HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Václav Metlička Cyklokros
Advertisements

OLYMPIJSKÉ HRY.
Sportovní zařízení a akce
O Radobýlu Sídlo: CF Radobýl Litoměřice o.s., Lidická 12, Litoměřice Web: Rok založení: 1991 Klubové barvy: oranžová, černá, zelená.
Fotbal Kopaná Fočus.
KOPANÁ.
Vývoj politické mapy Evropy
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
VY_32-INOVACE_1C9 Vznik zimních olympijských her
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
BASKETBAL II..
KOPANÁ 4.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Milan Němeček Bc. Pavel Hečko
JÍZDA V BOULÍCH.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Kultura a sport v Kanadě
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Ivo viktor. Kdo to je? (* 21. května 1942, Křelov) je bývalý československý fotbalista, dnes již legendární československý fotbalový brankář a současnýtrenér.
ATLETIKA 2.
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Florbal.
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
HÁZENÁ 2.
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
Zimní sporty.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Kultura a sporty v Kanadě.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
SKELETON.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
České hokejové zlato v Naganu 1998
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Hokej Patrik Bařica 5.B.
BSE České Budějovice o. s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
České hokejové zlato v Naganu 1998
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Vznik a vývoj moderního sportu a olympijského hnutí
Transkript prezentace:

HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE

HISTORIE I. Květen 1908 – založení mezinárodní federace ledního hokeje LIHG, později IIHF se sídlem v Curychu (zkratka se změnila změnou oficiálního jazyka z francouzštiny na angličtinu) Čechy se staly členem LIHG v listopadu 1908 V lednu 1909 se v Chamonix konal první mezinárodní turnaj v kanadském hokeji za účasti družstev Francie, Belgie, Velké Británie, Švýcarska a Čech Na OH v Antverpách 1920 byl lední hokej jako ukázkový sport

HISTORIE II. Na 1. zimních OH v Chamonix 1924 byl hokejový turnaj také 1. mistrovstvím světa V roce 1930 proběhlo 1. MS mimo rámec olympijských her V roce 1932 se mistrovství Evropy hrálo naposledy samostatně Na MS v roce 1933 přišla Kanada o svou neporazitelnost, mistry světa se stali Američané

HISTORIE III. V roce 1947 se stali mistry světa hráči mimo americký kontinent – Československo V roce 1961 rozdělila LIHG týmy podle výkonnosti do skupin MS V roce 1970 se neshodli LIHG a Kanada, a tak kanadští hokejisté ignorovali až do roku 1977 všechny turnaje pořádané LIHG V roce 1976 uspořádali Kanaďané na svém území 1. ročník Kanadského poháru za účasti Kanady, USA a 4 nejlepších evropských celků

HISTORIE IV. V roce 1977 založila LIHG juniorské mistrovství světa hráčů do 20 let V roce 1988 se konal 1. olympijský turnaj, jehož se mohli zúčastnit profesionálové z NHL V roce 1990 bylo založeno MS žen V roce 1991 bylo zrušeno mistrovství Evropy V roce 1998 NHL rozhodla o přerušení soutěže v době olympijských her, aby se jich mohli zúčastnit nejlepší hokejisté planety

HISTORIE V. V roce 2006 vyhráli Švédové jako první ve stejném roce jak olympijský turnaj, tak MS V roce 2008 se konal poprvé turnaj MS v kolébce hokeje – v Kanadě

Konec prezentace