Weidenberg 2006 5.11. - 10.11.. I tento rok se naše škola ve spolupráci s gymnáziem v Saarbrücken zúčastnila semináře v německém Weidenbergu, na téma.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Londýn.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
1. den - středa :15 Sraz před třídami 8:30 Odjezd na tajuplný výlet - s sebou si vzít vhodné sportovní oblečení (i pláštěnku), svačinu,
3. výročí podepsání memoranda o spolupráci mezi Senátem PČR a AV ČR Vila Lanna
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
„VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ „KARTA HOSTA“. „VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ - 8 vzdělávacích kurzů - prezenční a distanční forma studia (e- learning)
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
Adaptační kurz
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Muzeum se specializací na zlato v České Republice
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
„ Technika je zábava “ Projekt - zapojeno dvacet základních škol Karlovarského kraje včetně ZŠ a MŠ Pernink a cílem tohoto projektu je přiblížit žákům.
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Naše škola se nachází v obci jménem Ludgeřovice.
Boiové a Fergunna. Kdo jsme? Boiové a Fergunna je občanské sdružení vzniklé z dvou skupin lidí zabývajících se experimentální archeologií a rekonstrukcí.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
„Blick über den Zaun“ Austausch Zürich – Prag 2012 / 13.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Vytvořily : NickGuláš, Daniel Urban. Dne jsme navštívili jadernou elektrárnu Temelín.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Ekonomie & Ochrana vod Katedra životního prostředí Terénní stanice CHKO Kokořínsko - Kokořínský důl.
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
Žáci 3., 4. a 5. ročníku dne 21. května 2015 navštívili recyklační ekologické centrum ve Starém Městě u Uherského Hradiště, které bylo vybudováno v bývalém.
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
2009/2010 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc Slovanské gymnázium Olomouc Christelijk Lyceum Veenendaal.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
MUDr. František Schneiberg
Náš letní rodinný výlet
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Plán vzdělávacích aktivit
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Značka „Českosaské Švýcarsko
Transkript prezentace:

Weidenberg

I tento rok se naše škola ve spolupráci s gymnáziem v Saarbrücken zúčastnila semináře v německém Weidenbergu, na téma Udržitelnost jako ekologický a celospolečenský princip. V průběhu tohoto pobytu jsme byli seznámeni prostřednictvím velice zajímavých seminářů s vývojem sociální problematiky – podpora v nezaměstnanosti, podpora rodiny, vývoj sociálního pojištění a sociální péče, dále pak s fatálními následky lidské činnosti na životní prostředí. Součástí semináře byla exkurze do ekologického centra v Mehlmeisel, kde jsme se seznámili s ekosystémem lesa. Dále jsme navštívili Museum dopravy v Norimberku.

Ke každému tématu jsme se mohli aktivně zapojit. Vždy šlo o práci ve skupinách, kde jsme ztvárnili naše myšlenky, názory a postoje.

Součástí akce byla pěší túra na horskou chatu.

Našim dalším výletem byla návštěva ekologického centra, kde jsme prošli naučnou stezku s výkladem od …. Výklad byl doprovázen kvízy, animacemi a také jsme shlédli okolní krajinu z rozhledny.

Na předposlední den byl naplánován výlet do Norimberku, kde jsme navštívili Muzeum Dopravy.

V den návratu jeli naši německo-francouzští kamarádi do České republiky s námi, aby si mohli prohlédnout Karlovy Vary, Ostrov a hlavně naše Gymnázium, kde nahlédli do vyučování.

Návštěva Karlových Varů: