PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Význam podnikatelského záměru:  Podnikatel si ujasní: v čem bude podnikat kolik finančních prostředků bude potřebovat kde získá potřebné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Advertisements

ČLENĚNÍ NÁKLADŮ PODNIKU S DŮRAZEM NA ROZHODOVÁNÍ
Finanční analýza Michal Šimek, 4. A/1.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Podnikatelský záměr Volba, v čem budu podnikat Průzkum Plán realizace
Opakování k maturitě.
Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU.
Finanční řízení podniku
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
UČÍME SE PODNIKAT Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Podnik, jeho cíle a funkce
Rozvaha.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
EKONOMIKA PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Ing. Hana Kročová
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
Finanční analýza.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Holínská, E.: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 2. přednášky předmět účetnictví majetek podniku - aktiva struktura aktiv vlastnický.
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
Podnikatelský plán struktura plánu.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
P ODNIKATELSKÝ ZÁMĚR. D ŮVODY SESTAVENÍ PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU A) Smyslem sestavení podnikatelského záměru je prokázat sobě či obchodnímu okolí smysluplnost.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Majetek podniku a zdroje financování
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_77 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Živnostenské podnikání a malé a střední podniky
1. Zvolte předmět podnikání Zdůvodněte výběr – přesně určete podle přílohy Živnostenského zákona * - Při zvažování a hledání předmětu podnikání.
Podnikové hospodářství Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Plánování – 1. funkce managementu Pojem Plánování = proces stanovení cíl ů č innosti, vhodných cest a prost ř edk ů k jejich dosažení ve stanoveném č.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Tomáš Rachůnek Název prezentace (DUMu): Umořování dluhů Název sady:Posloupnosti a finanční matematika Ročník:2. Číslo.
Začínáme finančně plánovat
Účet, druhy účtů, účtová osnova, účtový rozvrh
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
Výchova k občanství 9.ročník
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Ing. Veronika Dostálková MBA
MAJETEK PODNIKU Kateřina dušáková.
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
PODNIKÁNÍ Podnikatel Občanská nauka 1. M.
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Transkript prezentace:

PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Význam podnikatelského záměru:  Podnikatel si ujasní: v čem bude podnikat kolik finančních prostředků bude potřebovat kde získá potřebné finance ziskovost svého záměru  Podnikatel zhodnotí silné a slabé stránky podnikání

SESTAVOVOVÁNÍ PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU PZ sestavuje podnikatel nebo budoucí podnikatel: – Na začátku podnikání – Při žádosti o dotace – Při fůzi, rozdělení – Při žádosti o úvěr u banky

OBSAH PZ PZ obsahuje:  Vymezení předmětu činnosti z hlediska živnostenského zákona  Vymezení finančních prostředků a dalších zdrojů  Zhodnocení geografického a demografického hlediska  Zhodnocení dodavatelů  Rozsah a struktura pracovních sil v místě a okolí

OBSAH PZ  Stanovení prodejní metody  Způsoby propagace a reklamy  Stanovení řešení odpadového, obalového a energetického hospodářství  Zhodnocení daňových úlev, podpora státu  Stanovit potřebu a tvorbu majetku (strukturu majetku, způsoby nabytí, množství zásob, optimální výše uskladnění)

VLASTNOSTI PZ PŘEHLEDNOST STRUČNOST JASNOST OBJEKTIVNOST INFORMACÍ ROZSAH MAX 2-3 STRANY TIŠTĚNÉHO TEXTU NA A4