CZ.04.3.07/4.1.02.3/0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: 603473435,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Advertisements

1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
357 - Činnost poradenského, konzultačního a informačního centra pro public relations aktivity MSP (včetně zaměstnanců) OSVČ a členů příslušných profesních.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0322 Strojírenská technologie v malých a středních firmách Žadatel: ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav strojírenské technologie Partner.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: , CENTRUM PRO PODPORU ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 1 Zaměření projektu Krátký popis záměru projektu Realizace poradenských služeb, odborných konzultací a praktických návodů msp vč. OSVČ a jejich zaměstnancům v oblastech: -vnější komunikace (P.R.) -komunikační a prezentační dovednosti -informační technologie (IT) jako nástroje rozvoje, prezentace a komunikace firem s obch. partnery, médii, veřejností a jako nástroje při hledání nových inf. zdrojů

3 1 Zaměření projektu Problémy řešené projektem -rozvoj počítačové gramotnosti a využívání IT vč. internetu při podnikání -rozvoj komunikačních dovedností i vlastní osobnosti -P.R. v plném slova smyslu, řešení krizové komunikace, apod. -podpora osob se ZP

4 1 Zaměření projektu Logický rámec projektu - z technických důvodů v písemné příloze

5 1 Zaměření projektu Náklady projektu na lidi (osobní náklady + dodávky) Kč Náklady projektu na vybavení, místností, přístrojů, apod Kč

6 1 Zaměření projektu Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků -silné malé a střední podnikání: ekonomický, ale i sociální základ společnosti (viz vyspělé státy) -posílení konkurenceschopnosti msp – dlouhodobý stabilní a udržitelný rozvoj -podpora ekonomických aktivit osob s handicapem a tedy jejich plnohodnotného zapojení do společnosti

7 2 Cílové skupiny Cílové skupiny: -zaměstnanci -OSVČ -zaměstnavatelé (zejména malí a střední podnikatelé)

8 2 Cílové skupiny Přínosy pro cílovou skupinu Projekt pomůže cíl.skupinám zvládnout a zdokonalit efektivitu řízení a osvojit si - komunikační a prezentační schopnosti - strategii, techniky a nástroje P.R - znalosti v oblasti IT Projekt do svých cíl. skupin zahrnul i osoby se ZP - mobilní poradenské služby (v místě jejich bydliště, pracoviště, apod.)

9 2 Cílové skupiny Zapojení (motivace) cílových skupin -partner projektu – NRZP ČR (odb.garant) -oslovujeme další organizace osob se ZP -oslovení AMSP, HK hl.m.Prahy -zpětná vazba ze strany klientů

10 2 Cílové skupiny Doprovodná opatření pro cílové skupiny (stravovaní, babysiting, asistence pro hendikepované, doprava…) - nejsou

11 2 Cílové skupiny Podíl cílové skupiny z území (městských částí) JPD2? - 31 % („nominální“ hodnota)

12 3 Typy činností Typy činností realizované projektem -konzultace -mobilní konzultace -www stránky

13 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Vnitřní postupy řízení činností, řízení rizik a sebehodnocení -pravidelné porady realizačního týmu (1 až 2 x měsíčně) -vyhodnocování ze strany konzultantů (měs. přehledy činnosti) -zpětná vazba ze strany klientů -ad hoc individuální porady s konzultanty Hodnocení: -průběžné čerpání rozpočtu -sledování monitorovacích ukazatelů -vyhodnocování kvality a užitečnosti konzultací

14 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Složení realizačního týmu -příjemce – předseda o.s., manažer projektu -partneři – předsedové partnerských organizací -konzultanti Velikost týmu – 5 osob Nakupované služby: -konzultace -účetní služby -internet

15 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Dosavadní zkušenosti s řízením projektu: -pravidelné porady realizačního týmu -vyhodnocování – viz výše -komunikace – operativní (osobní, telefon, ) -závěr: zkušenosti s řízením projektu díky přístupu zúčastěných dobré Problémy: - vyhledávání klientely mezi osobami se ZP (na rozdíl od osob bez handicapu) – ne vždy tyto osoby jeví zájem o změnu

16 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Popis hlavních rizik, prevence, řešení problémů Rizika: -nedostatek klientely -pozdní příchod plateb -změna pravidel během hry Řešení: -aktivní vyhledávání a oslovování potenciální klientely (zejm. osoby se ZP) Změna harmonogramu: -posun mobilních konzultací (pozdější nákup vozidla vzhledem k nutnosti vyjasnit parametry – DPH, apod.)

