Martina uková Jakub herák Libor nenutil

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
Gymnázium, Hranice, Zborovská 293 Maturitní zkouška 2010.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
SONING PRAHA a. s. centrum akustických služeb Distributor značek
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
TUL H32 Setkání realizátorů inovace předmětů Příloha č. 9/02/01/3.
Kanton St.Gallen Kantonsbibliothek Vadiana Amt für Kultur Vzdělávání knihovníků ve Švýcarsku Liberec, 10. května 2012 Bernhard Bertelmann.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Cisco Networking Academy
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY
MATURITNÍ ZKOUŠKA ČÁST SPOLEČNÁ Český jazyk a literatura Cizí jazyk Matematika/ZSV/Info ČÁST PROFILOVÁ 2 – 3 zkoušky, které stanoví ŘŠ.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.
Maturita 2015.
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Uplatnitelnost absolventů bc. oborů a výhody profesního zaměření Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu,
Překladatelství Kolář Provádíme překlady anglického německého a ruského jazyka
Síťové akademie na MENDELU v Brně
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
NABÍDKA ÚSEKU CŽV Střední škola technická AGC a.s.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Působení „soudních“ tlumočníků na našem území
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Úvod do psychologie PhDr. David Kuneš, Ph.D
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Komunitní tlumočník vs. kulturní mediátor
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
„Je to hezký umět česky!“ Čeština v německých projektech
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Třídní schůzky T4
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Fakulta zdravotnických studií
Rozvoj výuky cizích jazyků
Potravinářské zbožíznalství
Studijní program Ošetřovatelství
Prezentace Diplomatické akademie.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
Fakulta zdravotnických studií
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Martina uková Jakub herák Libor nenutil Soudní tlumočení Martina uková Jakub herák Libor nenutil

Odborné podmínky pro jmenování VŠ diplom Mgr. programu překladatelství & tlumočnictví Absolvování doplňkového studia pro tlumočníky a překladatele na PF Min. 5 let aktivní praxe v oboru p&t (většina prokazatelná po studiu)

Odborné podmínky pro jmenování Mgr. diplom v oboru filologie či učitelství Absolvování doplňkového studia pro tlumočníky a překladatele na PF Min. 5 let aktivní praxe v oboru p&t (většina prokazatelná po studiu)

Odborné podmínky pro jmenování Mgr. diplom (Ing.) z jiného oboru (V ojedinělých případech lze prominout) Absolvování doplňkového studia pro tlumočníky a překladatele na PF Absolvování státní zkoušky pro p&t Min. 5 let aktivní praxe v oboru p&t (většina prokazatelná po studiu)

Odborné podmínky pro jmenování Rodilí mluvčí s vysokoškolským vzděláním (Lze prominout) Absolvování doplňkového studia pro tlumočníky a překladatele na PF Absolvování státní zkoušky pro p&t Min. 5 let aktivní praxe v oboru p&t (většina prokazatelná po studiu)

Doplňkové studium pro P&T Právnická fakulta UK ve spolupráci s Komorou soudních tlumočníků Kurz pro veřejnost JURIDIKUM Část A 9000 Kč Část B 10 000 Kč

Rozvrh Část A: teoretické přednášky v češtině o právu Část B: jazykové semináře (angličtina, němčina, francouzština, ruština) Šestihodinové bloky v pátek odpoledne po 28 týdnů

Absolvování Část A: písemný test, min. 70% Část B: překlad z MJ do ČJ a z ČJ do MJ

Další kurzy Právnické fakulty Komerční: anglické a francouzské terminologické semináře FF UK PVP: právnické jazyky (2-4 semestry) + obchodní jazyky

Kurz Komory soudních tlumočníků Jednodenní kurz Teoretické + praktické záležitosti Závěrečný test: část I a část II

Po jmenování Vyhotovení pečeti a razítka Průkaz tlumočníka Povinnost vést tlumočnický deník Jednou ročně statistický list Tlumočnická doložka

Tlumočnická praxe Zúčastněná osoba na řízení Právo na tlumočníka Tlumočení u soudu Tlumočení pro policii Ověřené překlady

Odměna za úkony Tlumočení/překlad čj <-> cizí jazyk: 100–350 Kč/h Možný příplatek až 20 % (odborná náročnost) + až 50 % (jiná náročnost/spěšnost) Tlumočení/překlad mezi cizími jazyky: 150–350 Kč/h Možný příplatek až 50 % (odborná náročnost/spěšnost) + až 20 % (jiná náročnost) Revize překladu: 30–90 Kč/str.

Děkujeme za pozornost www.kstcr.cz