... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AMDS Automatic Message Delivery System (Automatický systém odesílání hlasových zpráv) Systém pro svolávání JSDHO pomocí hlasových zpráv na mobilní telefony.
Advertisements

Statistické šetření.
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
Provolba v mobilních sítích 2N ® NetStar.
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Smlouva o zabezpečení krizové komunikace
Důležitá telefonní čísla
Integrovaná střední škola,Slaný
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
December 11, 2007eCall pilotní řešení Snímek 1 Pilotní projekt eCall v ČR Filip Linhart, Vladimír Velechovský Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Divize.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Ochrana za vzniku mimořádné události
Telefonování přes Internet
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Mimořádné události – co dělat!
1. pomoc.
GSM Lift Watch.
Letecká záchranná služba
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Informační podpora při krizovém řízení
SIM hunting (Vyhledání volné SIM) 2N ® NetStar.
SIM hunting (Vyhledání volné SIM) 2N ® NetStar.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
 Podstata  Využití  Zabezpečení  Zdroj: Petr Kinský a kol.: Finanční gramotnost, obsah a příklady z praxe škol. Praha. Národní ústav odborného vzdělání,
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Zdravotní záchranná služba
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
CHOVÁNÍ V MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
VY_32_INOVACE_03_OČMS_složky integrovaného záchranného systému AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Hasičský záchranný sbor České republiky Tísňová linka 112.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
DUM II. / 17. tísňová volání Bc. Zdeněk Klíma. Tísňová volání Telefonní čísla, kterými zavoláme pomoc.
Tísňová volání VY_32_INOVACE_1B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo11 Označení materiálu evo11_tisnove_linky.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
FINANČNÍ GRAMOTNOST BEZHOTOVOSTNÍ PLATEBNÍ STYK ZŠ HejniceZ.Hyxa.
Customer Contact Praha
Elektronické bankovnictví
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AMDS Automatic Message Delivery System (Automatický systém odesílání hlasových zpráv) Systém pro svolávání JSDHO pomocí hlasových zpráv na mobilní telefony.
Čísla integrovaného systému
TELEFONNÍ KOMUNIKACE Mgr. Michal Oblouk.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Hraj si, ale nezahrávej! Preventivní projekt zaměřený na problematiku
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Městská policie – CALL BACK červenec – srpen 2010 Tisková konference 1
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
Název události Úvodní informace k události Podnadpis události Datum
Telefonická centra tísňového volání linky 112
Digitální učební materiál
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112 tísňová volání

základní způsob oznamování mimořádných událostí, bezplatně a nepřetržitě poskytovaná služba, dostupná z pevných linek, telefonních budek a mobilních telefonů, 2

3

150 155 158 4

národní číslo tísňového volání Je zejména určeno pro oznámení mimořádných událostí: neznám-li konkrétní národní číslo tísňového volání cizincem zásah více složek IZS 5

Telefonní centra tísňového volání přijímají tísňové volání, vyhodnocují tísňové zprávy, předávají potřebné údaje místně příslušným OS základních složek IZS. 6

Telefonní centra tísňového volání 7

Telefonní centra tísňového volání 8

9

Operátorovi tísňové linky je třeba oznámit: co se stalo, kde se to stalo, své jméno a číslo telefonu, ze kterého voláte. Jak se chovat při telefonátu: zachovejte klid, nezavěšujte jako první, buďte připraveni poskytnou operátorovi doplňující informace, řiďte se pokyny operátora. 10

zneužití či bezdůvodné volání na tísňovou linku je trestné ! každý hovor je nahráván, operátor vidí vaše telefonní číslo i když máte aktivováno znemožnění identifikace volajícího, voláte-li z mobilního telefonu na linku 150 a 112, dovoláte se vždy na TCTV, můžete volat i když neznáte svůj PIN, v telefonu není SIM karta, máte nulový kredit nebo nezaplacenou fakturu za mobilní služby. 11

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice 2007