Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Životní prostředí a domácnost
Advertisements

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Rychle hádej - co je to? A B CD EFGH IJKL MNO P Q R S T UV W X.
AnotacePrezentace, která se zabývá kuželem. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci poznají kužel a potřebné vzorce. Speciální vzdělávací.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – nadměrná spotřeba
Chování domácností. Úvod n Jak a čím jsou domácnosti ovlivněny.
Základní vzdělání - 2. stupeň
Fyzika 6. ročník Těleso a látka Anotace
ZÁKLADY ARCHITEKTONICKÉHO NAVRHOVÁNÍ KATEDRA ARCHITEKTURY VŠB -TUO
NBU2 LS2014 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR ČSN obytné budovy.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ohni
Základní škola praktická a základní škola speciální
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Pozemní stavitelství Typologie Obytné budovy Autor: Ing. Šoupal Kamil
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_16.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 04 Mgr. Pavlína Juráková ZDRAVOVĚDA
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DEN ZEMĚ TEST.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Můj domov.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Bytové prostory Číslo DUM: VY_52_INOVACE_76_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Žáci pomocí návodných hesel hádají název pohádky, relaxační část hodiny sloužící ke změně práce a motivace AutorMgr. Eva Dvořáková JazykČeština.
Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází).
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Hartošová Krista NÁZEV:VY_32_INOVACE_015:Přírodověda 5.ročník TEMA: výroba plastů ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_076 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk,okres Česká Lípa,příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_19 _ENVIRONMENTÁLNÍ.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Náš byt I. VY_32_INOVACE_3A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
hospodaření domácnosti.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Ústav vs. Komunitní služba
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Pracovní činnosti VY_32_INOVACE_15_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem provozu domácnosti na životní prostředí AutorMgr. Hana Dubcová JazykČeština Očekávaný výstupSeznámení s pojmy zdravé bydlení, typy bydlení, druhy odpadů z domácnosti Speciální vzdělávací potřeby Materiál určen pro žáky 9. roč. základní školy praktické Klíčová slovaBydlení, dům, rodinný dům, sídliště, pevný odpad, tekutý odpad, vytápění Druh učebního materiáluPrezentace Druh aktivity Výklad, doporučené aktivity Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláníZákladní vzdělání – druhý stupeň Typická věková skupina13 – 15 let/9. ročník Celková velikost1 407 kB

Z DRAVÉ BYDLENÍ Zdravé bydlení Zdravé bydlení přináší zdravý a spokojený život v příjemném prostředí Snažíme se, aby naše přebývání v bytě bylo příjemné, pohodlné pro všechny členy domácnosti a prospívalo zdraví

O ZDRAVÉM BYDLENÍ ROZHODUJÍ : Vlastnosti bydlení = typ domu, jeho poloha, zeleň v okolí bydliště, zdroje hluku, ekologická situace regionu Velikost bytu a jeho prostorové řešení = počet a velikost místností, umístění oken, dveří Technické vybavení bytu = způsob vytápění, osvětlení, domácí spotřebiče a nábytek

J AK SE BYDLÍ :  Domy starší městské zástavby  Domy na sídlištích  Rodinné domky

N ÁROKY NA BYDLENÍ – ČINNOSTI V BYTĚ  Biologické – osobní hygiena, stravování, spánek, individuální odpočinek  Hospodářské – příprava jídla, praní, úklid, odkládání a ukládání věcí  Společenské – setkávání s ostatními členy rodiny, přijímání návštěv, hry dětí, společenská zájmová činnost  Mnohé s uvedených se překrývají ( rodina se schází u stolu nejen ke stolování, ale i ke společenským aktivitám) S potřebami rodinného života rozlišujeme v bytě  Část společnou = obývací prostor, kuchyně, koupelna, WC  Část soukromou = spaní dětí, ložnice rodičů

V ÁŠ BYT 1.Napiš jednoho do sloupce všechno, co doma děláš (spíš, myješ se, učíš se,..) 2.U každé činnosti se zamysli nad tím, jaké vybavení bytu k tomu potřebuješ a zapiš do 2. sloupce 3.Načrtni plánek vašeho bytu a barevně v něm vyznač, které části využíváte společně a kde mají členové rodiny své soukromí

P ROVOZ DOMÁCNOSTI A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Suroviny a látky potřebné pro život = potraviny, voda, zdroje tepla,.. Voda Suroviny, které už nepotřebujeme = odpady  Pevné odpady – třídění odpadu na papír, plast, sklo, směsný odpad (největší část odpadu tvoří obaly od zboží)  Odpadní voda – je znečištěna saponátovými čistícími a pracími prostředky  Látky, které znečišťují vzduch (při vytápění) Na přípravu jídla a nápojů = 3 – 10 l denně Ostatní spotřeba vody = mytí nádobí, praní, osobní hygiena, úklid, WC – 140 l na osobu denně

P ŘI PROVOZU DOMÁCNOSTI JE DOBRÉ DODRŽOVAT TATO DOPORUČENÍ : Při péči o domácnost hospodařit se svým časem (účelně uklízet a využívat možnosti bytu) Neplýtvat elektřinou, potravinami, vodou, plynem, teplem Při nákupech dávat přednosti výrobkům ve vratných obalech a snadnou v přírodě odbouratelných obalech Odpad z domácnosti ukládáme na místa k tomu určená (kontejnery, třídění odpadu, sběrná místa)

V místě svého bydliště zjisti: Co můžeš odevzdávat do sběrny odpadových surovin? V jaké formě je třeba vytříděné obalové materiály dodat? Jaké kontejnery na odpad máte k dispozici, na jaký odpad jsou určeny? Které použité spotřebiče, materiály můžete vrátit prodejci při nákupu nového zboží? Použité zdroje: kliparty