TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ ZA I. - III. čtvrtletí 2004 PRAHA, 1. LISTOPADU 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PKML.
Advertisements

Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Vliv ocenění vytvořených výkonů na měření zisku
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023
TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ ZA I. POLOLETÍ 2004 PRAHA, 2. SRPNA 2004 energetická v regionu.
Solární systémy pro aktivní topení
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Energetická společnost ČEZ, a. s. - - organizační změny Jaroslav Míl Tisková konference K výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí říjen 2002.
Předběžné výsledky ČEZ Integrace Skupiny ČEZ
Kdo chce být milionářem ?
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ SKUPINY ČEZ ZA I. POLOLETÍ 2003 PRAHA, 2. ZÁŘÍ 2003.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Potraviny na trhu v ČR. DPH na potraviny v ČR a okolních státech ČR v roce 2007 = 5% ČR v roce 2013 = 15% Polsko = 5% Litva = 5% Francie = 5,5 % Nizozemsko.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Holínská, Eva: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 7. přednášky účetní zobrazení koloběhu aktiv a pasiv na rozvahových účtech (tzv. jednořadově)
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro finance a správu Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. pololetí
Zábavná matematika.
Mapa zájmu - plány.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ ZA I. – III. ČTVRTLETÍ 2003 PRAHA, 31. ŘÍJNA 2003 energetická v regionu.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
TRŽNÍ A LEGISLATIVNÍM PROSTŘEDÍ OVLIVŇUJE STRATEGII SKUPINY ČEZ
EKONOMICK É INFORMACE pro jedn á n í Předsednictva RV Š
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Násobení a dělení čísel (10,100, 1000)
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
SOUTĚŽ studentského sdružení EKONOM I. Řešitelské příklady II. Tip na kurz akcie ČEZ (BCPP, :15) III. Losování ze všech účastníků soutěže Počet.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Ekonomická regulace Jiří Schwarz.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2004 Praha, 28. února 2005.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Úkoly nejen pro holky.
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
Kritické situace v PS ČR
Přednost početních operací
0 Jak ovlivňuje členství v EU obchodování s elektřinou v ČR Seminář AEM Praha, 8-9. září 2004 Jan Kanta.
Základy účetnictví Ladislav Šiška.
Zahraniční obchod Bilance v zahraničním obchodě. Bilancování Bilancování v zahraničním obchodě znamená porovnávání dovozů národního hospodářství ČR s.
Ruská federace x WTO a OECD
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
ACCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP July 24, 2006 A CCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Finanční výsledky za.
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro strategický rozvoj Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
ČESKÝ TRH S ELEKTŘINOU BUDE OD PLNĚ LIBERALIZOVÁN
Finanční výkazy obchodních společností
Transkript prezentace:

TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ ZA I. - III. čtvrtletí 2004 PRAHA, 1. LISTOPADU 2004

1 TISKOVÁ KONFERENCE K VÝSLEDKŮM HOSPODAŘENÍ ZA I. – III. ČTVRTLETÍ 2004 Program prezentace  M. Roman – strategie Skupiny ČEZ a hlavní výsledky ČEZ, a.s.  A. Svoboda – obchodní pozice ČEZ, a.s., a Skupiny ČEZ  P. Vobořil – výsledky hospodaření za I. – III. čtvrtletí ČEZ, a.s. PROGRAM PREZENTACE

2 Strategie Skupiny ČEZ a hlavní výsledky ČEZ, a.s. Martin Roman generální ředitel Nekonsolidované neauditované výsledky podle českých účetních standardů

3 Nastavení trhu a legislativní prostředí: definice „pravidel hry“ NAŠE STRATEGIE JE ZAMĚŘENÁ PŘEDEVŠÍM NA ZVÝŠENÍ HODNOTY SKUPINY V DANÉM PROSTŘEDÍ Konkurence: tlak na tržní podíl a marži Zákazníci: tlak na cenu a kvalitu služeb Strategie skupiny ČEZ  Integrace skupiny  Posílení obchodní pozice  Zahraniční akvizice  Obnova zdrojů Akcionáři: maximalizace hodnoty akcií vzhledem k převzatému riziku Zdroj: ČEZ, a.s.

