Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Advertisements

Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Odborný garant: Prof. Ing. J. Macek DrSc., ČVUT.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
FONDY EU Programové období
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Pracovní setkání 28. června 2007
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
Transkript prezentace:

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají tzv. technologické platformy, původně jako neformální ad-hoc poradenská seskupení, později dle určitých zásad stanovených a podporovaných Evropskou komisí [„Technology Platforms – From Definition to Implementation of Common Research Agendy“ EUR (9/2004) a „Status Report Development of Technology Platforms“ (2/2005)] s cílem dosáhnout prosperity a konkurenceschopnosti Evropské Unie. Platforma je sdružení klíčových subjektů v určitém vědním nebo hospodářském oboru s cílem ovlivňovat dění a prosazovat společné – obecně prospěšné cíle.

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Přehled evropských technologických platforem již založených v roce 2005

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Vliv a přínos technologických platforem Platformy jsou zakládány především pro zajištění efektivní komunikace mezi odbornou a rozhodovací sférou (na různých úrovních) s cílem :  odstraňování ekonomických, legislativních a dalších barier;  tvorba průmyslové politiky;  zajištění udržitelného rozvoje;  kontroly sociálních a regionálních dopadů vyvolaných změn, atd.. Ovlivňování rozhodovacího procesu – formou odborné podpory, poskytnutím relevantních informací, podporou objektivity rozhodovacího procesu, atd..

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Kdo mohou být klíčoví hráči resp. členové platformy? o průmyslové podniky všech velikostí; o veřejné orgány (ministerstva, agentury, podporovatelé, uživatelé, atd.); o výzkumné instituce a university; o instituce podpůrné inovační infrastruktury; o finanční instituce; o občanská sdružení. Velmi pružná struktura s omezenou možností přistoupení i odstoupení (typické uspořádání: high level group support group)

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Vznik platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“  vznik platformy iniciován především ČVUT (5/2009);  schválení představenstvem (9/2009);  zpracování registrační žádosti (10/2009)  zpracování definitivní žádosti za podpory Polytechny (11/2009);  předloženížádosti na CzechInvest (11/2009);  schválení žádosti a projektu (2/2010). Hlavní důvody: 1. užší spolupráce s „R&D decision makery“ s cílem jejich podpory v rozhodovacích procesech 2. lobbování v oblasti VaV 3. účast a zapojení se do práce evropských platforem 4. ochránění zájmu automobilového průmyslu (Sdružení AP) před potenciálními zakladateli platforem

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Vznik platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (VUM)“ Platforma založena úmyslně „uvnitř“ Sdružení AP (zjednodušení projektu i fungování; z časových důvodů nebyla jiná možnost) Získaná podpora po schválení projektu ca 4 mio. Kč na 3-leté období projektu (administrativa + aktivity platformy) Sídlo platformy (povinně mimo Prahu) – Brisk Tábor Zakládající členové platformy: Sdružení AP + Brisk, ČVUT, Hella, Iveco, Ricardo, ŠkodaAuto, Visteon Prioritní orientace platformy při založení – VaV Náklady platformy nezatíží rozpočet Sdružení AP Poznámka: nutno odlišovat poslání Sdružení AP a platformy VUM

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“

Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Cíle platformy - zapojit se do předpokládaných jednání o financování VaV - zapojit se do komunikace evropských platforem (ERTRAC) – být neformálním partnerem vládních i nevládní organizací v otázkách VaV v automobilovém průmyslu automobilovém průmyslu Řešení projektu VUM (povinné dokumenty) - zpracování Strategické výzkumné agendy (SVA) a implementačního akčního plánu (IAP)