Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Oprávněné výdaje projektů Olomouc Ing. Vlastimil Outlý Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Program švýcarsko-české spolupráce Obecné nastavení a evaluace.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Hana Pátrová Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Pracovní setkání 28. června 2007
Animace škol (šablony)
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)

Fond na přípravu projektů (Project Preparation Facility - PPF): může poskytnout předkladateli Záměru projektu grant zejména na zpracování dokumentace potřebné pro dopracování a předložení Konečného návrhu projektu. Konkrétně zpracování např. studie proveditelnosti, EIA, finanční analýzy, technické dokumentace, analýzy potřeb.

Oprávnění žadatelé Žadatelé, kteří předložili Záměr projektu v rámci Otevřené výzvy Programu švýcarsko-české spolupráce Stručný popis žádosti o grant z PPF musí být uveden již v Záměru projektu (v části 7.2 formuláře Záměru projektu)

Podmínky Záměr projektu musí být doporučen hodnotící komisí (úroveň ZS) a odsouhlasen Monitorovacím výborem Po vyzvání NKJ, předloží žadatel Záměr projektu a Žádost o grant z PPF v anglickém jazyce a daném formuláři Záměr projektu a Žádost o grant z PPF musí být vždy schváleny švýcarskou stranou (SECO/SDC)

Oprávněné náklady Oprávněnými jsou náklady na: externí služby potřebné pro zpracování Konečného návrhu projektu externí zpracování dokumentace např. studie proveditelnosti, EIA a/nebo další dokumentace potřebné pro posouzení Konečného návrhu projektu švýcarskou stranou překlady výše uvedených dokumentů do anglického jazyka

Doba oprávněnosti výdajů Počátek doby oprávněnosti: datum uvedené v dopise NKJ, kterým je žadatel informován o schválení Záměru projektu, včetně udělení grantu z PPF Konečné datum oprávněnosti výdajů: 2 měsíce po datu ukončení realizace sub-projektu financovaného z PPF, nejpozději však Spolufinancování a průběžné financování z PPF spolufinancování je zajištěno vždy žadatelem ve výši min. 15 % celkových oprávněných výdajů průběžné financování sub-projektu zajistí žadatel prostředky z PPF budou propláceny zpětně zálohová platba poskytována nebude

Postupy pro žadatele - PPF Zveřejněny na Postupy pro žadatele upravují: Předkládání žádostí – udělení grantu –Předložení Žádosti o grant z PPF na NKJ –Posouzení Žádosti ze strany NKJ –Schválení Záměru projektu a Žádosti o grant z PPF švýcarskou stranou (SECO/SDC) –Vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace na udělení grantu z PPF Realizace, předložení a schválení závěrečné zprávy o sub-projektu –Zadání veřejných zakázek –Realizace projektu, průběžné financování žadatelem –Předložení závěrečné zprávy o sub-projektu a žádosti o platbu

Formulář Žádosti o grant z PPF je předkládán na základě výzvy NKJ je předkládán pouze v anglickém jazyce je přílohou č. 1 Postupů pro žadatele – PPF uveřejněných na povinnou přílohou Žádosti o grant z PPF je Indikativní rozpočet (rovněž příloha Postupů pro žadatele – PPF)

Dostupné informace o Fondu na přípravu projektů Děkuji za pozornost Ing. Jarmila Svobodová