4 PROJEKT VIZE 2008 ZAJISTÍ PLNOU INTEGRACI SKUPINY V ČR Cíle projektu Vize 2008 Restrukturalizace skupiny –Holdingové uspořádání –Redukce dcer a vnuček Racionalizace procesů a systémů Zavedení “nejlepší praxe” Naplnění požadavků unbundlingu Efektivnější a pružnější model řízení Očekávané přínosy Několikamiliardová úspora nákladů a zlepšení marží Zlepšení kvality služeb zákazníkům Připravenost k replikaci „nejlepší praxe“ v zahraničí Zdroj: ČEZ, a.s. je největším projektem v historii energetiky ČR

5 NOVÉ DIVIZNÍ USPOŘÁDÁNÍ JASNĚ ROZDĚLUJE AGENDU MEZI ČLENY PŘEDSTAVENSTVA Alan Svoboda DIVIZE OBCHOD Petr Vobořil DIVIZE FINANCE Martin Roman DIVIZE GŘ Radomír Lašák DIVIZE SPRÁVA Jiří Borovec DIVIZE VÝROBA  Trading  Prodej  Marketing  Zákaznické služby  Finance  Účetnictví  Plánování, controlling  ITC  Nákup  Fůze a akvizice  Lidské zdroje  Integrační kancelář  Distribuce  Majetkové účasti  Jaderná výroba  Konvenční výroba EXEKUTIVNÍ PŘEDSTAVENSTVO Zdroj: ČEZ, a.s.

6 Cíle:  Zjednodušit systém řízení společnosti  Logicky rozdělit činnost a odpovědnost mezi členy představenstva  Naplnit zásady unbundlingu (obchod x distribuce)  Zrychlit a zjednodušit:  rozhodování  komunikaci  procesy V NOVÉ ORGANIZAČNÍ STRUKTUŘE ŘÍDÍ SKUPINU ČEZ EXEKUTIVNÍ PŘEDSTAVENSTVO SPOLU S EXECUTIVE COMMITTEE ODDĚLENÍ ODBORY SEKCE DIVIZE CEO ÚSEKY  Členové představenstva (5x)  Ředitelé úseků (8x)  Ředitel ČEZ Data  Ředitel ČEZ Zákaznické služby  Ředitel ČEZ Distribuce EXECUTIVE COMMITTEE (EXCO) Diskutuje strategická a koncepční témata, řeší interdisciplinární otázky PŘEDSTAVENSTVO  Martin Roman  Alan Svoboda  Petr Vobořil  Radomír Lašák  Jiří Borovec Rozhoduje o zásadních otázkách rozvoje společnosti Zdroj: ČEZ, a.s.

7 V MEZINÁRODNÍ EXPANZI ČEZ JIŽ UČINIL PRVNÍ KROK AKVIZICÍ DISTRIBUTORŮ V BULHARSKU Akvizice v běhu Slovensko –Slovenské elektrárne Rumunsko –Electrica Moldova (1,3 mil. zákazníků) –Electrica Oltenia (1,4 mil. zákazníků) Další příležitosti Bulharsko (výroba - Bobov Dol, Ruse, Varna) Rumunsko (výroba) Polsko Moldávie Makedonie … ČEZ přítomen Oblast zájmu střední Evropa JV Evropa Zdroj: ČEZ, a.s.

8  Vítěz výběrového řízení pro Sofii a okolí (1,9 mil. zákazníků).  Již sestaven manažerský tým.  Probíhá příprava na převzetí kontroly.  podány nabídky na Moldovu i Oltenii  V soutěži jsou pouze dvě nabídky (ČEZ, E.ON).  Prodávající momentálně hodnotí nabídky.  ČEZ dal velmi dobrou a kvalifikovanou nabídku (synergie z propojení, zdroje se doplňují, znalost prostředí, jaderná kvalifikace).  Postup jednání s ENEL sledujeme a jsme připraveni kdykoliv jednat. AKVIZICE V RUMUNSKU JE KRÁTCE PŘED ROZHODNUTÍM Bulharsko Rumunsko Slovensko Zdroj: ČEZ, a.s.

