Zvyšovaní bezpečnosti v letecké dopravě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní směry a perspektivy rozvoje problematiky eTOD
Advertisements

Civilní kontrola a řízení bezpečnostního systému ČR Praha – Jinonice | UK FSV
OSN OSN= organizace spojených národů
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING IX. Právo na informace o ŽP.
Základní nařízení komise (ES) 1592/2002
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Mezinárodní organizace
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Bezpečnostní indikátory
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Automatizace řízení letového provozu Jakub Kolář SPŠ Stavební Liberec.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Organizace Státní správy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Organizační členění ÚO
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Pojišťovnictví Charakteristika.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Konference CATE 2001 EXPERT & PARTNER engineering.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI CIVILNÍHO LETECTVÍ LUDMILA CRHOVÁ
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Životní prostředí jako veřejný statek
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
1 Právo na informace Jitka Bělohradová. 2 Právo na informace Zakotvení na ústavní úrovni –Čl. 17 LZPS – právo na informace –Čl. 35 odst. 2 LZPS – právo.
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
O čem to bude Úvod do informačního systému Ing. Radan Kasal
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Problematika bezpečnosti civilního letectví v ČR za rok 2003 – pohled ÚCL.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELI-1.1 BEZPEČNOST Obor:Elektrikář.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
OCHRANA PŘED POVODNĚMI § 63 ZÁKONA 254/2001 Sb.. Ochrana před povodněmi jsou opatření k předcházení a zamezení škod při povodních na životech a majetku.
Havarijní plán kraje.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Služební poměr státních zaměstnanců
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Česká zemědělská a potravinářská inspekce
Transkript prezentace:

Zvyšovaní bezpečnosti v letecké dopravě Kateřina Kunčíková Střední škola letecké s.r.o. Kunovice

Organizace ICAO - International Civil Aviation Organization (Mezinárodní organizace civilního letectví) Vznikla v roce 1944 Úmluvou o mezinárodním civilním letectví, vypracovanou na konferenci v Chicagu. Stále sídlo má v Montrealu v Kanadě. ICAO se řadí mezi nejaktivnější organizace v oblasti prevence leteckých nehod. Hlavně díky programu GASP. Globální letecký bezpečnostní plán

Organizace 2. EASA – European Aviation Safety Agency (Evropský úřad pro leteckou bezpečnost) Základní cíle: Vysoká úroveň bezpečnosti civilního letectví Vysoká úroveň ochrany životního prostředí Usnadnit volný pohyb zboží a služeb

Organizace 3. Státní správa a státní orgány ČR Pro civilní letectví v České Republice platí zákon č. 49/1997 Sb. o civilním letectví. Ministerstvo dopravy a spojů ČR Úřad civilního letectví Ústav pro odborné zjišťování leteckých nehod

Letecké nehody 1.Příčina

Letecké nehody 2. Šetření b) činnost komise na místě LN Cílem šetření příčin leteckých nehod je zjištění všech faktů, podmínek a skutečností, které se vztahují k letecké nehodě. Rozbor a analýza získaných informací slouží k určení pravděpodobné příčiny této události. a) činnost komise po přijetí hlášení o LN b) činnost komise na místě LN c) činnost komise po návratu z místa LN

Elektronické systémy Aktivní 1.EGPWS – Enhanced Ground Proximity Warning System (Rozšířený systém varování blízkosti země)

Elektronické systémy 2.TCAS -Traffic Collision Avoidance System (Protisrážkový výstražný systém)

Elektronické systémy 3.ILS – Instrument Landing System (Přesný přistávací systém)

Elektronické systémy Pasivní 1.CVR 2.ELT Cockpit Voice Recorder Emergency Local Transmitter (Zapisovač hovorů) (Nouzová Radiostanice)

Děkuji za pozornost