Konference INMED 2011 10. a 11. listopad 2011 - Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Konference „Centralizované zadávání veřejných zakázek“ 25. ledna 2012
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Korupce a veřejné zakázky
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Praha Palas Libor pověřen řízením CN.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT Minimální požadavky na vytvoření a.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Konference Praha 2014.
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
statutárního města Ostravy
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel

ÚVOD USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 20. července 2011 č. 563 k resortním systémům centralizovaného zadávání veřejných zakázek ústředních orgánů státní správy Vláda I. bere na vědomí Analýzu možností závazku vlády a podřízených organizací realizovat centralizované zadávání na vybrané komodity výrobků a služeb II. schvaluje Minimální požadavky na vytvoření a provoz resortních systémů centralizovaného zadávání veřejných zakázek III. pověřuje Ministerstvo pro místní rozvoj vykonávat roli správce centralizovaného zadávání;  doporučuje hejtmanům, primátorovi hlavního města Prahy, primátorům statutárních měst a starostům obcí postupovat v souladu s Minimálními požadavky.

OBSAH 1.Založení společnosti 2.Zaměření společnosti 3.Počet a struktura zaměstnanců 4.Způsob hrazení provozu a náklady na provoz 5.Systém spolupráce s p.o. 6.Realizované tendry a dosažené výsledky 7.Probíhající tendry 8.Plán další činnosti 9.Výhody centrálního zadávání 10.Obtíže spojené s centrálním zadáváním

1 ZALOŽENÍ SPOLEČNOSTI  Založení - schváleno Zastupitelstvem Jihomoravského kraje dne 18. června 2009  Vznik - dne 22. července 2009 zápisem do Obchodního rejstříku  Sídlo společnosti - Brno, Žerotínovo nám. 3/5,  Jediný společník - Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo nám. 3/5, zastoupený hejtmanem JUDr. Michalem Haškem  Předmět činnosti – činnost centrálního zadavatele podle ustanovení § 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  Základní kapitál – ,- Kč  Orgány společnosti- Valná hromada – jediný společník - Statutární orgán – jednatel MUDr. Bořek Semrád - Dozorčí rada – předseda Ing. Zdeněk Dufek

2 ZAMĚŘENÍ SPOLEČNOSTI Hlavním důvodem založení Centrálního Jihomoravského Zadavatele byla skutečnost, že centralizované zadávání je jedním z aktivních prostředků zamezení plýtvání veřejnými prostředky. Dokládají to jak zkušenostmi ze zemí, kde se tento institut již dlouhodobě využívá, tak i ze zkušeností vybraných organizací státní správy v rámci České republiky.  Mezi další neméně podstatné důvody patří:  Úspory z rozsahu, kterých se dosahuje sčítáním poptávek za více pověřujících zadavatelů  Snížení transakčních nákladů spojených se zadávacím řízením  Posílení principů 3E – hospodárnost, efektivnost a účelnost

Rozhodujícím předmětem činností společnosti, která je ve stoprocentním vlastnictví Jihomoravského kraje, je činnost centrálního zadavatele ve smyslu ustanovení § 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, pro Jihomoravský kraj a příspěvkové organizace zřizované Jihomoravským krajem případně pro další právnické osoby zřizované nebo ovládané Jihomoravským krajem.

Rozdělení příspěvkových organizací Jihomoravského kraje do jednotlivých odborů:

3 POČET A STRUKTURA ZAMĚSTNANCŮ JEDNATEL SPOLEČNOSTI EKONOM A STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE JEDNATELE PRÁVNÍK OBCHODNĚ -TECHNICKÝ REFERENT ENERGETIKASISTENTKA

4 ZPŮSOB HRAZENÍ PROVOZU A NÁKLADY NA PROVOZ Provoz společnosti je hrazen z:  každoroční dotace poskytnuté Jihomoravského kraje  paušálů nemocnic  úhrady poměrné části nákladů vynaložených na konkrétní zadávací řízení realizované dle zákona o veřejných zakázkách či jiné výběrové řízení – podílejí se ty P.O., pro které se dané výběrové řízení realizuje

5 SYSTÉM SPOLUPRÁCE S PŘÍSPĚVKOVÝMI ORGANIZACEMI CEJIZA, s.r.o. má s P.O. uzavřeny smlouvy o úpravě práv a povinností v souvislosti s centralizovaným zadáváním. POŽADAVEK NA VYPSÁNÍ VZ SBĚR DAT VYHODNOCENÍ A ANALÝZA KOMUNIKACE S P.O. O ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VYPSÁNÍ A VYHODNOCENÍ VZ

6 REALIZOVANÉ TENDRY A DOSAŽENÉ VÝSLEDKY  Úspory jsou vždy vyčísleny za dobu trvání zakázky (zpravidla za 3 roky) a vztaženy k cenám platným před zahájením centrálních nákupů, přičemž u všech vyjmenovaných komodit došlo v průběhu roku 2011 k nárůstu cen. Stejný předpoklad je i pro následující roky.

7 PROBÍHAJÍCÍ TENDRY

8 PLÁN DALŠÍ ČINNOSTI CEJIZA plánuje v nejbližší době následující zakázky:  Pevné telekomunikační služby  Internet  Roztoky pro zdravotnická zařízení  Léky pro diabetologii – inzulíny  Dialyzační roztoky a dialyzační krevní sety a erytropoetiny

9 VÝHODY CENTRÁLNÍHO ZADÁVÁNÍ  Sdružení poptávky za účelem dosažení příznivější ceny  Zvýšení transparentnosti procesu zadávání  Zvýšení odbornosti při posuzování a hodnocení nabídek  Zvýšení nároků kladených na dodavatele

10 OBTÍŽE SPOJENÉ S CENTRÁLNÍM ZADÁVÁNÍM  Zohlednění všech specifik u jednotlivých komodit z důvodu velkého počtu pověřujících zadavatelů  Zvýšené nároky na komunikaci s jednotlivými zadavateli  Problém se společným zahájením odběru vysoutěžených komodit z důvodu vázanosti stávajících smluv  Delší zákonné lhůty způsobené zadáváním v režimu nadlimitních zakázek

Děkuji za pozornost Ing. Zdeněk Dufek