EURO – STŘEDOMOŘSKÉ PARTNERSTVÍ (Euro-Mediterranean Partnership)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Komunitární program PROGRESS
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Kontrola exportu vojenského materiálu a ručních zbraní pro civilní použití – role MZV.
Spolupráce ČR v oblasti vod na základě mezinárodních smluv
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
EVROPSKÁ UNIE Je regionální uskupení sdružující evropské státy, jehož cílem je vytvoření hospodářské, politické a měnové unie členských zemí.
Mezinárodní integrace
NATO.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Co změní Lisabonská smlouva? Eurocentrum, Praha, 23. října 2008 Jan Karlas Ústav mezinárodních vztahů, Praha.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Základní škola Evropské unie
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO) Vzniklo v roce 1951 jako první ze tří evropských společenství. Jeho cílem byla podpora rozvoje dvou tehdy klíčových.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Finanční perspektiva EU Ministerstvo financí, odbor Národního fondu.
Historické milníky evropského práva
ESVA. Lisabonská smlouva ER – oficiální EU instituce Úroveň hlav států a vlád Stanovuje cíle a dává obecné směry SZBP – závěry ER Stálý předseda ER zajišťuje.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Vnější dimenze energetické politiky EU
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Dopady Lisabonské smlouvy na fungování Evropské unie
ČR A JEJÍ POSTAVENÍ V SOUDOBÉM SVĚTĚ
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Tato prezentace byla vytvořena
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Evropská Unie.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Postavení Evropy ve světě
Česká republika a Evropská unie. ČR na cestě do EU n Dohoda o obchodu průmyslovými výrobky mezi ČSSR a EHS n Kooperační dohoda mezi ČSFR.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
EVROPSKÁ UNIE.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Rozvojová politika EU a podpora podnikání Věra Venclíková EUROPEUM 30. listopadu 2011.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
Vnější vztahy EU RNDr. Oldřich Hájek. Vnější vztahy Co jsou vnější vztahy? Evropská unie je jedním z klíčových hráčů na světové scéně jak v ekonomickém,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Jana Sítařová Liga arabských států. Arabská liga Vznik: 22. března 1945 Sídlo: Káhira, Egypt Členové: 22 zemí Úřední jazyk: arabština Hlavní orgán: arabská.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Sociální zabezpečení v EU
Strategie EU pro Podunají
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

EURO – STŘEDOMOŘSKÉ PARTNERSTVÍ (Euro-Mediterranean Partnership) Zpracovali: Markéta Vaněčková, Adam Hussian, Ondřej Vymazal

OBSAH PREZENTACE Úvod Charakteristika zemí středomoří Vývoj euro-středozemního partnerství Barcelonský proces Evropská politika sousedství Unie pro Středomoří Financování euro-středozemního partnerství Nástroje a dosažené výsledky

ÚVOD

CHARAKTERISTIKA ZEMÍ STŘEDOMOŘÍ Tvořena 10 státy při Středozemním moři země Magrebu (jižní Středomoří) země Mashreku (východní Středomoří) země severního Středomoří

Maroko Alžírsko Tunisko ZEMĚ MAGHREBU

Egypt Izrael Jordánsko Libanon PAU Sýrie ZEMĚ MASHREKU

TURECKO

Různorodý region z hlediska: národnostního jazykového náboženského míry urbanizace státního uspořádání Po rozpadu Osmanské říše pod nadvládou Evropských mocností: Francie – Maroko, Tunisko, Alžírsko, Sýrie, Libanon Španělsko – část Maroka VB – Egypt, Palestina Itálie - Libye

VÝVOJ EURO-STŘEDOMOZEMNÍHO PARTNERSTVÍ po 2.sv. válce období dekolonizace → samostatné státy nezávislé na bývalých koloniálních velmocech 60. – 70. léta tzv. Globální středomořská politika – uzavření dohod o spolupráci s Marokem, Alžírskem a Tuniskem 2. pol. 70. let – intenzifikace středomořské politiky a její rozšíření, podpis finančních protokolů umožňujících přímou ekonomickou pomoc partnerským zemím Konference pro bezpečnost a spolupráci ve Středomoří → tento projekt se však moc nezdařil

Dialog 5+5 (evropské země – Francie, Itálie, Španělsko, Řecko a Portugalsko + Alžírsko, Maroko, Tunisko, Mauretánie a Malta) 90. léta – tzv. Renovovaná středomořská politika (kladla důraz na ekonomické a strukturální reformy) 1995 – Barcelonská konference – velká změna celkové podoby mezinárodních vztahů v euro-středomořském kontextu

BARCELONSKÝ PROCES Politický a bezpečnostní dialog 1995 Barcelonská deklarace → vznik EURO-STŘEDOMOŘSKÉHO PARTNERSTVÍ 15 členských států EU + 12 států J a V Středomoří 4 cíle: Politický a bezpečnostní dialog Ekonomická a finanční spolupráce Sociální a kulturní dialog Justice a vnitřní vztahy (zavedeno na 10. výročí Euro-středomořského summitu v Barceloně 2005)

Dodržování stanovených cílů je monitorováno a zhodnoceno vždy na pravidelné Euro-středomořské konferenci ministrů zahraničních věcí či na odvětvové konferenci ministrů pro příslušné odvětví Konference na úrovni vládních expertů a dále na bázi reprezentantů.

