LONDON EYE LONDÝNSKÉ OKO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BESKYDY.
Advertisements

Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Modrá planeta Země.
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
Labák – nové bouldry oblast pod stěnou Zajíc Zajíc Masivy Masivy: je tam parádní vyhlídka Jeskyňka lásky příchod Zdvihni tu nohu.
Výška trojúhelníku Změř výšku svého spolužáka nebo spolužačky.
SZŠ a VOŠZ Zlín® Kabinet MAT předkládá prezentaci
London Eye Londyńskie Oko.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Charakteristiky polohy
Popis a provedení synchronních strojů
Slunce je hvězda, která je Zemi nejblíže…
Koloseum v Římě.
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Největší alpský ledovec
BIG BEN El Big Ben 150 let.
Egyptské pyramidy David Beneš 1.Ročník GIO.
Praha.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Český trh práce  V současné době na českém trhu práce funguje více než 1800 agentur práce, které vlastní povolení ke zprostředkování od Ministerstva práce.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
1. Během jednoho oběhu kolem Slunce se Země otočí
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Chamonix - Francia Aiguille du Midi.
OBECNÉ INFORMACE  Nejluxusnější  Nejdražší  Stála 22 miliard Kč  Stavěla se 22 měsíců  – první komerční plavba.
LONDÝN.
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
150 výročí symbolu Londýna ( ) El "Big Ben", uno de los símbolos más representativos de Londres y del Reino Unido. El 31 mayo 2009 cumplió 150.
Royal Clipper.
Eliška Židlická Sekunda
Londýnské oko London Eye (Londýnské oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Temže, mezi mosty Westminster.
Globální družicové polohové systémy Galileo a GLONASS
Plochá střecha do 5o odpady uvnitř úžlabí hřeben vpusť atika poklop atika.
Hospodářské cykly ekonomiky
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
TAJEMSTVÍ PYRAMID Mgr. Milan Šimek.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
Socha se nachází v horní části Václavského náměstí.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Portálový most v Kostelanech nad Moravou
Lichoběžníky a jejich vlastnosti
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Krušné hory.
Technické prostředky v požární ochraně
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Consul company ltd KARUSEL.
10 unikátních lanovek.
Lichoběžníky a jejich vlastnosti
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Fyzika I Test VI Tři stejné tyče délky L, hmotnosti M se svaří do tvaru rovnoramenného trojúhelníku, který rotuje okolo osy procházející.
Lichoběžníky a jejich vlastnosti
LONDON P L A F A C M E O S U S.
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Lanové dráhy visuté pozemní.
Žralok. Popis Žralok bílý (Carcharodon carcharias) či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z ičeledi lamovití vyskytující.
Transkript prezentace:

LONDON EYE LONDÝNSKÉ OKO

London Eye (Londýnské Oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Tamizy, mezi mosty Westminster i Hungerford. Projekt zpracovali Davida Marks, Julie Barfield, Malcolm Cook, Marka Sparrowhawa, Steven Chilton i Nice Bailey. Na financování budovy se podílela britská lletecká společnost British Airways Corporation.

Kolo je vysoké 135 metrů a jeho plný obrat trvá okolo 40 minut. Na kole je 32 klimatyzovaných pasažérských kabinek. Nabírání a výstup pasažerů probíhá bez zastavení kola.

Každá kapsle váží 10 tun a měří téměř 9 m na délku Každá kapsle váží 10 tun a měří téměř 9 m na délku. Uvnitř kapsle je oválné místo na sezení, odzvučněné s detektory kouře. Je tam stálá cirkulace vzduchu. Kapsle byly vyrobeny francouzskou firmou Sigma.

Všechny kabiny jsou připojené takovým způsobem, že jejich poloha je vždy rovnoběžná

Krátký popis budovy: Londýnské oko bylo postaveno na základech o váze 12 000 tun a sestro-jeno v ležící pozici. Zvedalo se na pontonech u břehu Tamizy. Je to největší a nejtěžší konstrukce budovaná takovým způsobem. Na kole se otáčí celkem 36 kabinek. Každá z nich pojme do svého prosklenného nitra 25 osob.

Londýnské Oko má 424 m. po obvodu a váží 600 t.

Projížďka trvá kolem 30 minut. Po 15 min Projížďka trvá kolem 30 minut. Po 15 min. od začátku projížďky se pasažéři nachází na vrcholu, tzn. ve výšce 135 metrů. Při dobrém počasí je možný výhled do okolí v průměru 25 mil.