200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s kypřícím práškem, citrónovou šťávou (popřípadě kůrou). Necháme změknout máslo a zapneme troubu na 170°.
Trochu másla si necháme na potom na vymazání formy. Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka.
Do máslem vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme tak 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.
Pečeme přibližně na 170°C asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy). Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka hotová. Když se na špejli těsto nelepí, je pečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce „vydechnout“ a hned vyklopíme.