TMR Rekapitalizace společnosti CIELCO dokument, 2013/05/15 WORKING DRAFT 2013/05/12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
Provozně - ekonomický pohled na datová centra
Spolehlivý finanční partner exportu
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
_________________________________________
1 Kapitálový trh obchodování s cennými papíry v ČR Ing. Jiří Vodička Ústav ekonomiky a řízení podniku ČVUT, FS
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Analýza peněžních toků – cash flow
Principy oceňování a value management Úvod do problematiky.
Znamená přírůstek nebo úbytek peněz za jedno účetní období
Pojištění exportu - EGAP 2009/10 Ostrava,
ÚROKOVÉ SAZBY Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
7. Hodnocení investic.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
FINANCE 2014/2015.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Postup realizace IPO (diskuzní materiál)
TMR Rekapitalizace společnosti CIELCO dokument, 2013/05/15 DŮVĚRNÉ.
ÚROKOVÉ SAZBY Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
BHP Budget /03/08. Business Plan 2013 – (1/2) P&L 2 Pozn. 1: Zahrnuje akvizici InterContinental od 2013/1/4 Pozn. 2: Zahrnuje přecenění hotelů.
Rekapitalizace společnosti – PR package Interní Dokument DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/06/30.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Financování stavební firmy
3. přednáška Analýza rizika z provozní činnosti (operating risk)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Zpětné vyhodnocení akvizice Lucie Konečná 2009/ /2010.
Praxe úvěrování „před“ a „po“ Aleš Barabas, Praha
Finanční matematika v osobních a rodinných financích
TMR Rekapitalizace společnosti Pracovní dokument, 2013/05/06 1.
Rekapitalizace společnosti – PR package Interní Dokument DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/06/28.
MONETÁRNÍ POLITIKA květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060215
Emise dluhopisů a snížení základního kapitálu DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/07/22.
6. přednáška Finanční řízení podniku – základní charakteristika Finanční řízení podniku – základní charakteristika.
Finanční analýza.
Akvizice společností Financování akvizic
24. září 2008 DŮVĚRNÉ benson oak Projekt BROOK: Rekapitalizace Diskusní materiál pro setkání s Komerční bankou.
Podnikatelský plán struktura plánu.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Hodnocení pomocí metody EVA - základ
Tržní riziko Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Rizikový faktor  výnos, tzn. změna.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Eva Tomášková Poměrové ukazatele Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností.
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Úvod do mezinárodního daňového práva JUDr. Tomáš Balco, LL.M., ACCA KIMEP, Almaty.
Základy firemních financí (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 1,4,10,11) Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU.
31. březen 2010 Strategie fondů private equity Identifikace, hodnocení a strukturování investic David Marek, ARX Equity Partners.
Téma 3-4 Majetková a finanční struktura podniku. Cash flow 1. Majetková struktura - faktory ovlivňující majetkovou strukturu 2. Finanční struktura - míra.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 15 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Název: Finanční analýza - přehled finančních výsledků:ukazatele Autor: Ing. Jan Štěpka Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Účetnictví.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Téma 8. Náklady kapitálu. Kapitálová struktura a její optimalizace 1. Náklady kapitálu a jejich kvantifikace 2. Teorie optimalizace kapitálové struktury.
1 Tomáš Urbanovský Katedra financí – kancelář č. 402 CVIČENÍ ZE ZÁKLADŮ FINANCÍ D RUHÝ T UTORIÁL M AJETKOVÁ A FINANČNÍ.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
Téma 7. Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Téma 3: Majetková a finanční struktura podniku. Cash flow 1. Majetková struktura - faktory ovlivňující majetkovou strukturu 2. Finanční struktura - míra.
Finanční management Téma č.2 Dnešek 1.Minitestíček 2.Analýza rozvahy 3.TOP 10 of Seminar Misery 4.Výlet.
Téma 9-10 Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
Kam s penězi, aby nezahálely
Obchodní banka v ČR. Bilance obchodní banky. Bankovní rizika.
RAIFFEISENBANK RUDOLF RABIŇÁK
Finanční management Téma č.4 Dnešek Finanční páka Provozní páka.
Podniková ekonomika.
Transkript prezentace:

TMR Rekapitalizace společnosti CIELCO dokument, 2013/05/15 WORKING DRAFT 2013/05/12

Obsah 1.Shrnutí 2.Cíle a omezení 3.Finanční výkonnost TMR 4.Rekapitalizace 5.Proces 6.Přílohy 2

Klíčové parametry navrhované rekapitalizace 3 1 SHRNUTÍ  TBD  Kolik dluhu dolů a jakou formou  Kolik peněz se dostane nahoru a jak je použiji  Jak dlouho to bude trvat DODĚLAT NA ZÁVĚR

