Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Vliv ekonomické krize na spotřebu energie a na energetické trhy Ing. Ladislav Pelcl, VUPEK-ECONOMY, s.r.o. Hornická společnost podkrušnohorské oblasti.
Advertisements

Trh práce v Jihomoravském kraji – dosavadní vývoj
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Proč ne/nezaměstnávat OZP? Mgr. Romana Kaletová.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Trendy finančních produktů ČLFA
1 Sdružení EPS ČR Pěnový polystyren (EPS) pro stavebnictví Ing. František Vörös konzultant Sdružení EPS ČR reprezentant Plastics Europe ČR
1 Zaměstnávání cizinců a hospodářská krize M. Kalinová, MPSV.
1 Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav JUDr. Jiří Vaňásek.
Gastouderopvang Holandský boom hlídání dětí a jeho dopady na pečovatele Tijne Berg- le Clercq 30. listopadu 2010.
„Aby peníze sloužily, nikoliv vládly“ Encyklika „Charitas in veritate“ jako reakce na finanční a ekonomickou krizi a proč se o ní u nás moc nemluví.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
1 Představení APPS 2 KDO JSME APPS je nezávislou a dobrovolnou zájmovou organizací. Bezprostředním cílem je vytváření podmínek pro úspěšný.
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Zábavná matematika.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Internetový obchod v ČR 2005 / 2006 Konference SAEC, , Bratislava Josef Suchánek APEK - Asociace pro elektronickou komerci.
Zajištění bezpečnostní situace České republiky v souvislosti s propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize Ivan Langer ministr vnitra.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Prezentace Infiniti Centrum Praha, ČR 2. Infiniti v Evropě 3. Infiniti Centrum Praha 1. Historie / Vznik značky 4. Modelová řada.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Hrubá - prostá incidence nádorů kolorekta u mužů 1. Maďarsko 88,29 2. Česká Republika 86,73 3. Japonsko 77,74 4. Německo 75,39 5. Nový Zéland71,77 6. Austrálie.
Charakteristika trhu práce v Jihomoravském kraji.
Praktické zkušenosti z oblasti agenturního zaměstnávání Luboš Rejchrt Viceprezident Asociace poskytovatelů personálních služeb Konference Agenturní zaměstnávání.
Situace na trhu s masem v ČR a EU Miluše Abrahamová Pavel Froněk VÚZE Praha.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
„Nejsou lidi!“ Petr Nečas místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí 2. října 2007.
EVROPSKá UNIE.
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
Úkoly nejen pro holky.
Postavení a význam cestovního ruchu – makroekonomický komentář Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. Hlavní ekonom Next Finance.
TRH PRÁCE V ROCE 2015 Mgr. Jan Záruba Ing. Jiří Halbrštát KA Director
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP Brno, 3. června 2010 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
© Creditreform-Group Pracovní snídaně: Škola řízení pohledávek Hotel Jalta, Praha 1,
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Page 14/12/2015 Raytheon Professional Services Copyright © 2009 Raytheon Company. All rights reserved. Customer Success Is Our Mission is a registered.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Význam odvětví cestovního ruchu pro české hospodářství
ŘETĚZY VAMBERK.
Nejmocnější státy Evropy
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Zprostředkování zaměstnání agenturami práce a připravované legislativní změny.
Agenturní práce Sociálně odpovědná firma Jaroslava Rezlerová, prezidentka APPSPraha, 18.listopadu 2015 Agenturní práce Sociálně odpovědná firma Jaroslava.
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
Uhelný průmysl v Evropě nová publikace EURACOAL Dr. Renata Eisenvortová Manažer evropských záležitostí Czech Coal a.s. Člen výkonného výboru EURACOAL Těžební.
Jaderná zařízení a jejich dopad na okolní prostředí
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Počet cizinců a zaměstnaných cizinců na území MS kraje
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Praktické zkušenosti z oblasti agenturního zaměstnávání
Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
Transkript prezentace:

Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice

Situace ve světě Celosvětově v r. 2008 začalo pociťovat agenturní zaměstnávání dopady ekonomického poklesu nastartovaného v USA, které se rychle šířilo do celého světa V roce 2008 se snížil celkový obrat za služby agentur práce o 1% oproti roku 2007. Celosvětově: 71 tisíc agentur práce (nárůst počtu agentur o 14% oproti r. 2007) 171 tisíc poboček agentur 819 tisíc stálých zaměstnanců agentur 1998 - 2008 zdvojnásobení počtu agenturních zaměstnanců Zdroj: Ciett Economic Report 2010

Situace ve světě Podíl agenturních zaměstnanců na celkové zaměstnanosti: Evropa 1,7 % Jižní Amerika 0,9 % Japonsko 2,2 % USA 1,7 % 2008: zaměstnáno přes 9,5 mil. zaměstnanců na full-time, obrat 232 bilionů EUR. Podíl jednotlivých zemí na celkovém objemu agenturních zaměstnanců: Japonsko 21 % USA 21 % Velká Británie 15 % Francie 9 % Německo 6 % Holandsko 5 % Zdroj: Ciett Economic Report 2009

Situace ve světě - STATISTIKA Přes 60% zaměstnanců je mladších 30 let 75% všech agenturních zaměstnanců má středoškolské vzdělání nebo je vyučeno Státy, ve kterých agenturní zaměstnanci nehledají stálou práci: Japonsko v 60% všech přidělení Holandsko 44% Švýcarsko 30%… ČR 7 % Agenturní zaměstnanci s vysokoškolským vzděláním: Norsko 49% Bulharsko 49% Japonsko 46% Agenturní zaměstnanci s nedokončeným vzděláním či vyučeni bez maturity: ČR 70% Španělsko 56% Maďarsko 70% Zdroj: Ciett Economic Report 2009

Situace v České republice 2009: Celkový počet agentur práce v průběhu celého roku 2009: 2578 Roční obrat agenturního zaměstnávání v ČR odhadujeme na: 10-12 mld. Kč Podíl členů APPS na celkovém trhu agenturního zaměstnávání: 34% zdroj: MPSV - Přehled o činnosti agentury práce za rok 2009 podle § 59 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti

Situace v České republice Jak agentury práce plní zákonnou povinnost hlášení o činnosti na MPSV: Celkový počet agentur práce za celý rok 2009: 2578 zdroj: MPSV - Přehled o činnosti agentury práce za rok 2009 podle § 59 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti

Situace v České republice 2009 Statistika z údajů o povinném hlášení o činnosti na MPSV zdroj: MPSV - Přehled o činnosti agentury práce za rok 2009 podle § 59 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti

Situace v České republice 2009 Statistika z údajů o povinném hlášení o činnosti na MPSV - DOČASNÉ PŘIDĚLOVÁNÍ K VÝKONU PRÁCE K UŽIVATELI zdroj: MPSV - Přehled o činnosti agentury práce za rok 2009 podle § 59 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti

Situace v České republice 2009 Statistika z údajů o povinném hlášení o činnosti na MPSV - VYHLEDÁVÁNÍ / RECRUITMENT zdroj: MPSV - Přehled o činnosti agentury práce za rok 2009 podle § 59 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti

Členové APPS