9 RŮST AKCIÍ ODRÁŽÍ ÚSPĚŠNOST ZVOLENÉ STRATEGIE SKUPINY Kč Cena akcií ČEZ, a. s., na Pražské burze cenných papírů  Cena akcií ČEZ, a. s., vzrostla za I. - III. čtvrtletí 2004 o téměř 80 %  Integrovaná Skupina ČEZ dokáže zákazníkům nabídnout lepší služby a produkty a přitom těžit ze synergií ve Skupině  Uvážlivé zahraniční akvizice umožňují Skupině profitabilní růst Zdroj: ČEZ, a.s.

10 ZISK ČEZ, a. s. (mil. Kč) I. - III. čtvrtletí 2003 I. - III. čtvrtletí 2004 Index 04/03 (%) Zisk před zdaněním ,4 Daň z příjmů ,4 Daň z příjmů splatná11155> 500,0 Daň z příjmů odložená ,3 Zisk po zdanění ,7 Zisk v roce 2003 výrazně ovlivněn zejména prodejem 66% podílu v ČEPS, v roce 2004 prodejem 34% podílů v ČEPS a PRE Provozní výsledek (EBIT) ,2 Zdroj: ČEZ, a.s.

11 VYBRANÉ VLIVY NA VÝŠI ČISTÉHO ZISKU Mimořádný výsledek hospodaření (deriváty) Kurzové zisky a ztráty Prodeje dl. cenných papírů Čistý zisk po eliminaci uvedených vlivů Zisk po zdanění I. - III. čtvrtletí 2003I. - III. čtvrtletí 2004 mil. Kč Čistý zisk po eliminaci uvedených vlivů meziročně vzrostl o 57,3 % Vlivy na čistý zisk: Zdroj: ČEZ, a.s.

12 Obchodní pozice ČEZ, a.s., a Skupiny ČEZ Alan Svoboda výkonný ředitel úseku obchod Nekonsolidované neauditované výsledky podle českých účetních standardů

13 OBCHODNÍ POZICE SKUPINY ČEZ V OBLASTI WHOLESALU SE ZLEPŠUJE Další kroky Další rozšíření produktové nabídky a služeb pro koncové zákazníky, sjednocení a zlepšení zákaznických služeb Přímé obchodování na zahraničních burzách a bilaterálních trzích Zahraniční zastoupení - po SRN a Rakousku také v Polsku, Slovensku, Maďarsku a Bulharsku Nevyrovnané cenové hladiny v ČR a okolních zemích Zajištění rovného práva přístupu do přeshraničních sítí –Omezování kapacit do Rakouska, Německa –Nesymetrický přístup k Polsko-ČR/SR kapacitě Obchodní úspěchy Exportní kontrakty na rok 2005 za ceny vyšší než na domácím trhu (srovnatelné produkty) ČEZ vítěz tendru na dodávky podpůrných služeb pro ČEPS na příští 3 roky Vyšší poptávka po elektřině na domácím trhu přibližně o 2 TWh na rok 2005 za ceny o 11% vyšší než v roce 2004 Jednotná nabídka nových produktů pro zákazníky skupiny ČEZ, rozjezd společné prodejní kampaně Překážky Zdroj: ČEZ, a.s.

Spotřeba více než 40 GWh Spotřeba GWh Domácnosti Ostatní s průběhovým měřením Spotřebitelé bez průběhového měření mimo domácnosti SKUPINA ČEZ JE PŘIPRAVENA NA DALŠÍ VLNU LIBERALIZACE V PŘÍŠTÍM ROCE Podíl na celkové spotřebě v procentech Rozšíření nabídky produktů Segmentový přístup k obsluze zákazníků Hlavní principy přístupu k liberalizovaným zákazníkům

15 NABÍDKA PRODUKTŮ SKUPINY ČEZ POKRÝVÁ CELOU ŠKÁLU POTŘEB ZÁKAZNÍKŮ Zdroj:ČEZ, a.s. Produkt Standard Akumulace 8 Akumulace 16 Přímotop Tepelné čerpadlo Veřejné osvětlení Jednotarif Topné tarify Ostatní Vícetarify Jednotarify Topné tarify TDD Flexi tarif Dvoutarif Dvoutarif sezóna Dvoutarif týden Výkonový tarif Jednotarif Jednotarif sezóna Akumulace Business Přímotop Business Tarify pro Podnikatele (výčet – viz níže) Zákazníci s průběhovým měřením Zákazníci bez průběhového měření Nabídka je připravena individuálně s cenou vypočtenou dle profilu spotřeby konkrétního zákazníka Zákazník si vybírá mezi standardizovanými produkty