Rekapitalizace TMR má několik simultánních cílů… POPISJAK ZLEPŠENÍ SKUPINOVÉHO CASH FLOW  Skupina (JTPE) ročně platí ~EUR 7 MM na úrocích z dluhů/ akciových rep primárně do JTB, PABK a externím veřitelům  Skupina financuje CAPEX TMR prostřednictvím směnek; Požadavek ve 2013 EUR 15 MM  Stlačením bankovního financování z akcionářské úrovně na úroveň TMR  Nové investice financovány dluhem a z provozního cash flow VYKOUPENÍ AKCIÍ Z BANK  JTB a PABK napřímo drží akcie TMR v hodnotě EUR 30.5 MM resp. EUR 23.4 MM (9.9 % resp. 7.5 %) 1 – vlastnictví akcií čerpá kapitál, avšak jejich kapitálové zhodnocení nenavyšuje zisk ani regulatorní kapitál  Prodejem akcií na jiné akcionáře a snížením hodnoty akcií výměnou za dluh ve společnosti NAVÝŠENÍ LIMITŮ ANGAŽOVANOSTI  PABK má limit angažovanosti EUR 32 MM vůči osobám s osobitým vztahem k bance 2  V důsledku akvizice PABK se kvůli vlastnictví akcií JTB a J&T Securities stane TMR osobou s osobitým vztahem k bance  Prodejem akcií z JTB a J&T Securities na akcionáře, kteří nejsou ovládáni JTFG tak, aby JTFG (bez PABK) měla podíl < 10 % ZMĚNA AKCIONÁŘSKÉ STRUKTURY  Konsolidace významného akciového podílu ~30-49 % pod Capital Industrial (Igor Rattaj); Přesná výše TBD  Přeprodejem akcií na Capital Industrial DAŇOVÁ OPTIMALIZACE TMR  TMR platí korporátní daň ze zisku cca EUR 1-2 MM  Zvýšením úrokových nákladů (dodatečný dluh) a snížením/zrušením úrokových výnosů (směnky) ZAMEZENÍ NUTNOSTI KONSOLIDACE  V důsledku akvizice PoBa překročí na společnostech, které jsou v rámci JTFG IFRS scope podíl na TMR 20 % a měli bychom začít TMR konsolidovat (equity method)  Přeprodejem akcií na společnosti mimo JTFG IFRS scope 1) Data k [ ]; JTB kusů, PoBa kusů 2) Osoba s osobitým vztahem k bance = mj. osoba, ve které má osoba ovládající banku kvalifikovanou účast (> 10% podíl) CÍLE VS PROJEKTY Přidat i přebalení struktury nahoře Dodat priority 4 2 CÍLE A OMEZENÍ

…přičemž čelí omezením a potenciálním rizikům OMEZENÍ RIZIKA  Limity maximální úvěrové angažovanosti obou bank: JTB EUR 70 MM, PoBa EUR 80 MM  Nahrazení repo transakcí přímým dluhem dovnitř TMR zvyšuje kapitálovou náročnost  Free cash flow TMR omezuje maximální množství dluhu, který je společnost schopna absorbovat  Existující a zvažované externí financování (Tatrabanka) výrazně omezuje možnost zástavy aktiv a výplaty jistiny a úroků  Snížení kapacity likviditního kanálu mezi bankami a skupinou  Potenciální PR riziko – zrušení pravidelné výplaty dividend, porušení dřívějších slibů, ztráta kredibility, atd.  Výrazné navýšení podílu Capital Industrial může vést k pádu konceptu „free float“ v rámci repo-financování a nutnosti posuzovat expozici na základě podkladového aktiva (jedna ESS)  Faktické přiznání angažovanosti obou bank na TMR / skupinu Zrušit poznámku o repech/free float Přidat note na nezdravé zadlužení 5

Selected financials  High level tabulka PL a BS, CAPEX, Operating FCF  Cf Rezervy – Spindl E 200k, Aquapark Brno – EUR 200k, Korporátní daň – TBD 6

Současná struktura financování TMR  Vršek i spodek  Náklady na repa, proč sub-optimální  Stávající úverové linky – jitina, sazba, splatnost, collateral 7

Navrhovaná struktura finacování (1/3) - Transakce  High level pospis kroků + sources & uses  Kolečko s BHP a směnkou 8

Navrhovaná struktura finacování (1/3) - Transakce  Cash Flow  Covenants (leverage, DSCR)  Minimální požadovaná EBITDA, aby to ještě fungovalo (s bez CAPEX) 9

Navrhovaná struktura finacování (2/3) - Transakce  Klíčové parametry nového dluhu / potranších (s Tatrou) 10

Navrhovaná struktura finacování (2/3) - Transakce  Klíčové parametry nového dluhu bez tatry 11

Navrhovaná struktura finacování (3/3) – Cílový stav  Upravená struktura ze začátku 12

Detailní časový plán  Excel 13

Navrhované bezprostřední kroky  Schválit  Projít ještě jednou seznam investic  Zahájit vyjednávání s TB  Zahájit jednání s externími subjekty  Doladit strukturu financování – alokace dluhu 14

Backup

Detailní financials  Excel 16

CAPEX Plan  Excel 17