MÁLO SVĚTLA, HODNĚ LIDÍ, ZA ŠATNY SE GYMPL STYDÍ. CHCEŠ-LI SI DNES ZARISKOVAT, DO ŠATEN BĚŽ VĚCI SCHOVAT. CHCEME SKŘÍŇKY POŘÁDNÉ, A NE KLECE ZÁVADNÉ!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Úvodní slovo a formální nále ž itosti  Shrnutí výro č ní zprávy za rok 2011  Hospoda ř ení v roce 2011  Cíle a rozpo č et na rok 2012  P ř edstavení.
Advertisements

FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Metrické vlastnosti.  Odchylka dvou r ů znob ěž ných p ř ímek je velikost ka ž dého z ostrých nebo pravých úhl ů, které p ř ímky spolu svírají. • (R.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Název projektu: U č ení pro ž ivot Reg. č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č íslo šablony: III / 2 Název sady A: Ve ř ejná správa – obecná č ást.
Projektový den Evropa ve škole, škola v Evrop ě ZŠ a MŠ T ě šetice, , p ř ísp ě vková organizace.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Milan Bu ř i č 18.listopadu  Pokud se do po č íta č e dostane škodlivý kód, m ůž e vykonat n ě kterou z t ě chto č inností: Ovládnutí po č íta.
Pom ě r, soustava dvou lineárních rovnic o dvou neznámých, jednoduchý p ř íklad s více ř ešeními, lineární rovnice se 2 neznámými a jednoduchou úvahou,
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
Bezobratlí.
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
 O co se pokoušíme  Stav p ř i minulé minikonferenci  Jak jsme pokro č ili  Po č ítání fitness  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme.
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
KURZ PRVNÍ POMOCI Ve č tvrtek 13. února 2014 jsme navštívili Mendelovu st ř ední školu v Novém Ji č ín ě, kde si pro nás ž ákyn ě 4. ro č níku pod vedením.
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Poslední cesta vede k nám! POH Ř EBNÍ SLUŽBA Poh ř ební služba Hálkova 42 Jihlava- Helenín
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
 Výukový materiál vytvo ř en v rámci projektu EU peníze školám „U č íme aktivn ě “  Registra č ní č íslo CZ.1.07/1.4.00/  Č íslo materiálu: VY_32_INOVACE_.
Baťovo odpovědné podnikání Stanislav Knotek, RC Zlín Distriktní konference Košice 23. května 2009.
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
KTV PRŽNO Duben Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č
Občanská společnost, participace občanů na politickém životě Demokratický právní stát.
REGISTRACE:
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
Posvícení je obvykle vnímáno jako vzpomínková slavnost na posv ě cení kostela. Sazená, p ř esto ž e vlastní kostel nemá, má aspo ň své posvícení. Slaví.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
 Pocházíme z Moravskoslezského kraje, z Města Albrechtic v okrese Bruntál.  Jsme žáci sedmých a osmých tříd základní školy.  Vznikli jsme v rámci projektu.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0201_OSOBNÍ R. Téma: FG_OSOBNÍ ROZPOČET Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
Setkání zástupců 1. ročníků
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Digitální učební materiál
Úřad práce České republiky
KLUB ZDRAVÍ KDY: každé pondělí od 10 – 11 hodin
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
Pracovní porada Pracovní list.
Seminář pro příjemce OPVK
Sloupkový diagram Tematická oblast
Zákonodárná moc Klepněte a vložte poznámky. PRÁVO.
Pracovní porada Pracovní list.
Projekt: Šance pro každého žáka Reg. číslo: CZ /0. 0/0
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Národní konference GDPR 2017, Praha, 23. listopadu 2017
Pozemkové úpravy.
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
MISYS - Pasporty.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Asociace pracovních agentur, o.s.
Nová dopravní koncepce ve Zlínském kraji
Transkript prezentace:

MÁLO SVĚTLA, HODNĚ LIDÍ, ZA ŠATNY SE GYMPL STYDÍ. CHCEŠ-LI SI DNES ZARISKOVAT, DO ŠATEN BĚŽ VĚCI SCHOVAT. CHCEME SKŘÍŇKY POŘÁDNÉ, A NE KLECE ZÁVADNÉ!

