Jak psát výstupní hodnocení E-learningový kurz, 5 lekcí Co má výstupní hodnocení obsahovat podle zákona, pravidla hodnocení, čeho se vyvarovat, posouzení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání CERMAT Strukturovaná písemná práce Součást maturitní zkoušky z českého jazyka.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_10.
Co se mají žáci ve škole naučit ? Doplňující pedagogické studium pro učitele Mgr. K. Starý.
Hodnocení prací posílaných tutorovi k opravě PhDr. Miroslava Dvořáková 2008.
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Didaktické prostředky
Lidská důstojnost a pozitivní hodnocení sebe Všichni lidé se rodí svobodni a jsou si rovni. (Listina základních práv a svobod)
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Individuální výchovný plán
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
Učte se anglicky 4krát rychleji Úvod Dr. Arkady Zilberman *US Patent 6,341,958.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Metody pedagogické diagnostiky
Zpracovala: Simona Hyková
Hodnocení IVP.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
kurz pro lektory kurz pro lektory 19. a 19. a Mgr. Pavel Motyčka
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
VI. Chování spotřebitelů při nákupu Otázky: 1.Jak odhadnout pravděpodobné nákupy 2.Jak sociol.a psych. vlivy působí na chování domácností při nákupu 3.Proč.
M K I malý komunikační instrumentář. Chápat a být pochopený -příčiny nedokonalé komunikace- Nedostatečné vzdělávání v komunikaci Nedostatečné umění vést.
Nonverbální úlohy Jiří Tesař. Výuka fyziky na ZŠ - zamyšlení  Fenclová, J.: Didaktické myšlení a jednání učitele fyziky: „Jeden učitel položí v jedné.
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
SEBEPOZNÁNÍ základ psychologické přípravy
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
Pedagogická diagnostika
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Pedagogika II. Lekce 8: Poruchy učení a chování
Vendula Slámová Markéta Otáhalová Jitka Wagenknechtová
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
MOTIVACE VE VYUČOVÁNÍ. MOTIVACE Základní pilíř úspěšnosti žáka Základní pilíř úspěšnosti žáka U každého jedince je motivujícím prvkem jiná skutečnost.
Tvořivost žáka Tvořivost – vymezení pojmu: Tvořivost je činnost, jejímž výsledkem jsou nové, originální, výtvory. DRUHY TVOŘIVOSTI: Objektivní: přináší.
Školní zralost Bc. Lenka Hufová 2016.
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Didaktické prostředky
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Pravidla ve školce – správné chování v MŠ
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Psychologické působení propagace
Pedagogická diagnostika Možnosti a typy diagnostiky
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Nejčastější poruchy chování ve školním věku Mgr. Petra Slabá 2019.
Rodičovství biologické a pěstounské
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Jak psát výstupní hodnocení E-learningový kurz, 5 lekcí Co má výstupní hodnocení obsahovat podle zákona, pravidla hodnocení, čeho se vyvarovat, posouzení první hodnocení s opravami Více na

Postřehy z došlých výstupních hodnocení Příliš kritické Hodnocení by nemělo odpovídat na otázku, jestli je žák dobrý nebo špatný, ale na otázku, jak se projevují jeho jednotlivé schopnosti, dovednosti a jaký je jeho přístup k učení a podstatným životním hodnotám. Celkové vyznění textu je nakonec to nejdůležitější. Učitelé by se měli pokusit dívat se na žáky z pohledu možností jejich rozvoje a podpořit je v oblastech, kde se jim daří.

Nejasnost vyjádření Stejně jako u známek je největším problémem výstupního hodnocení jeho subjektivita. Držet se popisu chování, na kterém jsou schopni shodnout se i s ostatními pedagogy či se samotným žákem. Je proto nutné se držet pozitivně ověřitelného popisu chování (tj. toho, co viděli a slyšeli) a vyhýbat se abstraktním hodnotícím soudům, které jsou pro příjemce nesrozumitelné. zpět

Příliš psychologizování Používání odborné terminologie, která zde není na místě (pokud nemá žák diagnózu z PPP neměli by učitelé používat termíny jako hyperaktivní dítě, porucha koncentrace apod.; sporné je používání výrazů jako introvert, extrovert – vaše pozorování nemusí být nutně pravdivé), stanovování diagnózy (“V komunikaci má žák autistické sklony.”) Snaha o psychologickou interpretaci chování žáků

Dotazy, které by si měli učitelé při výstupním hodnocení klást: Souhlasili by ostatní učitelé s mým hodnocením žáka? Které body jsou sporné? Souhlasili by ostatní učitelé s mým hodnocením žáka? Které body jsou sporné? Jak by na mé hodnocení reagoval hodnocený žák? Jak by na mé hodnocení reagoval hodnocený žák? Nepřesahuji v některých místech svůj úkol? Nepřesahuji v některých místech svůj úkol? Jaký je můj vztah k žákovi? Dokážu být objektivní? Jaký je můj vztah k žákovi? Dokážu být objektivní? Jak napsané hodnocení celkově působí? Jak napsané hodnocení celkově působí?

Perličky z výstupních hodnocení Nahlas reaguje nevhodně. Nahlas reaguje nevhodně. Během školní docházky ne vždy úspěšně volila správný styl učení. Během školní docházky ne vždy úspěšně volila správný styl učení. Porušuje školní řád, neboť není na žádný řád zvyklý z domova. Porušuje školní řád, neboť není na žádný řád zvyklý z domova.