Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad 2009 - červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Advertisements

Systém uplatňování informací o dalším vzdělávání v pražských médiích Vladimír Dubský Šárka Hastrmanová.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Diagnostika SPU.
Rozvoj a metodická podpora poradenských služeb RAMPS - VIP III
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Projekt Virtuální škola pro mimořádně nadané žáky Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Poradenství jako specifický druh psychologické pomoci
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Školní poradenské pracoviště
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ohroženým domácím násilím
Středisko integrace menšin Opava Husova
Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ROZBOR VYHLÁŠKY Č. 72/2005 SB. Prezentuje Petra Procházková a Jakub Pivarč UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Pedagogická fakulta.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Rámcový vzdělávací program 15. října Malé ohlédnutí – pohled do historie RVP pro gymnázia r materiál k diskusi – r –setkání autorů.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Kariérové poradenství v českém středním školství
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Konference primární prevence PK
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Organizační struktura
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Transkript prezentace:

Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad 2009 - červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský IPPP ČR

Poradenská linka pro pedagogy Je podpůrnou službou pedagogickým pracovníkům. Umožňuje anonymní kontakt a je k dispozici na těchto telefonních číslech: 841 220 220 777 711 439 V pracovních dnech od 8.00 do 16.00 (zpoplatněno dle tarifních pásem v rámci ČR) Webové stránky projektu: http://www.rspp.cz/

Zaměření poradenské linky Poradenská linka je primárně cílena na pedagogické pracovníky v rámci celé České republiky, kterým napomáhá při řešení problémových výchovných situací týkajících se školního prostředí. Určena je zejména těm, kteří nemají možnost dlouhodobě konzultovat problematické a kritické situace s pomocí školského poradenského zařízení, případně s vlastním školním psychologem či speciálním pedagogem. Linka také shromažďuje kontakty na instituce, které mohou být pedagogy využity; jako jsou pedagogicko-psychologické poradny, psychologové a psychiatři, linky důvěry určené pro celou populaci, seznam specializovaných linek telefonické krizové pomoci, krizová centra a jiné.

Poradenská linka pro pedagogy Linka zahájila činnost v listopadu roku 2009 Je obsazena dvěma stálými pracovníky, kteří jsou vyškoleni v telefonické krizové intervenci či mají započatý terapeutický výcvik. Pracovník linky je povinen zachovávat naprostou mlčenlivost a respektovat anonymitu klienta v souladu s etickým kodexem linek důvěry. Pracovník během hovoru podporuje volajícího a pomáhá mu nalézt řešení otázek, se kterými se na linku obrátil. Poskytuje informace a kontakty potřebné k dalšímu postupu pedagoga.

Propagace linky Na stránkách IPPP ČR Na webových stránkách projektu RŠPP Na webových stránkách MŠMT Ve spolupráci s ČMPS na webových stránkách asociace či ve čtvrtletníku Vytvoření propagačního letáků Emailem informována všechna školská zařízení v ČR Emailem zaslaná informace spolupracujícím školním psychologům a psycholožkám v rámci projektu VIP II. Emailem informovány PPP, SVP a linky důvěry v celé ČR Poradenská linka byla zahrnuta v rámci propagace celého projektu v Učitelských novinách č. 8 . Článek v publikaci „Evaluace a diagnostika pro ředitele školy ZŠ“. Rozhovor pro Učitelské noviny a článek v Týdeníku školství. K propagaci služeb linky jsou zvažována další periodika jako je Psychologie dnes .

Propagace linky V průběhu ledna byla natočena reportáž o fungování a poselství poradenské linky českou televizí a odvysílána byla 29. 1. 2010 v Událostech ČT (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210411000100129-udalosti/obsah/102003-linka-duvery-pro-ucitele/ ). V souvislosti s tím byl uveřejněn článek na ct24.cz (http://www.ct24.cz/domaci/79505-i-ucitele-maji-svou-linku-duvery/ ). 2. 2. 2010 byl uveřejněn článek v Lidových novinách (http://www.lidovky.cz/rvu-abych-mohla-v-klidu-ucit-dpt/ln_noviny.asp?c=A100202_000095_ln_noviny_sko&klic=235311&mes=100202_0 ). 2. 2. 2010 byl uskutečněn přímý vstup v 7:50 hodin do Českého rozhlasu 2 – Praha. Od 27. 2. 2010 je linka prezentována na Portále o školství a vzdělávání (http://app.edu.cz/portal/page?_pageid=33,274169&_dad=portal&_schema=PORTAL&cid=74)

189 hovorů + 8 osobních konzultací Statistika hovorů Celkový počet do 30. 6. 2010: 189 hovorů + 8 osobních konzultací Čas hovorů: Průměrný čas veškerých kontaktů: 7 min Průměrný čas poradenských hovorů: 20 min Pohlaví volajících: zejména ženy

Druh kontaktů

Délka kontaktů

Vývoj volajících v průběhu monitorovaného období

Zastoupení cílové skupiny

Nejčastější témata pedagogů

Zastoupení pedagogů dle ISCED

Vývoj volajících pedagogů v průběhu monitorovaného období

Děkujeme za pozornost. Mgr. Anna Rollová, František Šuranský poradenskalinka@ippp.cz