Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CJ izolace, s.r.o. Soutěž o odběr zboží zdarma v hodnotě 5.000,- Kč. Zveme vás do soutěže o odběr zboží zdarma v hodnotě 5.000,-Kč bez DPH 19%. wwww wwww.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
SKIP a Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 – Opava Vít Richter Národní knihovna ČR.
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
S námi máte informační předstih!
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
Evidence knihovního fondu dle vyhlášky MK ČR č. 88/2002 Sb. K provedení zákona č. 257/2001 Městská knihovna Rokycany Oddělení regionálních služeb Masarykovo.
PARTNERSTVÍ… … s kým… …a proč vlastně???. Národní knihovna & BUDVAR Česká televize: Kniha mého srdce SKANSKA & SKIP Český rozhlas Leonardo BIBLIO & české.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,

Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Regionální funkce 2010 Výkazy a výroční zprávy Sekce SDRUK pro RF Praha, NK ČR
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR s.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Komplexní servis v oblasti knihovnických a informačních služeb Specialisté na Vaší straně.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Sf.zcu.cz Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
Vítejte v Klubu školních knihoven. Spadáte do věkové kategorie 18 až 100 let? Staráte se o školní knihovnu? Jste kreativní? Máte ?
Regionální projekty !?  Čtenářská liga  Škola naruby  SUK: Čteme všichni  Celé Česko čte dětem  Hry bez hranic  Kamarádka knihovna  Kde končí svět.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
CELKOVÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY ČINÍ v pokladně a na účtu k ,68 KČ.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
1 Vydávání místního zpravodaje Název: Novoměstsko Periodicita: měsíčník Zahrnuje: informace z Nového Města na Moravě a jeho místních částí Vydavatel: Novoměstská.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
SKIP 02 – střední Čechy Valná hromada Městská knihovna Mladá Boleslav.
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
Studijní pomůcky pro knihovníky
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LANŽHOT Jitka Petrlová
SKIP – Sekce veřejných knihoven
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Pracovní setkání středních škol
Transkript prezentace:

Co nového ve SKIP ČR?

Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným pozdním doručováním bulletinu. Pokud nechcete časopis dostávat do schránky v papírové podobě, zašlete své přání na adresu a nechte se vyřadit z distribučního

E – konference SKIP ČR Všichni členové SKIP (kolektivní i individuální) byli zařazeni do právě vzniklé e-konference SKIP. Adresa je Adresář aktualizuje Mgr. Roman Giebisch, Ph.D. podle údajů Drahušky Škrabalové. Veškeré změny týkající se členské základny ve vlastním zájmu hlaste!

Čtenář roku 2010 Nová soutěž - hledáme čtenáře, který si v roce 2010 vypůjčil v knihovně nejvíce knih. Regionální vyhodnocení SKIP 08 proběhne od 14 hodin v Měk Litomyšl. Regionální vítěz se zúčastní celorepublikového porovnávání v Praze.

Grand Biblio Vydávání časopisu velmi ohroženo. Byl razantně snížen náklad a dodávky do knihoven byly zhruba na 50%. Pravděpodobně bude ukončena spolupráce s Českými drahami. V tom případě není jasná distribuce balíků.

Knihovnická dílna 28. – v Městské knihovně Praha Program –představení knihoven oceněných v soutěži knihovna roku –příprava koncepce knihoven na další období –novelizace standardů –téma dobrovolnictví v knihovnách

Studijní zájezd SKIP do Švýcarska Návštěva švýcarských knihoven ve frankofonní části země se uskuteční v termínu 27. – Přípravou byla pověřena PhDr. Zuzana Hájková z Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích.

Skanska Pro rok 2011 byla podepsána smlouva a SKIP získal Kč. Z financí budou podpořeny například tyto aktivity: Cena Městská knihovna roku, cena MARK, tisk deníčků Škola naruby a Čtenářských pasů, autorská čtení na Maratónu čtení a tisk plakátů, záložek a případných dalších propagačních materiálů pro knihovny

SKIP má finanční prostředky na podporu zajímavých projektů. Návrhy mohou přijít z regionů i od jednotlivců. Mělo by se jednat o konkrétní zajímavou aktivitu, která by byla celostátní a šla by pokud možno i dobře medializovat.

SKIP ČR má nové webové stránky. Na sledujte aktuální dění ve spolku!