Živnostenské oprávnění II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Algebraické výrazy: lomené výrazy
Advertisements

Rozcvička Urči typ funkce:
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Vzájemná poloha kružnice a přímky
Rovnice s absolutními hodnotami
Vzájemná poloha dvou kružnic
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Konstrukce lichoběžníku 1
Základní konstrukce Rovnoběžky.
Základní konstrukce Kolmice.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
. Kvadratická funkce ° Narýsuj: -1 -1
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Obchodní společnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Rovnost, rozšiřování a krácení.
Rozcvička Urči typ funkce: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Obvod a obsah rovinného obrazce III.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Mnohočleny Násobení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kvadratická rovnice Kvadratickou rovnicí s jednou neznámou x je každá rovnice tvaru: ax2 + bx + c = 0 kvadratický člen absolutní člen lineární člen Dostupné.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
CEFIF Založení FF s. r. o. Živnostenské oprávnění I Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Podnikání a jeho formy Milena Tichá
Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík II Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Vzájemná poloha dvou kružnic
Mnohočleny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
Přehled subjektů obchodního práva JUDr. Dana Ondrejová, Ph.D.
 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Představujeme fiktivní firmu II
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Autor: Ing. Alice Horáčková
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Najdi dva stejné obrázky
Živnostenské podnikání
Název učebního materiálu
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek času – 2. část
Transkript prezentace:

Živnostenské oprávnění II CEFIF Založení FF s. r. o. Živnostenské oprávnění II Dana Batelková dana.batelkova@nuov.cz Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

jednotného registračního formuláře Vznik firmy Přílohy jednotného registračního formuláře (JRF)

Použití příloh 1 Většina příloh se používá pro vyplnění většího množství informací, na než v jednotném registračním formuláři není místo. Tabulky v těchto přílohách mají stejnou formu jako tabulky v základním formuláři.

Použití příloh 2 Příklad 1: Máte tři jednatele. Na základním formuláři je ale místo jen pro dva, tudíž na 3. jednatele musíte použít přílohu. Příklad 2: Máte dva předměty podnikání - na druhý PP použijete přílohu.

Přílohy JRF 1 Přehled příloh: příloha pro další předmět podnikání, příloha pro dalšího člena statutárního orgánu (jednatele), příloha pro dalšího odpovědného zástupce, příloha pro další provozovnu. Následují ukázky uvedených příloh.

Přílohy JRF 2 Některé přílohy se používají v určitých případech. Data v nich uvedená nemají na JRF obdobu. Povinné přílohy: Seznam oborů činnosti, pokud je Vaším předmětem podnikání živnost volná. Prohlášení odpovědného zástupce, a to vždy, když je ustanoven. Příloha pro samostatnou organizační složku.

Některé přílohy u FF nepoužíváme.

Použití JRF zjednoduší přihlášení: Přílohy 3 Nepovinné přílohy lze přihlásit: přílohou JRF, samostatnými formuláři FÚ a SSZ - jsou obsáhlejší a tím náročnější na vyplnění. Použití JRF zjednoduší přihlášení: příloha pro FÚ (finanční úřad), příloha pro SSZ (správu soc. zabezpečení), příloha pro ÚP (úřad práce).

jednotného registračního formuláře Změna firmy Přílohy jednotného registračního formuláře

Živnostenský úřad Živnostenský úřad vydává a zapisuje změny a ruší výpisy z živnostenského rejstříku (živnostenské a koncesní listy). K tomu se používá formulář ZMĚNOVÝ LIST, který je totožný pro právnickou osobu i pro fyzickou osobu. Pokud rubriky ve formulářích nestačí, například když máte více předmětů podnikání, více statutárních zástupců apod., je třeba k tomu ještě vyplnit příslušné přílohy.

Identifikace podnikatele Ve změnovém listu se vyplňují jen rubriky s identifikací firmy a také ty, v nichž dochází ke změně. Používají se stejné formuláře pro právnickou i fyzickou osobu. Jste-li právnická osoba, použijte jméno firmy a IČ firmy, nikoliv osobní jména a RČ.

Tabulka 01 je určena pro předmět podnikání. Předměty podnikání Tabulka 01 je určena pro předmět podnikání. Tabulky 02 a 03 mohou být využity pro jakoukoliv změnu, na kterou ve formuláři není samostatná tabulka.

Typ a datum změny Vyberte jeden z uvedených typů změny a nezapomeňte uvést její datum.

Všechny rubriky obvykle není třeba vyplňovat. Většinou nedochází ke změnám adresy školy apod., proto některé rubriky zůstávají prázdné.

Změna odpovědných osob V následující tabulce můžete ohlásit změnu odpovědného zástupce nebo jednatele. Nezapomeňte v nadpise zaškrtnout, o jakou změnu se jedná. Ostatní změny (osoby) hlaste v příslušné příloze (např.: v příloze pro statutární orgán).

Provozovna Některé rubriky budou pravděpodobně prázdné.

Přílohy a podpisy Použití příloh znamená zjednodušení vyplňování, ale není povinné. Změny můžete rovněž ohlásit pomocí vlastních formulářů jednotlivých úřadů. Rubriku s podpisy a datem vždy řádně vyplňte.

CD CEFIF 1 Doporučujeme používat formuláře z CD CEFIF (na aktuální školní rok) nebo formuláře z reálných úřadů ve Vašem okolí. Na internetu se vyskytuje řada již neplatných formulářů, které když použijete a vyplníte, my Vám kvůli jejich neplatnosti vrátíme k přepracování.

CD CEFIF 2

V přílohách k této prezentaci naleznete výše uvedené formuláře. Úkol V přílohách k této prezentaci naleznete výše uvedené formuláře. Po jejich otevření si prezentaci pusťte znovu a pokuste se je sami vyplnit. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.