Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Advertisements

Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Němčina nekouše. Deutsch beißt nicht.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Iva Tesařová, Lisa Minet 26. – 30.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Bratrská jednota baptistů
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Program podpory odborných praxí Iva Tesařová Jihlava 12. září 2013 Tandem Koordinační centrum.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Soňa Vrátná Jednodenní školení jazykové.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Co je program Mládež v akci?
Š A B L O N Y II.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar Europrojekty, Plzeň 2. června 2011

Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Poslání Tandemu Posláním Tandemu je zprostředkování a podpora spolupráce mládeže z Česka a Německa. Tandem pomáhá a radí zájemcům o sousední zemi z řad mladých lidí, vedoucích mládeže a pedagogů. Tandem prohlubuje dobré sousedské vztahy a komunikaci mezi oběma zeměmi. Aktivity Tandemu podporují mobilitu a setkávání mladých lidí z Česka a Německa.

Tandem Tandem Plzeň je zřizován MŠMT ČR, administrativně přičleněn k ZČU v Plzni. Tandem Regensburg je institucí německého spolkového ministerstva zodpovědného za mládež a zemí Bavorsko a Sasko, je součástí Bavorského kruhu mládeže. Založen v roce Celorepubliková působnost.

Mimoškolní spolupráce podpora sdružení se zájmem o sousední zemi tematické a kontaktní semináře informace o financování hospitace v německých zařízeních práce s dětmi a mládeží kontakty na partnerské organizace

Spolupráce škol Tandem podporuje učitele, kteří mají zájem o sousední zemi, a nabízí: informace a poradenství, kontakty pro nová partnerství škol, prostor pro výměnu zkušeností, další vzdělávání (akreditované), vlastní publikace, jazykovou animaci.

Program podpory odborných praxí Spolupráce v odborném školství pro učiliště, střední a vyšší odborné školy, pro mladé lidi ve věku let, 3 – 12 týdnů praxe v sousední zemi, pro všechny obory. Finanční příspěvky: na pobyt, dopravu a administrativu, na jazykovou a kulturní přípravu, na doprovodnou osobu. Kooperační partneři: Česko-německý fond budoucnosti Program EU Leonardo da Vinci

Odmalička – Von klein auf Česko-německá spolupráce předškolních zařízení Projekt nabízí mateřským školám z příhraničních regionů: zprostředkování kontaktů poradenství (cizí jazyk, přeshraniční projekty, financování) semináře pro pedagogy MŠ regionální informační cesty s hospitacemi v sousední zemi newsletter a internetové stránky jazykové animace v MŠ Tandem nabízí také finanční podporu Projekt spolufinancuje Evropská unie. Evropský fond pro regionální rozvoj: Investice do vaší budoucnosti. Das Projekt wird von der Europäischen Union kofinanziert. Der Europäische Fonds für regionale Entwicklung: Investition in Ihre Zukunft.

Dobrovolnické centrum Tandemu Podpora mezinárodního dobrovolnictví Dobrovolnické centrum nabízí až roční účast na dobrovolnických projektech nejen v Německu, nejčastěji v rámci Evropské dobrovolné služby programu EU Mládež v akci. Program je určen pro jednotlivce, pro které je zajištěno kapesné, nelze jej však považovat za příležitost k výdělku. Tandem akreditovanou vysílající, přijímající i koordinační organizací Evropské dobrovolné služby.

Sousedé se stávají přáteli Spolupráce dětí a mládeže v Plzeňském a Karlovarském kraji a v Horních Francích Projekt Tandemu Plzeň a Krajského kruhu mládeže Horní Franky. Podpora česko-německých setkání mládeže (jazyková, organizační, obsahová, finanční) Vzdělávání pracovníků s mládeží Informace a poradenství Projekt spolufinancuje Evropská unie. Evropský fond pro regionální rozvoj: Investice do vaší budoucnosti. Das Projekt wird von der Europäischen Union kofinanziert. Der Europäische Fonds für regionale Entwicklung: Investition in Ihre Zukunft.

Česko-německý fond budoucnosti Žádat mohou jak české, tak německé subjekty, které projekt realizují společně. Žadatel je povinen doložit písemné potvrzení partnera, ze kterého vyplývá jeho aktivní účast na realizaci projektu. Žadatelem či partnerem může příp. být i fyzická osoba. Příspěvek požadovaný z FB smí představovat max. 50% celkových nákladů na projekt.

Česko-německý fond budoucnosti Termíny podání žádostí: Pro projekty plánované na: 1. čtvrtletí nebo později: uzávěrka do 30. září předchozího roku 2. čtvrtletí nebo později: uzávěrka do 31. prosince předchozího roku 3. čtvrtletí nebo později: uzávěrka do 31. března 4. čtvrtletí nebo později: uzávěrka do 30. června

MŠMT ČR - odbor pro mládež Program MŠMT - státní podpora práce s dětmi a mládeží pro NNO na léta Program č. 1: Zabezpečení pravidelné činnosti NNO pro organizované děti a mládež Program č. 2: Podpora vybraných forem práce s neorganizovanými dětmi a mládeží Programy jsou určeny pouze pro NNO (občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, církve a náboženských společnostech).

MŠMT ČR - odbor pro mládež Termíny pro podání žádosti: 31. října pro projekty realizované v nadcházejícím roce

Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Sedláčkova 31, CZ Plzeň Tel.: , Fax: Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Maximilianstr. 7, D Regensburg Tel.: +49/ (0)941/ , Fax: +49/ (0)941/