Síť podpory dalšího vzdělávání ve zdravotnické telematice a eZdraví CZ.04.3.07/4.2.01.1/0013 MEDTEL o.p.s. 1.LF UK Praha, OMI ÚI AV ČR, Hospodářská komora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
CZ / /0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0005 Inovace metod hodnocení existujících stavebních konstrukcí ČVUT v Praze, Kloknerův ústav Satra, Diagnostika staveb koordinátor.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
I. Dvořák Zahajovací setkání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

Síť podpory dalšího vzdělávání ve zdravotnické telematice a eZdraví CZ / /0013 MEDTEL o.p.s. 1.LF UK Praha, OMI ÚI AV ČR, Hospodářská komora hl.m. Prahy, APROKS s.r.o., IMA s.r.o. MUDr.Petr Struk Ing.Zora Vidovencová ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

2 1 Zdůvodnění projektu Zdravotnická telematika a oblast eZdraví (ZTeZ) jsou prioritou vlády ČR, Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR, která připravuje elektronický identifikátor pojištěnce i Evropské unie a jejího podprogramu eZdraví (na základe programu Europe 2005 a perspektivně i2010). Praha je významným centrem zdravotnické informatiky a telematiky v ČR, včetně oblasti eHealth–eZdraví. Pražské organizace jsou aktivní v kontaktech s partnery v EU a disponují dobrým rozvojovým potenciálem. Kapacity těchto organizací je však potřebné integrovat. eZdraví zahrnuje nástroje a řešení včetně produktu, systému a služeb nad rámec bežných IT aplikací. Jde o nástroje pro všechny skupiny zdravotníků a zdravotnická zařízení a zdravotní systémy pro pacienty a občany.

3 2 Cílové skupiny Studenti, doktorandi a mladí vědečtí pracovníci - budou především prostřednictvím 1. lékařské fakulty University Karlovy v Praze a Ústavu informatiky AV ČR nabídnuty vzdělávací programy a účast na návazných výzkumných projektech, zaměřených na zdravotnickou telematiku a eZdraví (ZTeZ). Řídící pracovníci - dostanou možnost získání relevantních informací a možnost účasti na vzdělávacích programech připravených v projektu. Možnost bude nabídnuta prostřednictvím odborného tisku a příslušných webových stránek a zejména na informačním portálu, který je připravován v projektu. Zaměstnanci - budou osloveni a získáváni k zapojení obdobně jako již uvedené cílové skupiny. Zájemci plánující založení nové technologicky orientované firmy - dtto NNO - dtto

4 3 Typy činností MANAGEMENT NETWORKING MARKETING VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY: INFOKURSY, EDU/INFO, INFO/EDU kursy ŠKOLICÍ CENTRUM PORADENSKÉ CENTRUM INFORMAČNÍ PORTÁL TECHNOLOGICKÝ DEMONSTRÁTOR STUDIE PROVEDITELNOSTI STŘEDISKA PODPORY eZDRAVÍ

5 4 Vnitřní postupy řízení Projekt bude řízen a garantován Radou projektu tvořenou 6 zástupci členů konsorcia – garanty. Projekt bude realizovat tým vedený vedoucím projektového týmu spolu s koordinátorem a ekonomem projektu. Projektový vedoucí odpovídá za koordinaci a řízení projektu jako celku, vede kompletní projektovou dokumentaci a předkládá pravidelné čtvrtletní monitorovací zprávy o průběhu projektu a dosažených výsledcích a výstupech. Konsorcium připravuje jednotlivé moduly a zabezpečuje tým odborných pracovníku. Technické skupina konsorcia realizuje přípravu informačního portálu a technologického demonstrátoru. Obsahovou kvalitu, kontrolu, monitoring a management rizik provádí Rada projektu.

