Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, 11. 9. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Kulturní výbor Veselíčko
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
S nordic walking holí, vydej se do okolí Prezentace projektů spolupráce IV kolo PRV Ob č anské sdru ž ení MAS St ř ední Vsetínsko.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
MAS Podhostýnska Strategický plán Leader Prezentace pro seminář MASP, Bystřice pod Hostýnem, ,
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Projekty Technické pomoci ROP SM 14. Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje, , Plumlov.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Středočeský kraj.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Školení MAS „Přiďte pobejt!“o.s MAS „Přiďte pobejt!“o.s. MAS „Přiďte pobejt!“ občanské sdružení V letech zpracovávalo Strategický.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Region spokojeného života pro všechny
LEADER metoda pro oživení venkova
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,

Obsah:  MAS Partnerství Moštěnka  MAS Podhostýnska  Rozvojové partnerství Regionu Hranicko

MAS Partnerství Moštěnka Základní údaje:  MAS sdružuje 45 obcí (22 obcí MR Moštěnka v OK a 19 obcí MR Holešovsko v OK, z toho 4 spadají do ZK).  Rozloha: 292,96 m2  Počet obyvatel:

MAS Partnerství Moštěnka Název SPL: „Světlo našeho venkova“ – „Sedm statečných fichí pro Moštěnku“ Fiche: 1.Pohledné vesnice krásnější region 2.Pestrý život u nás doma na venkově 3.Cesty k oživení místních tradic 4.Nové příležitosti podnikání a agroturistiky 5.Zemědělští hospodáři – uspořádaná krajina 6.Pravidla Moštárny – síla chuti 7.Krok za krokem po zelené

MAS Partnerství Moštěnka Kontaktní údaje: Adresa sídla: Kostelec u Holešova 58, Internetové stránky: Kontaktní osoby: Tomáš Šulák , Marie Mlčáková ,

MAS Podhostýnska Základní údaje:  MAS sdružuje 15 obcí. Její území se nachází ve ZK.  Rozloha: 168,21 m2  Počet obyvatel:

MAS Podhostýnska Název SPL: Strategický plán Leader MAS Podhostýnska na období 2007 – 2013 Fiche: 1. Trvale udržitelný rozvoj obcí podhostýnského regionu 2. Občanské vybavení a služby 3. Obnovení kulturních a historických hodnot venkova 4. Nová šance a příležitost pro venkov 5. Nebojíme se podnikat! 6. Diverzifikace zemědělství 7. Podpora zvyšování kvality služeb v cestovním ruchu

MAS Podhostýnska Kontaktní údaje: Adresa sídla: Fryčajova 888, Bystřice pod Hostýnem Internetové stránky: Kontaktní osoby: Eva Kubíčková Lenka Kunovská ,

Rozvojové partnerství regionu Hranicko Základní údaje:  MAS sdružuje 31 obcí z OK.  Počet obyvatel:  Rozloha: 324,52 km2

Rozvojové partnerství regionu Hranicko Název SPL: Strategický plán Leader – Měníme Hranicko Fiche: 1.Rozvoj zemědělských podniků 2.Zemědělské a potravinářské produkty 3.Lesnická infrastruktura 4.Lesnická technika 5.Veřejná prostranství 6.Spolkový život a sport 7.Rozvoj cestovního ruchu

Rozvojové partnerství regionu Hranicko Kontaktní údaje: Adresa sídla: Tř. 1 máje 2063, Hranice na Moravě Internetové stránky: Kontaktní osoby: František Kopecký Gabriela Olivová

Děkuji za pozornost! Lenka Kunovská projektový manažer