Obor Bezpečnost pro ČK LÉTO …a činnosti s ním spojené.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODZIM …a činnosti s ním spojené
Advertisements

ZŠ NÁM. 28. ŘÍJNA DNE Projekt první pomoci pro žáky 9. ročníku 
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Šíření infekcí.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Ivo Vorek Člen Záchranného týmu  Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé:
 Projekt je samostatná práce frekventanta kurzu – součást absolvence kurzu  Každý frekventant samostatně vymyslí, naplánuje, zrealizuje a zhodnotí:
Přejeme si krásné prázdniny…..  Všichni se na ně těšíme.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Sociálně právní otázky
První pomoc při poranění elektrickým proudem
Virová hepatitida typu A
Klíčová otázka č. 4 Specifika péče o osoby bez přístřeší na akutní příjmové ambulanci z pohledu všeobecné sestry Mgr. Patrik Burda 26. – 27. listopadu.
Klíště obecné.
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.14 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Poranění zvířaty Typ: DUM - výkladový Předmět: TVZ Ročník:
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Hygiena a bezpečnost při práci
Virová hepatitída typu E
TÁBOR ….
Specifická zdravotní rizika při vodácké činnosti, zdravotní péče, hygiena, stravování…
Riskuj – hra pro chytré hlavičky
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Hygiena rukou Kód VM:VY_52_INOVACE_04 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
Letecká záchranná služba
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
Hygiena prostředí Hygiena … z řeckého Hygieia, bohyně zdraví, dcera boha lékařství, symbolem je had, obtáčející tělo bohyně, a miska, ze které had pije.
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
Světový den zdraví 2014 Nemoci přenášené vektory - prevence MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. náměstek pro ochranu a podporu veřejného zdraví a hlavní hygienik.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Péče o nemocné dítě.
Břišní tyfus / Paratyfus ● Bakterie Salmonella typhii.
Bezpečnost práce s dětmi a mládeží. Neexistuje nikdy nic úplně bezpečného ….
Odlišnosti lůžkové a primární péče o děti a dorost MUDr. Alena Šebková Předsedkyně OSPDL ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Radana Marelová Název : VY_32_INOVACE_2A_19_Lidské_tělo Téma:
Pravidla chování u vody: Základní pravidla:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_PRVOUKA.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Prevence onkologických onemocnění – rakovina děložního čípku
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_12_20_nemoci.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Název projektu: Moderní škola
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení Harrachov
BAKTERIE = jednobuněčné organizmy - typy bakterií: - kulovité – koky
EXPEDICE „BAŤŮV KANÁL“
Bezpečnostní předpisy pro obsluhu a práci na elektrických zařízeních
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
PBSNPB22 Probační a mediační služba
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Věcné učení zdraví a nemoc
Poskytování podpory při uplatnění volebního práva
BEZPEČNOST Manťáci.
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
HYGIENA sebeobsluha.
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Transkript prezentace:

Obor Bezpečnost pro ČK LÉTO …a činnosti s ním spojené

Tábory ( vymezit se s hospodařením a org. a právem ) bezpečnost při koupani A na řece rad plavebni bezpecnosti – koupani v rece blesk a bourka bezpečnost v terenu Reseni krizove situace

Bezpečnost na táboře Ke všem specifickým rizikům přibývá ještě dlouhodobost konání akce. 3.den volit odpočinkovější program Zde stojí za zmínku především možnost onemocnění účastníků (angína, chřipka, salmonelóza, ale stačí i průjmy). Dále pozor na alergie - uvést do přihlášky a evidovat.

Zavést režim hlášení zdravotních obtíží a ošetřování. Podmínkou schválení tábora je kvalifikovaný zdravotník. Za špatného počasí obzvláště dbát na udržení v suchém stavu a v teple. Dodržování hygienických zásad v souvislosti s vařením, osobní hygienou a vyměšováním. Vést evidenci zakousnutých klíšťat a sledovat stav postižených (klíšťová encefalitida, borelióza) Bezpečnost na táboře

V naprosté většině případů, pokud si zdravotník není jist, že jde o banalitu (např. nachlazení) je třeba nemocného nebo zraněného dopravit k prohlídce nebo ošetření k lékaři. Tedy postup První pomoc - šup k doktorovi - dál podle jeho pokynů Bezpečnost na táboře

Bezpečnost při koupání Nutný dozor dospělého s kvalifikací zdravotníka Koupat se jen na známých, případně dobře prověřených místech a tam, kde to není zakázáno Potápění a skoky do vody jen tam, kde je to vhodné a se zvýšenou opatrností Pozor na prochlazení (promodralé rty, konečky prstů) Nekoupat se uhřátí a nejdříve 1h po jídle

Bezpečnost při koupání Mít k dispozici záchranné prostředky (plavidlo, pytlík atd.) Do vody po menších skupinkách (max. po 10 účastnících) a každá skupinka má samostatný dohled dospělého ze břehu. Samostatně se děti do 15 let mohou koupat pouze na koupališti s plavčíkem.

Bouřka Skvěle zpracováno v Skautingu