16 CENA ELEKTŘINY JE DLOUHODOBĚ PODHODNOCENA Voda (+ stočné) Nájemné Chléb Benzín Elektřina * Srovnání nárůstu cen u vybraných komodit Celkový nárůst cen E + 11 % Vývoj průměrné ceny elektřiny - 52 % Kč/MWh */ Srovnání roků 1992 a předpoklad 2005 Zdroj:Statistický úřad Nominální cena Reálná cena

17 ČR MÁ NEJNIŽŠÍ CENY ELEKTŘINY V REGIONU A CENOVÉ „NŮŽKY“ SE DÁLE OTEVÍRAJÍ ČRSlovenskoPolskoNěmeckoRakouskoMaďarsko Velkoobchodní ceny elektřiny pro rok 2005 v ČR a okolních zemích Vývoj velkoobchodních cen elektřiny v ČR a v Německu Německo ČR Exportní trhyImportní trhy 2003 = 100% Zdroj: ČEZ, a.s.

18 INSTALOVANÝ VÝKON Větrné a sluneční elektrárny Vodní elektrárny Uhelné elektrárny Jaderné elektrárny (54 %) (54 %) (31 %) (30 %) (15 %) (16 %) 1 (0 %) 3 (0 %) k k MW MW MW (54 %) (31 %) (15 %) MW 1 (0 %) k Skupina ČEZČEZ, a. s. Úroveň dalšího využívání obnovitelných zdrojů bude záviset na přijatém systému podpory Zdroj: ČEZ, a.s.

GWh VÝROBA ELEKTŘINY Větrné a sluneční elektrárny Vodní elektrárny Uhelné elektrárny Jaderné elektrárny Skupina ČEZČEZ, a. s (57 %) (55 %) (42 %) (41 %) 0,08 (0 %) 784 (2 %) GWh GWh I. - III. čtvrtletí 2003 Výroba zdrojů ČEZ, a. s., vykazuje od roku 1999 rostoucí tendenci, meziroční nárůst výroby o 1,9 % 0,25 (0 %) (3 %) I. - III. čtvrtletí (56 %) (41 %) 0,30 (0 %) (3 %) GWh Zdroj: ČEZ, a.s.

20 PODÍL ČEZ, A. S., NA TUZEMSKÉM TRHU SE MEZIROČNĚ ZVÝŠIL O 1,1 % ČEZ, a. s. ostatní Podíl ČEZ, a. s., na krytí poptávky po elektřině v ČR (vč. nákupů) v I. – III. čtvrtletí ,7 % 32,3 % Tuzemská poptávka po elektřině v TWh S rostoucí poptávkou po elektřině roste i podíl ČEZ, a. s., na tuzemském trhu, meziročně o 1,1 % 39,7 41, I. - III. čtvrtletí 2003I. - III. čtvrtletí 2004 TWh + 3,3 % Zdroj: ČEZ, a.s.

21 ROSTOUCÍ POPTÁVKU V ČR PŘEVÁŽNĚ KRYJE ČEZ GWh I. - III. čtvrtletí 2003 I. - III. čtvrtletí 2004 Rozdíl Index 04/03 (%) Poptávka celkem ,3 Výroba celkem ,0 Výroba ČEZ ,9 Výroba ostatních subjektů ,3 Saldo zahraničí celkem ,7 Dovoz ČEZ19291> 500,0 Dovoz ostatní ,6 Vývoz ČEZ ,1 Vývoz ostatní ,5 Zdroj: ČEZ, a.s.

22 Průměrná vývozní cena meziročně vzrostla o 24,6 %, resp. očištěná o služby ČEPS za přenos a rezervaci kapacit o 15,7 %. PRŮMĚRNÉ PRODEJNÍ CENY ELEKTŘINY (BEZ PODPŮRNÝCH SLUŽEB) Kč/MWh I. - III. čtvrtletí 2003 I. - III. čtvrtletí 2004 Index 04/03 (%) Celková průměrná prodejní cena ,4 Tuzemsko ,0 Zdroj: ČEZ, a.s.

