OBEZITA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana zdraví Výukový program RNDr. Ivana Kopová.
Advertisements

Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
OBEZITA.
CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
METABOLISMUS LIPIDŮ II Anabolismus
STEROIDNÍ ANABOLIKA.
POČÍTAČE ŠKODÍ ZDRAVÍ Kamila Sýkorová
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
stravovací režim školáků
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Složení potravy Filip Bordovský.
Název Výživová pyramida
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
plic plic rtu rtu úst úst jazyka jazyka jícnu jícnu polovina z rakovin močového měchýře polovina z rakovin močového měchýře.
Podpora pohybové aktivity, podpora cyklistiky & veřejné zdraví Bike konference, Brno, 5. října 2012.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_476.
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
Chyby ve výživě II. Dagmar Šťastná.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. Ústav výživy 3. LF UK
VY_32_INOVACE_9C1 NEMOCI A JEJICH PREVENCE
Poruchy příjmu potravy
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Tělesné složení © Hlúbik Jan. Tělesné Složení 1.Problémy dnešních lidí 2.Jak ho měřit???? 3.Proč se jím zabývat ?
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA 09
Vliv výživy a návyků matky na plod
Cholesterol skrytý nepřítel vašeho srdce. Cholesterol – skrytý nepřítel Jednoduchou krevní zkouškou lze zjistit, zdali vaše hladina cholesterolu je normální,
Zdravotní problém lidstva
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
Zdravým životním stylem v boji proti hypertenzi Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Grantový projekt CZ.1.07/1.1.03/ “Inovace jsou IN“
OBEZITA U DĚTÍ prim. MUDr. Martin Zítek Dětské oddělení Krajská nemocnice Liberec,a.s.
Lékařské odezvy na otylost.  Obezita, česky otylost je stav, ve kterém přirozená energetická rezerva savce která je uložena v tukové tkáni, stoupla nad.
Střední škola KNIH, o.p.s. Brno Bzenecká 23, Brno Maturitní práce 2013/2014 Vytvořil: Simona Bartíková Vedoucí práce: Mgr. Věra Suchánková.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu.
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: Potravinová pyramida, poruchy trávení ČÍSLO PROJEKTU:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
STEM/MARK, a.s.Obezita 2013 strana 1 Východiska a parametry projektu Zadání projektu Zadavatelem je společnost AMI, která pro VZP zpracovává komunikační.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.
Poruchy příjmu potravy
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_27 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluVysoký krevní tlak Anotace V prezentaci.
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod CZ.1.07/1.1.05/ „Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole“ Mgr. Marie Šimková VOZ7_04.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Civilizační choroby VY_32_INOVACE_06_36.
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Identifikátor materiálu: ICT2-1-56
Číslo v digitálním archivu školy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
5-denní jídelníček.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Body mass index Index tělesné hmotnosti Kateřina Červinková.
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Maso a masné výrobky Dodatky.
Transkript prezentace:

OBEZITA

OBEZITA Obezita není jen zmnožení tělesného tuku. Jedná se zároveň o vážné chronické onemocnění, které je provázeno řadou poruch a onemocnění.

ZNÁTE VE SVÉM OKOLÍ OBÉZNÍHO ČLOVĚKA? URČITĚ ANO POKUS SE ZAMYSLET NAD TÍM, JAK TENTO ČLOVĚK ŽIJE….. JAK SE STRAVUJE SPORTUJE? SLUŠÍ MU TO?

JE ZNÁMO ŽE: OBEZITA JE RIZIKOVÝM FAKTOREM PRO VZNIK: CUKROVKY VYSOKÉHO KREVNÍHO TLAKU SRDEČNÍCH CHOROB, INFARKTU NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ CHOROB POHYBOVÉHO APARÁTU OBÉZNÍ LIDÉ MAJÍ VÍCE PSYCHICKÝCH PROBLÉMŮ A MAJÍ VÝRAZNĚ NIŽŠÍ SEBEVĚDOMÍ, NEŽ LIDÉ ŠTÍHLÍ

LÍBÍ SE TI TITO LIDÉ?

CO SI VYBEREŠ K SVAČINĚ? TMAVÉ PEČIVO SE SÝREM A ZELENINOVÝM SALÁTEM, NEBO PÁREK S ROHLÍKEM

VÍŠ CO JE BMI? Za zkratkou BMI z anglického Body mass index (index tělesné hmotnosti) se skrývá hodnota vypočtená podle vzorce: váha v kg dělená výškou v metrech na druhou. V tabulce níže najdete popis vypočítaných hodnot do 20 Podváha je typická pro modelky, je to však stav se zdravotními riziky, proto by se mu zdravý a rozumný člověk měl snažit vyhnout.Pokud pár kilogramů ke své váze přidáte, vaše tělo to jistě přijme s povděkem. 20 - 25 Ideální a vyvážený stav vašeho těla pro zdravý život. 25 - 30 Mírná nadváha, která lehce zvyšuje zdravotní rizika. K dosažení ideální váhy není potřeba diet, postačuje pravidelný pohyb, rekreační sportování. 30 - 40 Obezita značí vysoká zdravotní rizika. Vážně uvažujte o hubnutí, stačí půl kilogramu týdně a za pár měsíců se budete jistě cítit lépe. Vhodná je kombinace změny stravování s častějším pohybem. 40 a více Těžká obezita je spojena s velmi vysokými zdravotními riziky, proto byste měli se snížením váhy začít co nejdříve. Vhodná je změna stravovacích návyků a pravidelný pohyb, snižující každý týden vaší váhu o jeden kilogram.

V hodině matematiky si svůj bmi s pomocí paní učitelky vypočítejte Pokud zjistíš, že je Tvoje tělesná hmotnost vyšší než by měla být, zamysli se nad svým ŽIVOTNÍM STYLEM Nad tím jak se stravuješ Sportuješ? Máš pravidelný a dostatečný spánek? Piješ alkohol? Kouříš? Bereš drogy?

ZAMYSLI SE A ODPOVÍDEJ! CO MŮŽE SÁM ČLOVĚK UDĚLAT PRO TO, ABY NEBYL OBÉZNÍ….??? JAKÁ ZDRAVOTNÍ RIZIKA S SEBOU NESE OBEZITA??? VYJMENUJ ASPOŇ 3 NEVHODNÉ POTRAVINY PO KTERÝCH SE TLOUSTNE… VYJMENUJ NĚKOLIK POTRAVIN, KITERÉ TVÉ ŠTÍHLÉ LINII NEUBLÍŽÍ… 

Rozhodni se co je lepší…. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL A PREVENCE TLOUSTNUTÍ NEBO NÁKUP A UŽÍVÁNÍ RŮZNÝCH PILULEK A PREPARÁTŮ NA HUBNUTÍ MYSLÍŠ, ŽE TYTO PREPARÁTY FUNGUJÍ????

Zdroj: klipart