1 V1 4. Seminář 2009/2010 - Region a regionální vědy 1 4.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
1 Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.
CSR interní kampaň.
Průběh přijímacího řízení. Vyplňování a podávání přihlášek Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zákonný zástupce (rodič) žáka řediteli příslušné.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dni.
Mediální komunikace ČD
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji „Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji“ Radim Zika
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Lucie Dvořáková, Markéta Foglová, Tomáš Gargulák
RPS/CSF Komunikační akční plán RPS Plán aktivit na rok 2007.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
DEN ZEMĚ TEST.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Odpady Martin Šimánko. Lidstvo svou činností produkuje velké množství odpadu, který končí na skládkách.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Webové stránky v roce 2010 Region Pověřená knihovna Profesionální knihovny Neprofesionální knihovny Blansko 1 (1) 6 (6) 17 (49) Boskovice 1 (1) 4 (4) 21.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
LEGISLATIVNÍ RÁMEC A LIMITY (POH kraje) :   snížit maximální množství biologicky rozložitelných komunálních odpadů (BRKO) ukládaných na skládky tak,
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Jakub Alexa Zita Dostálová
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
EVVO aktivity pro školy
Slovní úlohy – procvičování 1. 6) Z odlitku byly zhotoveny tři součástky. Na první byla spotřebována polovina odlitku, na druhou dvě třetiny zbytku a.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Krajský projekt v roce 2011 na území Pardubického kraje  Projekt košů  Regionální komunikační aktivity  Projekt nádob  Projekt košů  Vzdělávací programy.
Čistá Vysočina Bc. Jana Böhmová Čistá Vysočina Historie  Hledání komunitní aktivity v rámci mezinárodní kampaně Den Země.  Vycházení ze.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
Novosedlice – návrh pilotního plánu změny hospodaření s odpadem Lokalita – ulice Bystřická a Sokolská Termín realizace: duben 2016 – prosinec 2016.
autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s.
Přehled reklamní kampaně letiště Chotěboř pro Otevřené Mistrovství ČR v letecké akrobacii 2017 a Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Advanced.
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Regionální potravina ve Středočeském kraji
Třídění odpadů,recyklace
Michal Šperling - EUREDIS
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
Aktuální informace z odpadového hospodářství
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
zpracovaný v rámci projektu
Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“
Vysokorychlostní železnice pro ČR Železniční konference Pardubice Jiří Pohl, Siemens Mobility, s.r.o. člen Výboru pro udržitelnou.
Transkript prezentace:

1 V1 4. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 4

2 Příklad projektu: Třídění odpadů ve Středočeském kraji Informační kampaň k obyvatelům a obcím pomocí direkt- mailů, tisku, letáků, brožur, plakátů, CD, výstav, seminářů, prezentací, soutěží, tabulí, propagač. předmětů a balíčků a pořadů a spotů v rozhlasu a TV, speciál. webové stránky Seminář

3 Za poslední 4 r. vzrostlo množství vytříděného odpadu v kraji o téměř 90% ! Do projektu se zapojilo obcí (97% z kraje), je rozmístěno kontejnerů (9 587 na plasty, sklo a na papír), v průměru připadá na jedno kontejnerové hnízdo 148 obv. v r vyprodukoval každý obyvatel 278 kg odpadů, z toho v průměru vytřídil 34,6 kg využitelných surovin ( plasty, papír, sklo a nápojové kartóny), - bylo vytříděno 40 tis. tun odpadů (naplněný nákladní vlak o délce 132 km). Seminář

4

5 Opakování RVV1 Role regionalistiky ve veřejné správě Definice základních pojmů Regionální politika EU a ČR Realizace regionálního rozvoje v ČR Příklady projektů

6 f Seminář NUTS 3 Kraje České republiky

7 Regiony soudržnosti pro podporu ze strukturálních fondů EU Seminář Usnesení vlády č. 707/1997 o vymezení územních statistických jednotek NUTS NUTS 2

8 Seminář Zapomínání V prvních dvou dnech zapomeneme z odposlouchané látky skoro 70% a během dalších tří dnů dalších 10%. Zapomínání je tedy třeba zabránit hlavně v prvních dvou dnech. První opakování by mělo být nejpozději druhý den po osvojení (lépe samozřejmě týž den večer). Druhé opakování do konce pátého dne, třetí do konce sedmého dne a dvě zbylá v průběhu třetího a pátého týdne.

9 Seminář Příprava na zkoušky Každý osvojený poznatek musí být v naší paměti upevněn opakováním co nejdříve po osvojení. Největší přírůstek ve vědomostech zůstává v naší paměti po prvním opakování. Při dalších opakováních se přírůstek zmenšuje, proto je optimální pět opakování. Pro časové rozložení jednotlivých opakování je rozhodující křivka zapomínání:

10 Seminář

11 Seminář Zkoušky

12 Děkuji za pozornost Děkuji za diskusi