23 Výsledky hospodaření za I. – III. čtvrtletí ČEZ, a.s. Petr Vobořil výkonný ředitel úseku finance a správa Nekonsolidované neauditované výsledky podle českých účetních standardů

24 ČEZ, a. s. (mil. Kč) I. - III. čtvrtletí 2003 I. - III. čtvrtletí 2004 Index 04/03 (%) Provozní výsledek hospodaření (EBIT) ,2 Provozní výnosy ,4 Provozní náklady ,1 Finanční výsledek hospodaření ,2 Finanční výnosy ,3 Finanční náklady ,7 Mimořádný výsledek hospodaření x Mimořádné výnosy ,4 Mimořádné náklady > 500,0 Zisk před zdaněním (EBT) ,4 EBIT vzrostl o 32 % TVORBA VÝSLEDKU HOSPODAŘENÍ EBIT Provozní náklady I. - III. čtvrtletí mil. Kč I. - III. čtvrtletí Zdroj: ČEZ, a.s.

25 PŘEHLED AKTIV A PASIV emitované dluhopisy zbylá část pasiv (ostatní závazky) bankovní úvěry rezervy nerozdělený zisk základní kapitál PASIVA: 217,9 223,5 59,2 70,2 74,6 18,2 19,7 22,6 32,3 13,6 9,8 34,1 27,9 59, k k oběžná aktiva a časové rozlišení dlouhodobý finanční majetek nedokončený dlouhodobý majetek (bez finančního) dlouhodobý majetek v užívání (bez finančního) 142,1 134,5 6,6 7,7 47,0 42,5 22,2 38, k k mld. Kč AKTIVA: 217,9 223,5 Zdroj: ČEZ, a.s.

26 PENĚŽNÍ TOK Z PROVOZNÍ ČINNOSTI I. – III. čtvrtletí 2003 I. – III. čtvrtletí ,1 17, mld. Kč Meziroční index: - 10,6 % platby úroků ostatní zaplacená daň z příjmů změna stavu pracovního kapitálu změna stavu rezerv odpisy hrubý zisk čistý peněžní tok z provozní činnosti  Snížení provozního CF v I. – III. čtvrtletí 2004 je způsobeno vyšší zaplacenou daní z příjmů (v souvislosti s prodejem 66% podílu v ČEPS v roce 2003)  Rostoucí trend čistého peněžního toku z PČ 9,0 9,3 11,0 13,4 17,1 19, období Rostoucí trend Zdroj: ČEZ, a.s.

27 UKAZATELE ZADLUŽENOSTI 17,9 15,2 29,4 26, k k % Dlouhodobá zadluženost Celková zadluženost (bez rezerv) Limit celkové zadluženosti 50 % Úroveň zadluženosti je dlouhodobě velmi nízká  pokles celkové zadluženosti souvisí s poklesem kr. závazků – splacení směnek v souvislosti s nákupem REAS  dlouhodobá zadluženost vzrostla vydáním nové emise euroobligací Zdroj: ČEZ, a.s.

28 RENTABILITA VLASTNÍHO KAPITÁLU (ČISTÁ) Pozn.: za předchozích 12 měsíců. Vlivy na meziroční pokles ROE  pokles zisku z prodeje cenných papírů  pokles kurzových zisků  mimořádný výsledek hospodaření 11,3 7, I. - III. čtvrtletí 2003 I. - III. čtvrtletí 2004 % 4,0 4,1 Rentabilita po očištění uvedených vlivů meziročně vzrostla o 3,1%. - 36,6 % + 3,1 % Zdroj: ČEZ, a.s.

29 UKAZATELE PRODUKTIVITY  Přidaná hodnota meziročně vzrostla na 23,6 mld. Kč (o 15,3 %)  Výkony meziročně vzrostly na 45,8 mld. Kč (o 16,2 %)  Počet zaměstnanců (průměrný přepočtený) meziročně poklesl o 379 zaměstnanců (o 5,4 %) Přidaná hodnota na zaměstnance I. - III. čtvrtletí 2003I. - III. čtvrtletí 2004 tis. Kč/ měsíc/ osoba Produktivita z výkonů na zaměstnance I. - III. čtvrtletí 2003I. - III. čtvrtletí 2004 tis. Kč/ měsíc/ osoba + 21,8 % + 22,8 % Zdroj: ČEZ, a.s.

SKUPINA ČEZ NA INTERNETU