17 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Přenositelné (nové) zkušenosti s řízením projektu: - zásadní nové zkušenosti s řízení projektu nejsou

18 5 Zajištění publicity Příklady zajištění publicity projektu -osobní oslovování potenciálních partnerů -internetová reklama – bude zadána po příchodu další platby -leták: připraven, realizace po příchodu další platby

19 5 Zajištění publicity - leták Chcete, aby Vaše živnost / firma lépe prosperovala? Jste malý, střední podnik, OSVČ nebo jejich zaměstnanec? Nyní máte jedinečnou možnost ! Naše poradenské služby jsou poskytovány BEZPLATNĚ, a to díky podpoře z Evropského sociálního fondu a národních zdrojů. V čem se můžete zdokonalit? 1) Komunikační a prezentační dovednosti: Rétorika, prezentace, image osobnosti, etika efektivní komunikace 2) Vnější komunikace (Public Relations): Komunikační strategie a nástroje, pravidla komunikace s médii, mediální trénink a krizová komunikace, internetové projekty, mediální výstupy, tiskové konference a zprávy 3) Využití informačních technologií (IT) ve vnější komunikaci, při rozvoji podnikání a hledání informačních zdrojů: IT jako důležitý marketingový nástroj (reklama, zdroj informací o trhu a moderní prostředek komunikace Specifické IT služby a programy pro osoby se ZP, IT jako pomocník osob se zdravotním handicapem Zaujala Vás naše nabídka, chcete se dozvědět více? Neváhejte a kontaktujte nás! KOMUNIKAČNÍ PORADENSKÉ CENTRUM CEPROS telefon / fax/ záznamník: mobil: , kancelář: Praha 8 - Libeň, V Zahradách 13 (po - pá )

20 5 Zajištění publicity Funkce webu: - Podrobné informace o: -náplni programu (obsah konzultací) -možnosti konzumace služeb projektu -kontakty -otázky a odpovědi

21 8 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (počet organizací, jejichž zaměstnanci byli vyškoleni, inovované produkty) Hlavní inovované produkty - dostupnost metodik i vlastních produktů (plná, částečná, podmínky)? Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE04012 PRODUKTY055

22 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu -především podpora osob se ZP (větší šance na uplatnění) -vznik nových produktů – odborné konzultační služby

23 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Horizontální témata -rovné příležitosti (podpora osob s handicapem) -informační společnost (rozvoj znalostí IT a zejména internetu)

24 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Partnerství -partnerství vyplývající z projektu -nově navazovaná partnerství (další organizace osob s handicapem, podnikatelské organizace)

25 10 Doporučení pro další programovací období Stručná charakteristika nejzajímavějších činností RLZ z hlediska inovativnosti a přenositelnosti: -mobilní konzultace („konzultant do domu“) -tématika konzultací (kromě IT i komunikační a prezentační dovednosti a P.R.)

26 10 Doporučení pro další programovací období Náměty na zlepšení monitoringu a koordinace stávajících projektů -zjednodušení monitorovacích zpráv (neopakování údajů v „různých kolonkách“) -kombinace přehledu čerpání rozpočtu a rozpočtových úprav -další platba dle očekávaných výdajů, nikoli dle minulého období

27 10 Doporučení pro další programovací období Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů (podání žádosti, změna vah hodnocení, elektronická komunikace a administrace...) -vytvořit „metropolitní region“ pro programy (tedy Praha + celé nebo část Středních Čech -zkvalitnění a především unifikace používaného SW (nesmyslné variace žádostí) -zvážit, zda potřebujeme tolik plenit naše lesy či zda žijeme spíše v e-době