1. ČÁST

VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ Na projektu se podílela celá t ř ída V2.A Na projektu se podílela celá t ř ída V2.A

CO PŘEDCHÁZELO? Ve výuce jsme se seznámili s Listinou základních práv a svobod a Úmluvou o právech dít ě te Ve výuce jsme se seznámili s Listinou základních práv a svobod a Úmluvou o právech dít ě te B ě hem školního roku jsme dvakrát navštívili M ě stský ú ř ad Hranice a Krajský ú ř ad Olomouc, abychom se seznámili s jejich chodem B ě hem školního roku jsme dvakrát navštívili M ě stský ú ř ad Hranice a Krajský ú ř ad Olomouc, abychom se seznámili s jejich chodem Navštívili jsme také Poslaneckou sn ě movnu Č R, Senát Č R a Pra ž ský hrad, jako sídlo prezidenta Č R Navštívili jsme také Poslaneckou sn ě movnu Č R, Senát Č R a Pra ž ský hrad, jako sídlo prezidenta Č R

VÝBĚR PROBLÉMU Spole č n ě jsme shromá ž dili celkem devatenáct problém ů z našeho okolí

Č.Č. Návrh 1.P ř ísp ě vek na opravu evangelického kostela 2.Nepo ř ádek kolem popelnic 3.Cyklostezky v Hranicích 4.Oprava č ekárny Č SAD 5.Protipovod ň ová opat ř ení 6.Pouli č ní osv ě tlení Hranic 7.Zast ř ešení autobusových zastávek Šromotovo nám ě stí 8.Oprava komunikace v Drahotuších 9.Sní ž ení ceny za parkování na nám ě stí 10.Údr ž ba chodník ů na nám ě stí + jejich oprava SEZNAM NÁVRH Ů

Č.Č.Návrh 11.K ř i ž ovatka „u kina“ 12.Údr ž ba ve ř ejné zelen ě 13.Rekonstrukce školních šaten 14.D ů m pro bezdomovce 15.Vybudování lanového centra 16.Kašna na nám ě stí 17.Nedostatek parkovacích míst 18.Zm ě na parkovacích pruh ů 19.Zele ň v centru m ě sta

VÝBĚR PROBLÉMU Utvo ř ili jsme skupinky v nich ž jsme demokraticky hlasovali o d ů le ž itém problému Utvo ř ili jsme skupinky v nich ž jsme demokraticky hlasovali o d ů le ž itém problému Ka ž dá skupinka pak daný problém p ř edstavila spolu ž ák ů m Ka ž dá skupinka pak daný problém p ř edstavila spolu ž ák ů m Poté jsme zvolili problém č íslo 13- rekonstrukce školních šaten Poté jsme zvolili problém č íslo 13- rekonstrukce školních šaten

Č íslo skupinky Zvolený problémPo č et hlas ů (31) 1.Problém č. 5- Protipovod ň ová opat ř ení0 2.Problém č. 13- Rekonstrukce školních šaten0 3.Problém č. 12- Údr ž ba ve ř ejné zelen ě 0 4.Problém č. 13- Rekonstrukce školních šaten26 5.Problém č. 3- Cyklostezky v Hranicích5

Rekonstrukce školních šaten Cyklostezky v Hranicích

PROČ CHCEME NOVÉ ŠATNY? 1. Sou č asné ř ešení školních šaten není v souladu s hygienickými normami 1. Sou č asné ř ešení školních šaten není v souladu s hygienickými normami 2. Hrozí riziko odcizení osobních v ě cí nebo jejich poškození 2. Hrozí riziko odcizení osobních v ě cí nebo jejich poškození 3. Esteti č t ě jší vzhled 3. Esteti č t ě jší vzhled 4. Více denního sv ě tla a celkov ě lepší vyu ž ití prostoru 4. Více denního sv ě tla a celkov ě lepší vyu ž ití prostoru

2.KROK Jak to vypadá na jiných školách?

ZŠ 1. máje

SSOŠ Hranice

SZŠ Hranice + P ř erov

HRANICE Hranice Hranice

PŘEROV

Hej č ín Olomouc

SLŠ Hranice

Gymnázium Lipník

ZŠ Hrabová Ostrava

SPŠ a SOU Hranice

ZŠ Šromotovo

3.ČÁST

VÝBĚR PROBLÉMU Ka ž dý ze ž ák ů navrhl problém, který by se m ě l ř ešit Ka ž dý ze ž ák ů navrhl problém, který by se m ě l ř ešit Celkem jsme shromá ž dili 19 problém ů Celkem jsme shromá ž dili 19 problém ů Rozd ě lili jsme se do skupin a ka ž dá skupina si vybrala 1 problém Rozd ě lili jsme se do skupin a ka ž dá skupina si vybrala 1 problém Všichni nakonec hlasovali pro problém týkající se šatních sk ř ín ě k Všichni nakonec hlasovali pro problém týkající se šatních sk ř ín ě k

KRAJSKÝ ÚŘAD V OLOMOUCI Dne jsme s paní u č. Lajdovou navštívili Krajský ú ř ad, abychom se seznámili s jeho chodem a jak po ž ádat o finan č ní podporu od kraje Dne jsme s paní u č. Lajdovou navštívili Krajský ú ř ad, abychom se seznámili s jeho chodem a jak po ž ádat o finan č ní podporu od kraje

