1 www.pvt.cz E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Podnikové informační systémy úvod
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Informační systémy ZMVŠ. ERP ERP (Enterprise Resource Planning) –Enterprise Resource Planning (ERP) je informační systém, který integruje a automatizuje.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Organizace veřejné správy
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Územně analytické podklady
Transkript prezentace:

1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda

2 Regionální a municipální informační systém RAMIS Regionální a municipální informační systém (RAMIS) je internetovou aplikací realizovanou jako modulární informační systém, vývojově otevřený, konstruovaný pro podporu poznávacích, plánovacích a kontrolních činností orgánů a úřadů veřejné správy. RAMIS je koncipován jako součást informačního systému orgánů kraje. Je připraven poskytovat informace ústředním orgánům, orgánům NUTS 2, městům a obcím, stejně jako veřejnosti.

3 Regionální a municipální informační systém Cíle RAMIS Informační podpora rozhodovacích procesů orgánů kraje, a to ve fázích komplexního poznávání reality kraje a jeho okolí, plánování a kontroly usměrňování sociálně ekonomického i územního rozvoje kraje. Informační podpora rozhodovacích procesů a výkonných činností příslušných odborů krajského úřadu, které jsou pověřeny správou konkrétních oblastí v působnosti kraje. Informační podpora hodnocení ekonomické efektivnosti využívání rozpočtového potenciálu kraje, hospodaření příspěvkových organizací zřizovaných krajem, rozpočtů obcí a dobrovolných svazků obcí a kraje celkem.

4 Regionální a municipální informační systém Základní dekompozice systému V současnosti vyvinutými podsystémy RAMIS jsou: Informační systém pro podporu prostorového rozvoje Informační systém pro podporu řízení odvětví Ekonomický informační systém

5 Regionální a municipální informační systém Datový fond RAMIS využívá pro poskytování informací datový fond informačních systémů centrální veřejné správy (státní statistiky, resortní statistiky), datový fond finančních orgánů a datové fondy z administrativních činností krajů (např. z titulu funkce zřizovatele příspěvkových organizací). Datový fond RAMIS obsahuje popisná a prostorová data. Popisná data jsou členěna do hierarchicky pojaté soustavy ukazatelů a do datových sad podrobných údajů. Prostorová data jsou uspořádána jednak jako komplexní a syntetická témata a jednak jako analytická témata mapových znázornění reality. Informační systém RAMIS přebírá datový fond z jednotných zdrojů, zajišťuje jednotnou interpretaci dat, a to jak po věcné, tak i po formální stránce a zajišťuje obsahovou správnost informací ve vztahu ke statistickému vykazování.

6 Regionální a municipální informační systém Datové zdroje a kontext RAMIS Výčet zdrojových míst, z nichž jsou údaje přebírány, je poměrně obsáhlý a patří mezi ně: Informační systémy vybraných ústředních orgánů státní správy, případně jejich územních pracovišť. Např. MF ČR, MV ČR, ČSÚ, MPSV, MZd-ÚZIS, MŠMT- ÚIV, ČÚZK. Informační systémy krajských úřadů. Informační systémy obcí a měst.

7 Regionální a municipální informační systém Architektura RAMIS Technologické řešení RAMIS je založené na třívrstvé architektuře, s databázovým serverem Oracle 9i a objektovými komponentami Business Intelligence Beans, tvořícími aplikační logiku a uživatelské výstupy. Díky centralizaci systému na provozní pracoviště PVT, a.s., je zajištěna vysoká míra konzistence dat i služeb, při zachování odpovídající úrovně bezpečnosti. To umožňuje rozvinout koncept RAMIS do nových rozměrů - jako webové služby poskytované jednotlivým orgánům veřejné správy, prostřednictvím Internetu.

8 Regionální a municipální informační systém Formy výstupů K analytickým výstupům systému RAMIS může uživatel přistupovat několikerým způsobem: Formou multi-dimenzionální tabulky nebo grafu – jedná se o speciální prezentační nástroje, jejíž funkční prvky umožňují provádět modifikaci pohledu na sledovaný jev, formou mapy – u dat vhodných pro prostorové znázornění (data topografická a tematická), formou sestav - určené pro tisk.

9 Regionální a municipální informační systém Analytická práce s výstupy Systém RAMIS obsahuje ke každé věcné oblasti sadu připravených pohledů. Pohledem je myšlena prezentace dat formou tabulky a grafu. Tyto pohledy si uživatel může dále upravovat dle svých aktuálních potřeb a ukládat pro pozdější použití. Vedle připravených pohledů, je uživateli umožněno vytváření vlastních, tzv. uživatelských pohledů. Pomocí jednoduchého průvodce je uživatel schopen z nabídnutých parametrů sestavit vlastní pohled, nebo mapové zobrazení. Data pohledů je možné zobrazovat v rozpadech (detailech), provádět agregace z různých hledisek, sledovat průřezy dat, seskupovat data, atd. Samozřejmě, že data připravených i uživatelských pohledů je možné exportovat do externích aplikací (např. MS Excel)

10 Regionální a municipální informační systém Současný stav a budoucí vývoj V současné době je RAMIS ve fázi pilotního provozu, který bude probíhat na osmi vybraných krajích do dubna Kraje, které se k pilotnímu provozu přihlásili, zdarma ověřují funkcionalitu a obsahovou náplň RAMIS přímo na svých pracovištích, v reálných podmínkách každodenních činností. V případě zájmu ze strany jednotlivých krajů pak bude vytvořeno provozní pracoviště RAMIS v PVT, a.s., ve spolupráci s kraji budou dokompletovány datové zdroje a zabezpečeny smluvní vztahy tak, aby mohl být od září 2003 realizován standardní provoz. RAMIS je možné si dnes a zítra vyzkoušet na stánku PVT, a.s.

11 Regionální a municipální informační systém Vaše dotazy? Děkuji Vám za pozornost.