Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_10_GAS_561_Dos Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výrobky z kynutých těst
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
I N T E G R O V A N Á S T Ř E D N Í Š K O L A C H E B, p.o.
Transkript prezentace:

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: 12.5.2013 Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z nahřívaných šlehaných hmot – řezy. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-10

Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot 2. Řezy Author: Evan-Amos http://commons.wikimedia.org/wiki/File:LD-Banana-Twins.jpg

Punčové řezy řezy provlhčené punčovým aroma, spojené marmeládou a potažené fondánovou polevou hmotnost výrobku je 60 g Surovinové složení na 162 kusů Suroviny Hmotnost v kg korpus K/26 4,300 marmeláda 0,900 punčový rozvar 3,600 fondánová poleva 1,650

Výrobní postup korpusy rozkrojíme na jednotlivé pláty (2 bílé, 1 růžové a 1 žluté barvy) bílý plát potřeme marmeládou a na něj skládáme barevné pláty, navlhčené teplým punčovým rozvarem vrchní část potřeme marmeládou a přiložíme bílý plát, zatížíme druhý den povrch potřeme marmeládou a potáhneme upravenou fondánovou polevou

Punčové řezy Obr. 1.

Balkánské řezy výrobek je určen k rychlé spotřebě kakaový korpus plněný vrstvou náplně z čerstvého měkkého upotřebitelného odpadu chuť je kakaová, doplněná chutí meruňkového džemu hmotnost výrobku je 50 g

Surovinové složení Suroviny Hmotnost v kg 2 korpusy K/43 1,080 meruňkový džem 0,800 upotřebitelný odpad - 2,840 punčový rozvar 0,600 máslový krém kakaový 1,200 čokoládová rýže 0,360 CKP 0,060

Výrobní postup kakaové pláty potřeme meruňkovou marmeládou spojíme náplní s upotřebitelného odpadu provlhčenou punčovým rozvarem, necháme ztuhnout povrch i strany potřeme máslovým kakaovým krémem strany posypeme čokoládovou rýží zdobíme po krajích i do středu máslovým krémem, zbytek meruňkovým džemem nakonec nastrouháme neředěnou CKP

Máslové tunely jsou složeny ze světlého a kakaového korpusu polévané CKP hmotnost výrobku je 50 g

Výrobní postup: roládový plát potřeme máslovým likérovým krémem a rozkrojíme na pásy do středu pásů rozložíme proslazené ovoce pásy vložíme do tvořítka a volný prostor vyplníme pásy z dortové hmoty spojenými marcipánovou hmotou vyplníme zbytkem máslového krému nahoru přiložíme pás a zatížíme po ztuhnutí tunely potáhneme CKP

Řezy Malakov k rychlé spotřebě řezy ve tvaru stříšky chuť a vůně jemná, čokoládová, doplněná chutí po rumu a piškotech hmotnost výrobku je 80 g

Surovinové složení na 100 kusů Suroviny Hmotnost v kg roládová hmota kakaová 1,500 hmota piškotová 1,000 pražský krém 4,000 mléko 0,240 rum tuzemský 0,150 CKP ředěná 0,800 modelovací hmota 0,600 strouhaný kokos 0,050

Výrobní postup kakaový plát ve tvořítku nastříkáme pražským krémem poté střídavě vkládáme piškoty namočené v mléce, ochucené rumem a pražský krém nakonec přiložíme kakaový plát po ztuhnutí vyjmeme z tvořítka a potahujeme CKP ozdobíme modelovací hmotou, pražským krémem a kokosem

Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot Zápis Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot Řezy Punčové řezy Balkánské řezy Máslové tunely Řezy Malakov

Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:LD-Banana- Twins.jpg Obr. 1. - vlastní fotografie Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.