SEZNÁMENÍ RADY ŠKOLY S PROBLÉMEM Minulý školní rok: pan u č. Lysák p ř ednesl problém na zasedání Rady školy Minulý školní rok: pan u č. Lysák p ř ednesl problém na zasedání Rady školy Tento rok: p. u č. Lysák znovu p ř ednesl problém na zasedání Rady školy Tento rok: p. u č. Lysák znovu p ř ednesl problém na zasedání Rady školy Pan Miroslav Gajd ů šek p ř islíbil finan č ní podporu Pan Miroslav Gajd ů šek p ř islíbil finan č ní podporu

Na sch ů zi SRPG seznámila paní Ju ř icová zástupce jednotlivých t ř íd Na sch ů zi SRPG seznámila paní Ju ř icová zástupce jednotlivých t ř íd Pan ř editel p ř islíbil, ž e se o problém bude zajímat, a napom ůž e k jeho vy ř ešení Pan ř editel p ř islíbil, ž e se o problém bude zajímat, a napom ůž e k jeho vy ř ešení

SPONZOŘI Oslovili jsme p ř ípadné sponzory a č ekáme na jejich odezvu o výši mo ž ného sponzorského daru Oslovili jsme p ř ípadné sponzory a č ekáme na jejich odezvu o výši mo ž ného sponzorského daru

Na konci listopadu zasedla rada na Krajském ú ř ad ě Na konci listopadu zasedla rada na Krajském ú ř ad ě Č ekáme na jejich zprávu o výši p ř ísp ě vkuČ ekáme na jejich zprávu o výši p ř ísp ě vku

FOTKY ŠATEN NA GYMNÁZIU Zdokumentovali jsme naše šatní prostory a porovnali je s fotkami v 2. č ásti prezentace Zdokumentovali jsme naše šatní prostory a porovnali je s fotkami v 2. č ásti prezentace

Spo č ítali jsme prostor šaten a navrhli jsme návrh rozmíst ě ní sk ř ín ě k v šatn ě Spo č ítali jsme prostor šaten a navrhli jsme návrh rozmíst ě ní sk ř ín ě k v šatn ě Vybrali jsme rozm ě ry: 180x50x30 Vybrali jsme rozm ě ry: 180x50x30 Našli jsme si mo ž né výrobce a zeptali jsme se na cenu sk ř ín ě k Našli jsme si mo ž né výrobce a zeptali jsme se na cenu sk ř ín ě k

Vypracovali jsme n ě kolik pracovních list ů týkajících se šatních sk ř ín ě k (názor spoluob č an ů atd.) Vypracovali jsme n ě kolik pracovních list ů týkajících se šatních sk ř ín ě k (názor spoluob č an ů atd.) Zjistili jsme hygienické normy, které bychom m ě li p ř i rozmíst ě ní sk ř ín ě k v šatn ě dodr ž et Zjistili jsme hygienické normy, které bychom m ě li p ř i rozmíst ě ní sk ř ín ě k v šatn ě dodr ž et Ve školním rozhlase bylo naší spolu ž a č kou p ř e č teno, ž e se chystáme ř ešit tento problém a vyv ě sili jsme petici, na kterou se m ě li podepsat ž áci, kte ř í by souhlasili s naším ř ešením Ve školním rozhlase bylo naší spolu ž a č kou p ř e č teno, ž e se chystáme ř ešit tento problém a vyv ě sili jsme petici, na kterou se m ě li podepsat ž áci, kte ř í by souhlasili s naším ř ešením

Dne 30.9 byla naše petice sta ž ena paní u č. Lajdovou, proto ž e pan zástupce Machá č ek nesouhlasil s jejím obsahem Dne 30.9 byla naše petice sta ž ena paní u č. Lajdovou, proto ž e pan zástupce Machá č ek nesouhlasil s jejím obsahem Na besedu do t ř ídy k nám p ř išel pan zástupce a objasnil nám d ů vody pro č se mu petice nelíbí a p ř ednesl nám sv ů j návrh sk ř ínek Na besedu do t ř ídy k nám p ř išel pan zástupce a objasnil nám d ů vody pro č se mu petice nelíbí a p ř ednesl nám sv ů j návrh sk ř ínek

Vytvo ř ili jsme tedy pr ů zkum na stejné téma, ale s odlišným názvem Vytvo ř ili jsme tedy pr ů zkum na stejné téma, ale s odlišným názvem Po získání dosti podpis ů jsme pr ů zkum stáhli a schovali ho jako potvrzení, ž e ž áci by cht ě li rad ě ji sk ř ínky Po získání dosti podpis ů jsme pr ů zkum stáhli a schovali ho jako potvrzení, ž e ž áci by cht ě li rad ě ji sk ř ínky Podpisová akce trvala 3 dny Podpisová akce trvala 3 dny

