Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Advertisements

Pravěk v českých zemích
Počátky osídlení našeho území
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Víte, že 80 % úspěchu je dorazit tam, kam máte?. Byli bychom rádi, kdybychom to byli právě my, kdo Vám k němu pomůže! Naše nezisková organizace Vám v.
P ROJEKT C OMENIUS Naše škola získala finanční prostředky pro realizaci projektu Partnerství škol Comenius s názvem: „Sur les pas de Robert Desnos“ (Po.
Pravěké umění Mezolit a neolit.
Keltský archeopark Nasavrky
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.
Weidenberg I tento rok se naše škola ve spolupráci s gymnáziem v Saarbrücken zúčastnila semináře v německém Weidenbergu, na téma.
Cestovní ruch Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Spolupráce, která přináší plody
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
JABLONKA.CZ občanské sdružení Prezentace o.s. jablonka.cz na konferenci E- INKLUZE
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Doba železná Mladší pravěk. Doba železná Mladší pravěk.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Postavení Evropy ve světě
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Spolupráce neziskového sektoru Zlín –
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): ČR a evropská integrace N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, cihalova.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.
HISTORY PARK LEDČICE Jaký je účel HISTORY PARKU? Seznamovat návštěvníky s historií naší krajiny, jejích obyvatel a způsobu života od pravěku po středověk.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Sekce Větrné mlýny v rámci Kruhu přátel Technického muzea v Brně Ing. Doubek Jan.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Základní a mateřská škola Mostkovice Prostějovská 243, Mostkovice
FILMOVÉ KANCELÁŘE Ludmila Claussová
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_15_Keltové a Germáni na našem území
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

Boiové a Fergunna

Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí života Keltů v době 3. až 2. století před naším letopočtem.

Naše cíle jsou: Rozvíjení spolupráce mezi evropskými národy na základě společných keltských kulturních kořenů. Propagace keltské kultury formou praktických ukázek starých řemesel a života Keltů. Experimentální archeologie – dokazování zapomenutých technologií a teorií různých starověkých řemesel. Spolupráce s archeologickými a jinými odborníky v rámci činnosti sdružení. Organizace vzdělávacích, kulturních, sportovních programů a akcí včetně tématických zájezdů, výletů a výměnných pobytů pro členy a příznivce sdružení. Iniciace a budování archeologického parku se soustředěním řemesel, bydlení, kultury, zemědělství, se zaměřením na život ve vesnici z doby bronzové až železné. Informování laické a odborné veřejnosti o naší činnosti a poznatcích.

V letech 2003 – 2006 jsme se zúčastnili mnoha tuzemských i zahraničních akcí, do roku 2005 jako členové sdružení Keltoi. Úzce spolupracujeme s francouzskou skupinou Les Enfants de Finn, italskými Terra Insubre a německými a rakouskými skupinami living – history ve společenství Gabreta Wenia. Také se pravidelně zúčastňujeme každoročního setkání evropských keltských skupin Pax Celtica. Pravidelně se účastníme akcí pořádaných v Informačním centru keltské kultury na zámku Nižbor a v německém archeoparku Gabreta.

Při setkání s námi se můžete těšit na přednášky o životě Keltů, ukázky z jejich běžného života, předvádění keltských řemesel, ukázky boje nebo keltský obřad u příležitosti různých svátků…

Uvidíte řemesla textilní, práci s kovy a dřevem, keltskou kuchyni…

A kde se s námi můžete letos setkat? V České republice například na zámku Nižbor, na Skotských hrách, keltském dni v Jindřichově Hradci, v Botanicusu u Lysé nad Labem, či na námi pořádaném Pohanském festivalu v Mlázovicích. V zahraničí pak letos navštívíme Německo, Rakousko, Francii, Itálii a Švýcarsko.