BIS Cracking Roman Danel VŠB – TU Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Advertisements

Bližší informace o Spyware, adwere, spam.
Porušování autorských práv Pirátství
Proč chránit data v počítači
Software Zákon a etika.
Informatika Licence pro používání software Počítačová kriminalita.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Škodlivé kódy Bezpečnost informačních systémů - referát
Co je duševní vlastnicví? Duševním vlastnictvím se rozumí výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti,
Antivirové programy Josef Toth.
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry a jiné hrozby
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Aplikace VT v hospodářské praxi licence, autorské právo
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Prezentace počítačového pirátství
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Malware - opakování.
Firewall.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Autorský zákon – právní ochrana software
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
Metodika objektového přístupu při tvorbě překladačů. Marek Běhálek Informatika a aplikovaná matematika FEI VŠB-TU Ostrava.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Počítačová bezpečnost Je obor, který se zabývá zabezpečením počítače.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Licence Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Počítačová bezpečnost
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Škodlivý software ● Viry, trojské koně, červy ● Metodika detekce viru ● Spyware, spam ● Ochrana.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
Warez scéna, crack. Warez, co to je? Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu.
Je jejich stahování legální nebo nelegální??. Autorská práva (copyright) Zabývá se právními vztahy uživatelů a tvůrců autorských děl. Je součástí tzv.
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
SOFTWAROVÁ PODPORA PRO VYTVÁŘENÍ FUZZY MODELŮ Knihovna fuzzy procedur Ing. Petr Želasko, VŠB-TU Ostrava.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základy informatiky Aplikační SW - licence
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Bezpečný počítač.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škodlivý software, počítačové viry
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Není Crack jako Crack Made By: Michal Karban,Michajil Burdikov,Dalibor Boháč, Marek Štěpán, Jakub Rosinský.
SOFTWARE II Aplikační software.
Stoklásek, Cimbálník, Hermanová VI.b
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Viry a antivirové programy
Transkript prezentace:

BIS Cracking Roman Danel VŠB – TU Ostrava

Co je to cracking? Úprava či zkoumání programového kódu aplikace Úprava programu, odstranění ochrany proprietárního software… Cracker – člověk, který se z programů snaží odstraňovat ochrany

Nástroje pro cracking Debugery – sledování programu po jednotlivých instrukcích Disassembler Hexadecimální editor Dumper – ukládání části paměti do souboru

Chyby z hlediska crackingu V programu není žádná ochrana Ochrana existuje, ale je velmi slabá Ochrana existuje, ale způsobuje nekorektní běh programu Chybové hlášení obsahující informace použitelné pro cracking

Crack Crack je malý program, sloužící k odstranění, či omezení funkčnosti ochranných prvků jiného programu či softwarového balíku

Keygen Keygen (Key Generator), je program, který generuje sériové číslo(a), případně další údaje.

Warez Warez je termín označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu sautorským právem. Podle druhu bývá někdy warez rozdělován na – gamez (počítačové hry), – appz (aplikace), – crackz(cracky) – moviez (filmy).

Reverzní inženýrství označení pro proces, jehož cílem je odkrýt princip fungování zkoumaného předmětu Dekompilátor, disassembler, … Pozor: Reengineering - restrukturalizace - zabývá se transformací systému z jedné reprezentace do jiné

BitTorrent BitTorrent je v informatice nástroj pro peer-to- peer (P2P) distribuci souborů, díky čemuž jsou datové přenosy rozkládány mezi všechny klienty, kteří si data stahují. Populární při stahování velkých objemů dat

Techniky crackerů Skenování portů Prolamování hesel Zachytávání paketů Phishing Trojský kůň Keylogger Virus, červ

Typy ochran Registrační číslo – Vždy je stejné – Mění se dle zaslaných položek (jméno uživatele, název firmy….) – Mění se podle počítače uživatele (sériové číslo HDD…) – Registrační číslo kontrolováno on-line přes Internet

Typy ochran Časové omezení Registrační soubor Hardwarový klíč (dongle) Ochrana médií (nosiče) proti kopírování