Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Příprava RIS LK – OS 4 Připomínkování a rozpracování páté priority odbornou skupinou č.4.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
RIS JMK Vznik a vývoj Brno Východiska a specifikace zpracování RIS JMK  První RIS v ČR, konzultace zahájeny 1998  Impuls z projektu InterpRISe.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Presentation Title 1st September 2002
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1

Východiska V regionu chybí infrastruktura pro podporu rozvoje inovací typu VT park/BIC/inkubátor Nedostatečná podpora konkurenceschopných oborů Nedostatečná informovanost a propagace v oblasti inovací a USV Chybí vazba mezi poskytovateli inovací a stranou poptávky po nich Chybí podrobná analýza dat struktury a vývoje oborů v regionu

Připomínkování vstupních analýz Vzhledem k tomu, že součástí ekonomicko společenské prosperity a konkurenceschopnosti jsou nejen technologické inovace, ale také úspory zdrojů, efektivita nákladů na výrobu a provoz, nevyjímaje kvalitu lidského faktoru při řízení výroby, ale i při následné spotřebě, doporučujeme, aby v celém dokumentu byla věnována pozornost i tématu „udržitelné spotřeby a výroby“ (dále jen USV)

Priorita A: Rozvoj konkurenceschopnosti prostřednictvím vytváření příznivého prostředí pro inovační podnikání, zejména malých a středních firem Opatření priority A: A1 Podpora konkurenceschopných odvětví v regionu A2 Podpora vzniku a zajištění provozu vědeckotechnických parků, podnikatelských inkubátorů a center apod. pro firmy s inovačním potenciálem a orientací na progresivní obory A3 Podpora rozvoje poradenských a informačních služeb pro inovační podnikání a USV A4 Propagace a prezentace inovací a ekonomického prostředí v regionu A5 Institucionální podpora inovací na úrovni regionů

A1 Podpora konkurenceschopných odvětví v LK Aktivity: A1.1 Stanovení kritérií a měřítek konkurenceschopnosti MSP A1.2 Zpracování návrhu systému podpor a motivací (finančních i nefinančních) pro konkurenceschopné obory a aktivity, včetně schválení v ZK A1.3 Zavedení tohoto systému do praxe LK a pravidelné zajišťování jeho fungování

A2 Podpora vzniku a zajištění provozu VT parků, podnikatel. inkubátorů a center apod. pro firmy s inovačním potenciálem a orientací na progresivní obory Aktivity: A2.1 Vybudování a zajišťování provozu podnikatelských inkubátorů v LK A2.2 Vybudování a zajišťování VT parků v LK A2.3 Síťování, klastry …

A2 Podpora vzniku a zajištění provozu VT parků, podnikatel. inkubátorů a center apod. pro firmy s inovačním potenciálem a orientací na progresivní obory Takováto infrastruktura by měla být platformou pro: –Vzdělávání –Workshopy –Poskytování informací –Propagaci inovačních aktivit –Transfer technologií –Podporu začínajících podnikatelů –Pořádání „kooperačních dnů“

A3 Podpora rozvoje poradenských a informačních služeb Aktivity: A3.1 Podpora vzniku a rozvoje poradenských subjektů v oblasti inovačního prostředí a USV A3.2 Vznik a pravidelná aktualizace databáze těchto subjektů A3.3 Vznik a zajištění dlouhodobého provozu, včetně aktualizace informačního portálu o stavu ekonomického a inovačního prostředí v LK

A3 Podpora rozvoje poradenských a informačních služeb Informace poskytovány prostřednictvím: Informačního portálu Informačních míst (např. HK..) Databáze poradenských subjektů

A4 Propagace a prezentace inovací v regionu Aktivity: A4.1 Vytvoření technologického a ekonomicko společenského profilu LK A4.2 Zajišťování pravidelné komplexní mediální propagace vývoje inovačního prostředí a USV na úrovni celého LK A4.3 Zpracování propagačních materiálů o stavu a vývoji tohoto prostředí v LK A4.4 Pravidelná osvěta k inovacím A4.5 Pravidelná osvěta k USV

Propagace a prezentace inovací v regionu Propagace inovačních aktivit v regionu a možností pro podnikatele v rámci –Informačního portálu pro inovace

A5 Institucionální podpora inovací v LK Aktivity: A5.1 Definování úlohy LK v procesu inovací a USV A5.2 Vznik a zajištění pravidelného fungování Rady LK pro inovace a USV A5.3 Vznik a zajištění pravidelného fungování realizační složky v LK, která bude koordinovat a monitorovat plnění RIS LK A5.4 Vytvoření systému hodnocení ekonomické úrovně LK a zajištění jejího pravidelného monitoringu s následnou zpětnou vazbou na zkvalitňování inovačního prostředí v LK

Poděkování všem členům týmu OS 1 Děkuji za pozornost