BEZMASÉ POKRMY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
autor Mgr. Alena Marková
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
VY_32_INOVACE_11_GAS_613_Per
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Jednoduché moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_127_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Moučníky z listového těsta
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.08 SOU Obořiště
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Makrobiotika, vegetariánství, dieta batolat a dětí předškolního věku
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uzeninou 10,60 Kč / 16,- Kč Pátek.
BE soup 1 Hovězí s masem a těstovinou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Květáková 16,60 Kč / 21,- Kč Pátek.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Čtvrtek BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Podkrkonošské kyselo 16,60 Kč / 21,- Kč.
Dietní Normování. Dietní systém Historie jednotného dietního systému sahá do padesátých let minulého století byl publikován v Praze: Nový dietní.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Potraviny a výživa - Brambory
září 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – 13. května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
11. dubna – 15. dubna PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Vaření I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Smažení Ing. Petra Pechová, 2012.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
10. – 14. října PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
27.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Houbový vývar s těstovinou Frankfurtská s bramborem
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Transkript prezentace:

BEZMASÉ POKRMY http://www.google.cz/search?hl=cs&q=bezmasé+pokrmy+recepty&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm

VÝZNAM bezmasých pokrmů snižují spotřebu masa ve stravě Obohacují vitamíny, minerální látky hlavně u zeleninových, luštěninových, obilných pokrmů zpestřují jídelníček jsou lehce stravitelné někdy je zde časová úspora oblíbená je možnost kombinace různých potravin http://office.microsoft.com

PODÁVÁNÍ Bezmasé pokrmy mají své místo na jídelníčku dětí a nemocných. Proto se v posledních letech zvyšuje význam BP ve všech gastronomických zařízeních. http://www.google.cz/search?hl=cs&q=gastronomická%20zařízení&tbs

ROZDĚLENÍ bezmasých pokrmů Bezmasé pokrmy rozdělujeme: podle chuti podle základní suroviny http://www.celysvet.cz/smile-kod?c=8145

PODLE CHUTI Podle chuti rozdělujeme na: sladké a slané. http://office.microsoft.com

PODLE základní suroviny Podle základní suroviny dělíme na pokrmy: z brambor, těstovin, rýže, krup, zeleniny, hub, luštěnin, ze sýrů, tvarohu, vajec. http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-jidlo?pozice=36

SLADKÉ bezmasé pokrmy Z bramborového těsta knedlíky, šišky, plněné taštičky, plněné knedlíky . http://www.google.cz/search?hl=cs&q=bramborové%20taštičky&tb

DALŠÍ druhy sladkých pokrmů Z rýže = rýžová kaše, rýžový nákyp. Z těstovin = nudle s Doplňte : t……., m…., opraženou s…….. h….. Z kynutého těsta = knedlíky s povidly, ovocné knedlíky, Z tvarohového těsta = tvarohové knedlíky s ovocem http://office.microsoft.com

SLANÉ bezmasé pokrmy Z brambor - doplňte názvy pokrmů: B……… g…. (vařené brambory na kostky) B…….. (bramborové těsto ze syrových brambor) Z……. r….. (dušená rýže + lečo) K........k……… (upravená kapusta, obalená a smažená) http://www.celysvet.cz/smile-kod?c=9924

DALŠÍ druhy slaných pokrmů Z hub = houbový guláš, houbová omeleta, karbanátky, Ze zeleniny = vařený chřest, květák, brokolice,  Z luštěnin = čočka na kyselo se sázeným vejcem hrách s kysaným zelím ,hrachová kaše, s cibulkou, šoulet s kysaným zelím http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/bezmasuvod.htm

ÚKOLY Podle surovin napište správný název bezmasého pokrmu a jeho technologický postup. Rýže, mléko, sůl, máslo, cukr, kakao. ………………………….. ………………………………………………………………………………………..

ZDROJE http://www.google.cz/search?hl=cs&q=bezmasé+pokrmy+recepty&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm http://office.microsoft.com https://www.google.cz/search?hl=cs&q=gastronomická%20zařízení&tbs http://www.celysvet.cz/smile-kod?c=8145 http://www.google.cz/search?hl=cs&q=bramborové%20taštičky&tb http://www.celysvet.cz/smile-kod?c=9924 http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/bezmasuvod.htm ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce:technologie : učebnice pro odborná učiliště.3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.)ISBN 978-80-7320-156-22.