PRŮVODCE KARLOVÝMI VARY JAROSLAV BÍLEK Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském kraji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Kateřina Krausová KARLOVY VARY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Vztahy mezi Čechy a Němci
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Martin Pecháček Průvodce po památkách Karlových Varů
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
PRŮVODCE PO KARLOVÝCH VARECH
Karlovy Vary Marie Turková
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
Kulturní dějiny, ročník Mgr. Ondřej Kunc
Barokní architektura v českých zemích
CESTOVÁNÍ.
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
KARLOVARSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
1/ Barokní architektura
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Turistický průvodce Jan Pokorný
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
H otel Venus leží v samotném srdci lázeňské čtvrti, několik málo kroků od Mlýnské a Sadové kolonády. Moderní ráz hotelu se snoubí s více než stoletou.
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
Průvodce po některých památkách Karlových Varů
Památky UNESCO v České republice
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Kulturní památky UNESCO České republiky – 1. část
PAMÁTKY PRAHA.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Karlovy Vary - lázeňské město
Kultura 2. poloviny 19. století, Národní divadlo
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZápadní Čechy – Karlovarsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně.
´ ˇ ´ ˇ ´.
Romantická architektura v Čechách
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Mochalová Anna Průvodce po Karlových Varech Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Název: Stavební slohy - procvičování Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
Rokoko, klasicismus - 2 Označení materiálu:
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Karlovy.Vary.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS Téma: Karlovarský kraj Ročník: 9.
Naše baroko Architektura a malba. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorŠárka Matějová Datum NázevVY_52_INOVACE_6_K.I.Dientzenhofer Ročník3.-4.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.
Šablona III/2 BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_288_BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
MELODIE.
Romantická architektura v Čechách
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Kam se v Praze podíváme?.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Královské město Rakovník
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
Kostely v Plzeňském kraji Kladruby u Stříbra, Skapce, Jivjany,
Transkript prezentace:

PRŮVODCE KARLOVÝMI VARY JAROSLAV BÍLEK Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském kraji v století“. Podpořeno MŠMT v rámci dotačního programu Podpora vzdělávání v jazycích národnostních menšin a multikulturní výchovy v roce Projekt podporuje MM K. Vary, KU Karlovarského kraje.

Prezentace ani textový doprovod neprošly jazykovou korekturou. Za obsahovou a formální stránku odpovídá autor, stejně tak i za dodržení autorských práv.

MAPA TRASY Jednotlivé cíle jsou označeny čísly. j 1. Hlavní pošta 2. Sadová kolonáda 3. Mlýnská kolonáda 4.Zámecká věž 5. Tržní kolonáda 6. Vřídelní kolonáda 7. Kostel sv. Máří Magdaleny 8. Sloup nejsvětější trojice 9. Zámecká kolonáda 10. Anglikánský kostel sv. Lukáše 11. Pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla 12. Evangelický hospic

MÉ DŮVODY VÝBĚRU TRASY 1.Chtěl jsem, aby trasa začínala u Hlavní pošty, jelikož není žádný problém ji najít. 2.Také jsem si přál vést trasu kolem Anglikánské kostela. Tato budova mě uchvátila od první chvíle, kdy jsem ji uviděl. 3.Nakonec jsem potřeboval, aby trasa byla kompaktní a krátká a aby současně obsahovala co nejvíce pamětních míst.

[1] HLAVNÍ POŠTA  F. Setz  postavena v roce 1903  Ve své době byla nejmodernější poštovním zařízením v R-U. a

[2] SADOVÁ KOLONÁDA  H. Helmer a F. Fellner  postavena v roce 1881  původně promenáda Blanenského pavilonu  litinová stavba b

[3] MLÝNSKÁ KLONÁDA  Josef Zítek  postavena 1881  styl neorenesance  5 pramenů c neuskutečněný Zítkův návrh podoby kolonády

[4] ZÁMECKÁ VĚŽ  postavena 1358  barokní styl

[5] TRŽNÍ KOLONÁDA d  mistr Öesterreicher z Vídně  postavena 1883  dřevěná stavba reliév znázorňující objevení Karlových Varů

[6] VŘÍDELNÍ KOLONÁDA e f  J. Otruba  postavena 1975  nejteplejší pramen Vřídlo

[7] KOSTEL SV. MÁŘÍ MAGDALÉNY  Kilián Ignác Dienzenhofer  postaven 1737  barokní styl

[8] SLOUP NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE  žlutický kameník Oswald Wenda

[9] ZÁMECKÁ VĚŽ  Friedrich Ohmann  postavena 1913  dlouho uzavřena  zpřístupněna roku 2001

[10] ANGLIKÁNSKÝ KOSTEL SV. LUKÁŠE  dr. Oskar Mothes  ve vilové čtvrti „Westend“  postaven 1887  novogotický styl

[11] PRAVOSLAVNÝ KOSTEL SV. PETRA A PAVLA  Gustav Wiedermann z Františkových Lázní  postaven 1897  typické prvky ruského klasického stavitelství

g h Zadní schodiště napodobuje schodiště chrámu Vasila Blaženého v Moskvě.

[12] EVANGELICKÝ HOSPIC i  J. Zeissig  otevřen v roce 1899  dnes LD Trocnov

HODNOCENÍ (osobní přínos) Zdokonalil jsem se v hledání historických zdrojů a při práci s architektonickými údaji. Navíc jsem se při práci dozvěděl o Karlových Varech mnoho informací, o kterých jsem neměl tušení.

ZÁVĚR (využití) Nejvhodnější využití by tato práce měla jako turistický průvodce.

ODKAZY Obrázky: a) b) c) d) e) f) g) h)Roubínkovi, D. a Z.; Historismus v architektuře Karlových Varů; Karlovy Vary 1996; s. 61. i) Roubínkovi, D. a Z.; Historismus v architektuře Karlových Varů; Karlovy Vary 1996; s. 59.