Prezentační seminář Asociace Univerzit třetího věku 19. – 20. 2. 2007, Plzeň doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. akademický ředitel Univerzita třetího věku Vysoká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Modelování jako prostředek vytváření předmatematických představ
Mgr. Miroslav Kučera; Miroslav Kučera.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
MĚSTSKÉ KOMUNIKACE A KŘIŽOVATKY
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ! Internetový kurz zdravého životního stylu
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Naše nabídka kurzů A-B Spektrum, počítačové kurzy.
Bc. Hana Bořilová Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Hradec Králové doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
U3V Počítačová grafika Organizace kurzu doc. Ing. Stanislav Horný, CSc. gml.vse.cz Kristýna Horná, Libor Krsek, Martin Seko a další z GML.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Křtiny 7. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Identifikátor materiálu: EU
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Nápadité studijní prostředíMediaSite na FMV VŠESnímek 1 MediaSite na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek,
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
Environmentální výchova a
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Zhodnocení roční spolupráce při školení k odborné způsobilosti
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
Vícedruhové záznamy Snímek 1 Vícedruhové záznamy Tomáš Kubálek
1 Nabídkový kurz oborů univerzity 3. věku Co nabízí VŠE seniorům? Ing. Pavel Michalik Univerzita třetího věku Vysoká škola ekonomická v Praze.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
1 Univerzita třetího věku (U3V) Informační schůzka pro zimní semestr 2009/10 doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Jana Pilařová Ing. Markéta Kubálková, Ph.D.
Akreditace EPASIntranetSnímek 1 Akreditace EPAS Intranet doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Praha 11. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Západočeská univerzita v Plzni
Úvod Zhodnocení realizace cílů projektu z pozice českého partnera Jméno:doc.Ing.Milan Mikoláš,Ph.D. Instituce:VŠB –TU Ostrava Ostrava
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
ZKVALITNĚNÍ SOFTWARE ODBORNÉ UČEBNY KOD 12179
Virtuální Univerzita třetího věku v regionech
Při technické univerzitě v Liberci
Školní vzdělávací program
Transkript prezentace:

Prezentační seminář Asociace Univerzit třetího věku 19. – , Plzeň doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. akademický ředitel Univerzita třetího věku Vysoká škola ekonomická v Praze

2 Cíle naplněné v roce 2006 Předání funkce garantů U3V na VŠE Rozpracování ideového základu Didaktické sešity Hardware a software Administrativa U3V Web U3V Čerpání dotace

3 Předání funkce garantů U3V na VŠE do června 2006 akademický ředitel: prof. Ing. Stanislav Jireš, CSc. asistentka: Ingebord Miháliková od července 2006 akademický ředitel: doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. tajemnice: Mgr. Ing. Radka Havlová, Ph.D.

4 Rozpracování ideového základu Nabídka předmětů rozdělený nové nový

5 Pohyb v prevenci a péči o zdraví Kurz se zaměřuje na preventivní a zdravotní cvičení v teorii i praxi. Obsah: problematika hlavních zdravotních potíží v průběhu lidského života v souvislosti s pohybovou aktivitou a možnostmi pozitivního ovlivňování zdravotního stavu pohybem zdravotní poruchy se zvláštním zřetelem na pohybový aparát, dále nemoci kloubů a páteře i svalů ve všech věkových obdobích degenerativní i srdečně cévní onemocnění, obezitu, cukrovku, hypertenzi a další základní anatomické a fyziologické podklady pohybu tak, aby cvičení mohlo být prováděno racionálně a samostatně (doma) Účastníci se seznámí i prakticky s principy racionálního cvičení a osvojí si potřebné pohybové návyky, seznámí se s vhodným pohybovým režimem. Výsledkem kurzu je lepší znalost pozitivního využití preventivního a zdravotního působení pobytu a schopnost praxe nabytých znalostí.

6 Didaktické sešity U013 Podnikatelské minimum, U053 MS Word (vyšlo jako skripta), U054 MS Excel, U059 Design webových stránek (osnova), U091 Pohyb v prevenci a péči o zdraví (rozdávána publikace vyučující hrazená z jiného grantu)

7 Hardware a software Počítačová učebna SB 307 hardware doplnění 4 PC kapacita učebny nyní 18 studentů software nákup 5 licencí Adobe Premiere Elements

8 Administrativa U3V připravený software (MS Office Access) pro základní studijní agendu umožňuje: evidovat přihlášky studentů tisknout zápisové listy tisknout seznamy studentů pro učitele tisknout osvědčení o absolvování jednotlivých předmětů export seznam přijatých studentů na web (v případě jejich souhlasu se zveřejněním)

9 Předávání osvědčení o absolvování

10 Slavnostní promoce

11 Web

12 Čerpání dotace 280 tis. Kč

13 Děkuji za pozornost. Prezentace ke stažení: v rubrice Odkazy Rozloučení