Právní zakotvení Hlava 5 Smlouvy o EU Články 133 a 310 Smlouvy o ES Články 188 a 217 Lisabonské smlouvy

Role Evropského parlamentu v Barcelonském procesu Podpora demokratizačního procesu v partnerských zemích prostřednictvím pozorování parlamentních voleb 2003 – orgán Evropsko-středomořské parlamentní shromáždění (260 poslanců – složeno z Evropského parlamentu, národních parlamentů EU a parlamentů středomořských partnerů Zasedání připravují parlamentní výbory (Výbor pro politické záležitosti, bezpečnost a lidská práva, Výbor pro hospodářské, finanční a sociální záležitosti a vzdělávání, Výbor pro zlepšení kvality života, výměny mezi občanskými společnostmi a kulturu, Výbor pro práva žen v evropsko-středomořské oblasti)

EVROPSKÁ POLITIKA SOUSEDSTVÍ (European Neighbrhood Partnersthip, ENP) Doplňuje Barcelonský proces Vznik v důsledku rozšířeni EU v roce 2004 Rok 2003 - Prohlášení „Širší Evropa-sousedství: Nový rámec pro vztahy s východními a jižními sousedy“ ENP se týká států, které mají s EU smluvní vztah v podobě Dohody o partnerství a spolupráci (Partnership and Cooperation Agreement) v případě zemí bývalého SSSR a Asociačních dohod (Association Agreement) uzavíraných v rámci Barcelonského procesu.

V první vlně byly k účasti na ENP přizvány: Alžírsko Bělorusko Egypt Izrael Jordánsko Libanon Libye Maroko Moldavsko Palestinská samospráva Sýrie Tunisko Ukrajina Během roku 2004 byly přizvány i státy jižního Kavkazu: Arménie, Ázerbájdžán a Gruzie.

Evropská politika sousedství: Březen 2003 – květen 2004: Evropská komise navrhla hlavní linie politiky sousedství a způsob jejího fungování Květen 2004: Evropská komise předložila zprávy o zemích týkající se sedmi zemí zapojených do evropské politiky sousedství Červen 2004: 25 představitelů států a vlád tento strategický dokument Komise podpořilo Zbývající část roku 2004: Evropská komise a sedm zemí zapojených do evropské politiky sousedství sjednaly akční plány evropské politiky sousedství, v nichž stanovily krátkodobé a střednědobé priority reforem těchto zemí Únor – červenec 2005: tyto akční plány evropské politiky sousedství byly přijaty pro Izrael, Jordánsko, Moldavsko, Maroko, Palestinskou samosprávu, Tunis a Ukrajinu – a bylo zahájeno provádění reforem Konec roku 2004 – konec roku 2006: poté, co byly na jaře 2005 předloženy zprávy o těchto zemích, byla zahájena jednání o akčních plánech evropské politiky sousedství také s Arménií, Ázerbájdžánem, Egyptem, Gruzií a Libanonem.

Fungování evropské politiky sousedství 3 kroky: Evropská komise vypracuje zprávy hodnotící politickou a ekonomickou situaci jednotlivých zemí Tyto zprávy jsou předloženy Radě Akční plán (obsahující kapitoly – politický dialog a reformy, ekonomická a sociální spolupráce a rozvoj, otázky obchodu a tržní reformy, spolupráce v oblasti spravedlnosti, bezpečnosti a svobody, sektorální otázky a lidské zdroje)

UNIE PRO STŘEDOMOŘÍ (L´Union pour la Mediterranée, UPM) Založena 13. července 2008 v Paříži během francouzského předsednictví v Radě EU Hlavní iniciátor – fr. Prezident Nicolas Sarkozy Členové : 27 členů EU + Komise + 10 zemí barcelonského procesu + Albánie, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Monako, Černá Hora a Mauritánie.

Navazuje na cíle barcelonské deklarace Původně zamýšlena jako alternativa k tureckému členství v EU Zpočátku negativní ohlas Evropského parlamentu a Německa → obava - Francie chce kontrolovat euro-středomořskou spolupráci na úkor Komise Inovace UPM: rotující předsednictví (jeden členský stát EU + jeden stát středomořského regionu) Sekretariát UPM v Barceloně - v Královském paláci Pedralbes (od roku 2010)

Generální tajemník UPM: Lino Cardarelli (Ahmed Masade) Euro-středomořské parlamentní shromáždění (EMPA) (27 poslanců členských zemí EU, poslance Evropského parlamentu a partnerských středomořských zemí) 6 oblastí zájmu: snížení znečištění Středozemního moře, vybudování námořních a pozemních cest, ochrana civilního obyvatelstva při katastrofách, podpora alternativních zdrojů energie, založení Euro-středomořské univerzity ve Slovinsku a podpora výměnných programů Erasmus v regionu, vytvoření vědeckého společenství ve středomořském regionu a podpora obchodu ve Středomoří.