6 5 Zajištění publicity Projekt využije ke své propagaci všech stávajících komunikačních prostředků cest členů konsorcia – 1.LF UK Praha, OMI ÚI AV ČR, Hospodářské komory hl. m. Prahy a MEDTEL o.p.s. Byly vytvořeny webové stránky které se do XII/2006 stanou součástí informačního portálu. Služby projektu budou inzerovány jak v hromadných sdělovacích prostředcích, tak i v odborných, profesních a místních médiích. Lay- out inzerátu bude mít jednotný charakter a bude využit i při tisku informačních letáků. Konsorcium využije k prezentaci svých četných a těsných kontaktů s představiteli různých seskupení zdravotníků a IT společností. Ve spolupráci s těmito seskupeními budou jako součást projektu pořádány i jednodenní informační kursy od IV/2006, seznamující širší skupinu zájemců ze všech cílových skupin se základy zdravotnické telematiky a eZdraví (ZTeZ). Tyto kursy budou mít i propagační a náborový charakter pro účast na dalších akcích konsorcia. Konsorcium udržuje styky i se všemi subjekty, které se zúčastní kursu ZTeZ a postupně tak bude vytvořena i neformální informační síť ZTeZ. Seminář MEDTEL (XI/2005) a mezinárodní konference MEDTEL (XII/2006).

7 6 Přidaná hodnota Inovativnost, Multiplikace Přidaná hodnota Vzdělávací programy eZdraví, informační portál, technologický demonstrátor, školicí středisko, poradenství, studie proveditelnosti střediska podpory eZdraví. Inovace Navrhované prostředky projektu – vzdělávací akce s využitím kombinace e-learningu, informačního portálu a technologického demonstrátoru jsou v podmínkách ČR inovativní. Multiplikace Vytvořené vzdělávací programy, materiály a školicí a poradenské metodiky jsou přenosné a univerzálně využitelné. Obecně se zlepší úroveň a obsah podnikání i péče o zdraví a jejich kompatibilita se západoevropskými standardy. MEDTEL o.p.s. úzce spolupracuje s partnery v zahraničí.

8 7 Udržitelnost činností Synergie a návaznost projektů Základy partnerství členů navrhovaného konsorcia vznikly bez souvislosti s JPD3 již v minulém období. Vztahy a spolupráce jsou založeny na společných zájmech a sdílených záměrech a proto lze odůvodněně očekávat, že budou trvat i po skončení navrhovaného projektu. I po ukončení případného financování z prostředků ESF budou pokračovat všechny základní činnosti vyvinuté v rámci projektu. Modulové vzdělávací programy pro všechny identifikované cílové skupiny v oblasti zdravotnické telematiky a eZdraví (ZTeZ) a školicí a poradenské středisko budou dále, ve spolupráci členů konsorcia, provozovány v kombinaci komerčního režimu a zařazení částí programu do základních vzdělávacích programů 1.lékařské fakulty University Karlovy v Praze, Oddělení medicínské informatiky Ústavu informatiky AV ČR a MEDTEL o.p.s. Návaznost projektu Studie proveditelnosti střediska podpory eZdraví – původně plánováno pro JPD2 Perspektivní zájem o programy eContent+, CIP (dříve eTEN)

9 8 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (inovované produkty) Hlavní inovované produkty – kursy, infokursy, studie proveditelnosti, marketingová studie (dostupnost t.č. částečná) PRODUKTY ORGANIZACE PODPOŘENÉ OSOBY Současný stav Plánovaná hodnota Výchozí hodnota 0 0 0

10 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu? Síť zájemců o oblast eZdraví Klastr vzdělávání v eZdraví – technologický demonstrátor Vzdělávací programy Horizontální témata? Udržitelný rozvoj - šetrná spotřeba Informační společnost Lokální aktivity a sítě Partnerství Společenství technologického demonstrátoru Partnerství při realizaci infokursů Mezinárodní networking MEDTEL

11 10 Doporučení pro další programovací období Náměty na zlepšení monitoringu a koordinace v současnosti běžících projektů – urychlení kontrolní procedury Nejzajímavější činnosti RLZ z hlediska potřebnosti a přenositelnosti v budoucím období – využití vhodné kombinace prezenčního a distančního vzdělávání s podporou IT a modulárními prvky Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů urychlení SW, možnost vyplňování textů bez záložek, 2 monitorovací zprávy ročně