Celer.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Léčivé rostliny Znáš léčivé rostliny a jejich účinky?
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
Nově pěstované rostliny a jejich využití
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Látkové složení lidského těla- prvky
OBSAH VITAMINŮ A MINERÁLNÍCH LÁTEK V PIVU
Didaktické testy pro ověřování znalostí
Petržel Petroselinum crispum.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Mléko nám pomáhá PhDr. Karolína Hlavatá, PhD.. Mléko a mléčné výrobky zlepšují nutriční stav Mléko a mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vitaminů a minerálních.
Automatické předvádění Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceum Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Škola: VOŠ a SPŠE Olomouc Třída: 1L Školní rok: 2013/2014 Jméno: Lukáš Najvar Graviola.
Brokolice Brokolice je jednou z odrůd květáku ale na rozdíl od květáku, který má bílé růžice květenství, má brokolice růžici zelenou nebo fialovou.Je to.
Lapis Lazuli Jakub Hudák.
PCHÁČ ZELINNÝ (Cirsium oleraceum) Řád: hvězdnicotvaré
VITAMÍNY A MINERÁLY.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Celer
MINERÁLNÍ PRVKY.
II..
Hlávkový salát.
Procvičování vitamínů a minerálních látek
Vojtěška setá Medicago sativa
Miříkovité.
Rajče obecné.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ročník: třetí Téma:Vybrané.
MRKEV OBECNÁ Daucus carota.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Mezinárodní den mléka? Cože? Kdy?.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Anatomická stavba obilného zrna
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_15_EKO8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Léčivé rostliny.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
KOŘENOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kořenová, zelenina, mrkev, petržel, celer, červená řepa,
Ověřování základních znalostí z chemie
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Přídatné živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM: VY_32_Inovace_ – Procvičování prvků Název sady: Chemie – 8. ročník Číslo projektu:
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 3 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
HOUBY JAKO LÉK VY_32_INOVACE_03 Sada 4 Rozmanitost přírody Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©. Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
Potraviny a výživa - Zelenina
Název projektu: Moderní škola
Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
LISTOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: hlávkový,salát, čekanka, špenát, polníček Autor:
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Organické látky.
Luštěniny Vypracoval: Lukáš Karlík
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Rozdělení prvků Různé pohledy Podle obsahu v organismu
Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Mouky. Mouka pšeni č ná -Obsahuje LEPEK -Nejpoužívanější mouka -Je ochuzena o vlákninu, minerální látky a vitamíny -Vyrábí se z vnitřní části obilky Typy.
Transkript prezentace:

Celer

Vitamíny Listy celeru mají až 75 mg vitaminu C ve 100 g, o něco více než kořen. Dále obsahuje provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin K, E, draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík, železo, jód.

Jak pěstovat celer Celer je velmi zdravá zelenina s mnoha léčivými účinky. Chcete-li jej vysadit na zahradě, pamatujte, že celer vyžaduje dobře a hluboce zpracovanou půdu a vydatnou zálivku.

Účinky na organismus - pomáhá při vstřebávání bílkovin - rozpouští hleny při rýmě - působí žlučopudně - snižuje krevní tlak - čistí játra - prospívá vlasům a pokožce

Původ a výskyt celeru Celer pochází z jižní Evropy. Římané jej používali k okořenění pokrmů. Z listů zhotovovali smuteční věnce. Hlíznatý celer je oblíben u nás a ve střední Evropě, ale v Itálii, Francii, Španělsku a USA je skoro neznámý a pěstuje se tam celer řapíkatý.