1 PENZIJNÍ REFORMA. 2 DŮLEŽITÉ TERMÍNY 30.11.2012 – pouze do tohoto termínu může zákazník uzavřít smlouvu o penzijním připojištění za současných výhodných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
– – Očekávané změny v oblasti zákoníku práce, občanského zákoníku a v důchodovém systému 1.
Advertisements

Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Specialisté na Vaší straně RENOMIA, a. s., A Member of Worldwide Broker Network Penzijní připojištění se státním příspěvkem duben 2008.
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Finanční produkty určené k ukládání peněz
Celkově mají Češi půjčeno kolem 800 miliard korun, z toho přes 650 miliard u bank. S rostoucím počtem půjček však narůstá také množství lidí, kteří mají.
Pojistná smlouva č O odpovědnosti za škody
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
2. cvičení úrokování. spoření.
GEPARD FINANCE a.s. – kancelář Písek Drlíčov
Bankovní poplatky Téma „Finanční trh“
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Změny Marketingového plánu Firmy „Dr. Nona” Od
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Pojistné systémy 4. hodina.
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Petr Slad a Rostislav Chabr
Stavební spořitelny, penzijní fondy
Konference €FPA ČR řešení případové studie
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Pojistné systémy 7. cvičení. Opakování Urči JNP, které musí zaplatit 45letý klient, chce-li si zajistit roční důchod Kč vyplácený na konci roku,
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. listopadu 2013.
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Komerční a nekomerční pojištění
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Platební systém eBanky 2 Co je to Platební systém eBanky? Po platbě dobírkou nejrozšířenější platební systém na českém internetu Doposud jej aktivovalo.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Spoření a pravidelné investice
VeTo REALITY Váš partner ve světě realit. Nebojte se spolupráce s RK Do obchodu vkládám svoji osobní reputaci Nabízím vstřícné a férové jednání Spokojenost.
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 12. listopadu 2014.
Jak registrovat nové členy V této prezentaci se naučíte jak registrovat nové členy do Conligus Jak doporučit vhodný aktivační balíček.
Hodnotová nabídka Hypotéky České pojišťovny Proč hypotéka s ČP?
PŘEDSTAVENÍ SATUM CZECH
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_05 Název materiálu: SPOŘENÍ NA STÁŘÍ Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Fast track - Základní informace. A New ABO/M+ Min. 100 BH KUPON Výhody pro Nového VPA/M+ Slevový kupón za 100 bodovou objednávku přes internet – mezi.
ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové.
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Nemocenského a důchodového pojištění v roce 2013 Ing.Antonín Vacík, ředitel OSSZ PM Zásadní změny, připravované zákony Lidé na prvním místě…
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření.
S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. S YSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ 3. PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ.
EU_62_A_sada 2_20_M_Penzijní připojištění_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Životní pojištění, jeho daňové motivace a postavení v systému důchodového zabezpečení v ČR a ve vybrané zemi EU Vypracovali: Jakub Procházka Antonín Spálovský.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_40 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Výpočet úroku na běžném účtu, úroková čísla, úrokový dělitel, spoření
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Elektronické sjednání smlouvy
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

1 PENZIJNÍ REFORMA

2 DŮLEŽITÉ TERMÍNY – pouze do tohoto termínu může zákazník uzavřít smlouvu o penzijním připojištění za současných výhodných podmínek – změna státního příspěvku u penzijního připojištění – do 299 Kč úložky nebude státní podpora vyplácena, maximální státní podpora se zvyšuje na 230 Kč a pro její získání je nutné ukládat min Kč měsíčně.

3 STATISTICKÉ ÚDAJE: PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ penzijní připojištění má cca lidí více než lidí přijde o státní podporu - mají měsíční platbu menší než 300 Kč více než lidem se sníží státní podpora

4 ZMĚNY STÁTNÍCH PŘÍSPĚVKŮ

5

6 ZMĚNY STÁTNÍCH PŘÍSPĚVKŮ 1.Výběr penzijního fondu – zakřížkujte Váš penzijní fond 2.Číslo smlouvy- opsat ze smlouvy nebo z výpisu, který má klient k dispozici 3.Adresa - trvalé bydliště, kam přijde potvrzení změny z penzijního fondu - POZOR ! – VŽDY VYPLŇTE TELEFON 4.Číslo OP - na OP najdete pod fotografií 5.Podpis účastníka – DŮLEŽITÉ, NIKDY NEZAPOMEŇTE! 6.Pozor na šedý odstavec - poučení - zvýšit si částku spoření od dalšího měsíce

7 DÁRKY PRO KLIENTA Vstupenky do Aquapalace Praha od Total Brokers Poukaz k úhradě prvního pojistného na nově uzavřenou pojistnou smlouvu u HVP, a.s.

8

9 BONUS PRO SDH SDH, jehož člen zašle na adresu HVP, a.s. oznámení o změně příspěvku ke smlouvě o penzijním připojištění se státním příspěvkem a tato změna bude realizována, vzniká nárok na vyplacení provizní odměny.

10

11 Klientka 33 let má uzavřeno penzijní připojištění u PF České pojišťovny. Příspěvek klienta je 100,- Kč, státní příspěvek 50,- Kč. Od by státní příspěvek neměla, takže uvažuje o navýšení klientského příspěvku na 1 000,- Kč, tj. o 900,- Kč, takže státní příspěvek bude 230,- Kč. Při uzavření navýšení prostřednictvím HVP, a.s. a Total Brokers, dostane od HVP, a.s. poukazy v hodnotě 1 200,- Kč a od Total Brokers vstupenku do Aquapalace Praha. SDH, kterého je členem, získá provizi 1 342,- Kč. PŘÍKLAD

12 DĚKUJEME ZA POZORNOST A TĚŠÍME SE NA SPOLUPRÁCI