FINANCOVÁNÍ Financováno z několika zdrojů Program MEDA vznikl vydáním směrnice č.1488/96 1996- 1999 MEDA I. 2000 – 2006 MEDA II. Program TACIS 1.1. 2007 – spojení MEDA a TACIS vznik Nástroje evropské sousedské politiky (ENPI) Právním základem ENPI je: Nařízení EP a Rady č. 1638/2006 Nařízení Komise č. 951/2007

- implementace dohodnutých reforem Prostředky jsou v rámci ENPI alokovány na bázi konkrétních programů (programy bilaterální, regionální a přeshraniční spolupráce) a zvláštního investičního fondu. Alokace prostředkům jednotlivým zemím závisí na 3 faktorech: - potřeby dané země - absorpční kapacita - implementace dohodnutých reforem Finanční prostředky se v současnosti přerozdělují pro 16 zemí a Rusko Finanční prostředky ENPI: vlastní zdroje EIB, svěřenecký fond, kam přispívají členské státy a Komise na základě dobrovolných příspěvků 2007-2013 – 12 miliard EUR Evropská komise od roku 1995 podpořila barcelonský proces z rozpočtu Společenství částkou přesahující šestnáct miliard eur.

Nástroje EU vyvíjí s každou zemí dvoustranné aktivity. Nejdůležitější jsou evropsko-středomořské dohody o přidružení, na mnohostranné úrovni probíhá regionální dialog a aktivity ve všech třech kapitolách barcelonského procesu, Nástroj pro sousedství a partnerství v rámci evropské politiky sousedství nahradil od ledna 2007 program MEDA jakožto nejdůležitější finanční nástroj EU pro realizaci partnerství.

A. V politické a bezpečnostní oblasti Dosažené výsledky A. V politické a bezpečnostní oblasti pořádání informačních a školících seminářů pro evropsko-středomořské diplomaty síť institutů pro zahraniční politiku (EuroMeSCo) přijetí plánu pro zvládání přírodních katastrof přijetí kodexu chování pro boj proti terorismu rozšířený politický dialog zahrnující podvýbory pro lidská práva zřízené v rámci dohod o přidružení s různými zeměmi evropsko-středomořská síť pro lidská práva spolupráce v oblasti justice

B. V hospodářské a finanční oblasti na vnitrostátní úrovni byly na základě rozpočtových příspěvků na období let 2007–2010, jež činí 2630,3 milionu EUR, vypracovány tříleté národní orientační programy. Regionální program zahrnuje multilaterální aktivity EIB poskytuje úvěry od roku 2003 středomořským partnerům prostřednictvím Nástroje pro evropsko-středomořské investice a partnerství (FEMIP); již dlouho se diskutuje o jeho transformaci na evropsko-středomořskou rozvojovou banku jako důležitý krok směrem k regionální hospodářské integraci vstoupila v březnu 2007 v platnost Agadirská dohoda o volném obchodu mezi Egyptem, Jordánskem, Marokem a Tuniskem síť ústavů pro ekonomický výzkum (Femise)

C. V sociální, kulturní a lidské oblasti v současnosti fungují programy Euromed Heritage, Euromed Audiovisual, Eumedis (rozvoj informační společnosti) a Euromed Youth Evropsko-středomořské občanské fórum, které sdružuje nevládní organizace, odborové svazy a regionální skupiny, se schází před každým zasedáním evropsko-středomořských ministrů a bude koordinováno nevládní platformou pro evropsko-středomořské partnerství založenou v dubnu 2005, aby se posílila koherence aktivit občanského fóra a rozšířila účast občanské společnosti na barcelonském procesu program spolupráce v oblasti vysokoškolského vzdělávání (Tempus)

Děkujeme za pozornost 

Zdroje Fiala, Petr., Pitrova, Markéta. Evropská unie, Brno: CDK, 2003. SVOBODA, Pavel. Právo vnějších vztahů Evropské unie. 2. vydání. Praha: Linde, 2007. 318 s. http://www.eeas.europa.eu/euromed/index_en.htm http://ec.europa.eu/europeaid/where/neighbourhood/overview/how-does-enpi-work_en.htm http://eeas.europa.eu/euromed/barcelona_en.htm http://ec.europa.eu/world/enp/pdf/information/enp_brochure_cs.pdf http://www.euroskop.cz/8714/sekce/evropska-politika-sousedstvi/ http://www.emwis.org/overview/fol101997/fol221357 http://europa.eu/legislation_summaries/external_relations/relations_with_third_countries/mediterranean_partner_countries/r15006_en.htm http://www.amo.cz/publikace/unie-pro-stredomori.html http://www.ufmsecretariat.org/ http://www.lefigaro.fr/international/union-pour-la-mediterranee.php http://ces.vse.cz/wp-content/havlova.pdf http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/rozvojova-spoluprace-es-eu/zahranicni-pomoc-eu-finance-system/1001673/56892/?page=5