V hodinách jsme promýšleli další kroky, které byly t ř eba ud ě lat V hodinách jsme promýšleli další kroky, které byly t ř eba ud ě lat Setkali jsme se s p. Gajd ů škem na Krajském ú ř ad ě a popovídali sis ním o našem problému Setkali jsme se s p. Gajd ů škem na Krajském ú ř ad ě a popovídali sis ním o našem problému Jedna spolu ž a č ka kontaktovala paní Kypusovou a dopisovala si s ní pomocí u Jedna spolu ž a č ka kontaktovala paní Kypusovou a dopisovala si s ní pomocí u Paní Kypusová nám poradila jak bychom m ě li postupovat p ř i ž ádání kraje o finance Paní Kypusová nám poradila jak bychom m ě li postupovat p ř i ž ádání kraje o finance

4.ČÁST Akční plán

POSTUP V ŘEŠENÍ PROBLÉMU 1. Kontaktovali jsme osoby zajímající se o tento problém a pokusili se získat jejich podporu pro další fáze tohoto projektu 2. Sešli jsme se s panem Gajd ů škem, seznámili ho s naším projektem a tento problém prodiskutovali 3. Po ž ádali jsme odborníka, aby nám sd ě lil ceny jednotlivých sk ř ín ě k 4. Pan ř editel po ž ádal o finan č ní podporu kraje 5. V p ř ípad ě úsp ě chu kontaktujeme výrobce školních sk ř ín ě k

FINANČNÍ PODPORA OD SPONZORŮ P ř ípadní sponzo ř i:1. Ing. Jaromír Chmela – Cementárna Hranice P ř ípadní sponzo ř i:1. Ing. Jaromír Chmela – Cementárna Hranice 2. Ing. Robert Selzer – SSI schäfer 2. Ing. Robert Selzer – SSI schäfer 3. Radmil Beránek – Nábytek 3. Radmil Beránek – Nábytek V ě tšinu investic by m ě l pokrýt finan č ní obnos obdr ž ený od Olomouckého kraje.

NÁKLADY NA SKŘÍŇKY Poptali jsme se r ů zných výrobc ů nábytku, za kolik by vytvo ř ili sk ř í ň ky námi ur č enými rozm ě ry Poptali jsme se r ů zných výrobc ů nábytku, za kolik by vytvo ř ili sk ř í ň ky námi ur č enými rozm ě ry Vybrali jsme 3 nejlepší a porovnali jejich ceny jak vzhledov ě tak materiáln ě Vybrali jsme 3 nejlepší a porovnali jejich ceny jak vzhledov ě tak materiáln ě

Kdybychom získali dostate č nou finan č ní podporu, nechali bychom vyrobit 300 sk ř ín ě k o rozm ě rech 180x50x30 – pokud mén ě tak 150 sk ř ín ě k pro 2 o stejných rozm ě rech Kdybychom získali dostate č nou finan č ní podporu, nechali bychom vyrobit 300 sk ř ín ě k o rozm ě rech 180x50x30 – pokud mén ě tak 150 sk ř ín ě k pro 2 o stejných rozm ě rech

ROSTISLAV ŠINDLER Rozm ě ry: 180x50x30 cm Materiál: buk, kvalitní kování, visací zámek Ceník: jedna sk ř í ň ka ………….1 746,- 300 sk ř ín ě k ………… ,- 300 sk ř ín ě k ………… ,- 150 sk ř ín ě k ………… ,- 150 sk ř ín ě k ………… ,-

LUMÍR HAVRAN Rozm ě ry: 180x50x30 Materiál: LTD, visací zámek Ceník: jedna sk ř í ň ka ………… 2 950,- 300 sk ř ín ě k ………… ,- 300 sk ř ín ě k ………… ,- 150 sk ř ín ě k ………… ,- 150 sk ř ín ě k ………… ,-

PAVEL HEGER PAVEL HEGER Rozm ě ry: 180x50x30 Materiál: DT lamino, štítkové nerezové kování, visací zámek Ceník: jedna sk ř í ň ka ……… 1 920,- 300 sk ř ín ě k……… ,- 300 sk ř ín ě k……… ,- 150 sk ř ín ě k ……… ,- 150 sk ř ín ě k ……… ,-

ROZMÍSTĚNÍ ŠATEN PRO 168 SKŘÍNĚK

ROZMÍSTĚNÍ ŠATEN PRO 301 SKŘÍNĚK

DĚKUJEME ZA VÁŠ ČAS A POZORNOST T ř ída V2.A