Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Shift, Caps Lock Ctrl, Alt VY_32_šablony_INOVACE_č.DUM 296 [CZ.1.07/1.4.00/ ]
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
průvodce mezi klávesami
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Identifikátor materiálu: EU
Základní přehled o použití jednotlivých částí klávesnice
Identifikátor materiálu: EU
Digitální učební materiál
Informační a komunikační technologie
Klávesnice pc Mgr. Jan Fojtík Hardware F_21.
KLÁVESNICE.
Název DUM: Klávesnice v otázkách
Identifikátor materiálu: EU
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Identifikátor materiálu: EU
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Vstupní zařízení počítače
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Klávesy – kamarád při psaní
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3, České Budějovice
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Identifikátor materiálu: EU
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Textový procesor (MS Word)
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Zdroj napájení a klávesnice
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vypracoval-Matěj Šmíd
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_06
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_03_Klávesnice
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat text, chápe funkce kláves a dokáže se pohybovat po dokumentu. Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Spuštění aplikace Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,50 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/červen 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Microsoft Word – psaní textu a pohyb po dokumentu MS Word 2010 Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

Nejdříve si vysvětlíme jednotlivé klávesy na klávesnici pro správné psaní textu. MS Word psaní textu a pohyb po dokumentu KlávesaVýznam klávesy Tab Přesune kurzor směrem doprava na další pozici nastaveného tabulátoru. Caps Lock Trvale aktivuje velká písmena (svítí indikátor v pravém horním rohu klávesnice). Shift Umožňuje psaní velkých písmen (vždy v kombinaci s další klávesou). Ctrl a Alt Klávesy se používají v kombinaci s další klávesou (např. Ctrl + N – Nový). Enter Potvrzení operace. V textových editorech slouží k ukončení odstavce. Insert Přepíná režim vkládání a přepisování. Delete Smaže znak vpravo od kurzoru. Backspace Smaže znak vlevo od kurzoru.

Při pohybu v dokumentu se seznámíme s těmito klávesami: MS Word psaní textu a pohyb po dokumentu KlávesaVýznam klávesy Home Nastaví kurzoru na začátek řádku. End Nastaví kurzoru na konec řádku. Page Up Posun o jednu obrazovku nahoru. Page Down Posun o jednu obrazovku dolů. Šipky Slouží k posunu kurzoru v naznačeném směru Spusťte aplikaci MS Word 2010 a vyzkoušej si jednotlivé klávesy.

Při psaní textu se někdy hodí zobrazit tzv. Netisknutelné znaky. Tyto znaky nás informují o formátování a členění textu. Jak je v názvu patrné, tyto znaky se netisknou. MS Word psaní textu a pohyb po dokumentu Jedná se o: a) znak „¶“ označuje konec odstavce pomocí klávesy Enter b) znak „.“ označuje jedno stisknutí klávesy mezerník c) znak „→“ označuje jedno stisknutí klávesy Tab Existují ještě další netisknutelné znaky, ale s těma nepřijdeš moc do styku. Tuto funkci nalezneme na kartě Domů ve skupině Odstavec.

MS Word psaní textu a pohyb po dokumentu Do prázdného dokumentu napiš následující větu (řádky neukončuj klávesou enter): Informatika je matematický obor zabývající se zpracováním a využitím dat – informací. Studuje výpočetní a informační procesy z hlediska Hardware i Software. Aktivuj funkci Netisknutelné znaky.

MS Word psaní textu a pohyb po dokumentu Takto by měl vypadat výsledek: Nyní uzavři aplikaci MS Word, spusť Internet Explorer a na školním webu v sekci Žáci v podsekci Informace pro žáky si stáhni do své složky soubor „Cvicny_list_EU dotx“ a začni pracovat.Cvicny_list_EU dotx

Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu Videa:  Vlastní videa autora DUMu