Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní."— Transkript prezentace:

1 ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část

2 P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní zdraví nejvíce OVLIVNIT? - pokud jste odpověděli, že ŽIVOTNÍM STYLEM, odpověděli jste správně….

3 D EFINICE ŽIVOTNÍHO STYLU Je nejdůležitější podmínkou zdraví O tom, jaký styl života si vybereme rozhodujeme sami Náš životní styl často kopíruje životní styl rodiny, ve které jsme vyrůstali Aby člověk žil dobrý styl života, je důležité mít znalosti z této oblasti Ke ZDRAVÉMU životnímu stylu by měl být jedinec veden již od dětství

4 Z DRAVOTNÍ STAV SPOLEČNOSTI JE URČOVÁN PŘEDEVŠÍM NA ZÁKLADĚ NEMOCNOSTI A ÚMRTNOSTI Nejčastějšími příčinami úmrtnosti je: 1. Kouření 2. Nadměrný konzum alkoholu 3. Zneužívání drog 4. Nesprávná výživa 5. Nízká pohybován aktivita 6. Nadměrná psychická zátěž – stres 7. Rizikové sexuální chování se všemi těmito boty se postupně podrobně seznámíme

5 Z AMYSLI SE A ODPOVÍDEJ ….! 1. Kouříš? 2. Piješ alkohol? 3. Máš pravidelnou a kvalitní stravu? 4. Piješ dostatečně? Co nejčastěji piješ? 5. Bereš drogy? Nezapomeň, že i marihuana je droga 6. Sportuješ? 7. Myslíš si, že žiješ zdravě?

6 Použitá literatura: MACHOVÁ, J., KUBÁTOVÁ, D.: Výchova ke zdraví, Grada 2009, 296 stran


Stáhnout ppt "ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní."

Podobné prezentace


Reklamy Google