Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Význam genderové optimalizace rozvoje lidských zdrojů Genderový audit v návaznosti na personální audit Reg.č.: CZ.1.04/3.4.04/
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Hodnocení škol a školských zařízení
Audit IT procesů ve FNOL
Obor informační technologie
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Ulrike Rosner „Týmová práce“ 1 Týmová práce v Městské knihovně Chemnitz Vývoj, úkoly a organizace.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Bezpečnostní politika
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Strategie regionu, obce
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Nástroje podpory uživatelů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
e-Gov a přístupy k jeho hodnocení
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Otevřená data v České republice
farmakovigilanční audit
Transkript prezentace:

Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty 3.4 vztah ke Komponentám 1 a studijní cesty

3.1 Pracovní postup Úvodní seminář, sběr informací, rozhovory Síť ( ) Situační analýza – testování závěrů Workshop a tématické semináře Komunikační strategie (dokument) Zpráva o ICT/e-government (doporučení + případová studie) Program vzdělávání v Komunikativním vedení (metoda/školení)

Naše postřehy Velice kvalifikovaní pracovníci I přes probíhající reformu VS lidé vědí poměrně dobře co mají dělat Problémy – vztahují se především k interním strukturám, komunikaci a vedení lidí

Obecné poznámky 1 Chybí vize a dlouhodobé cíle Dezorganizované komunikační aktivity. Pravomoci rozloženy mezi řadu odborů bez koordinace. Existuje jen málo Komunikačních strategií. Front Line Staff is seldom fully informed about all the issues they are expected to respond to. Dodání služby – určité problémy pokud jde o postoje a přístup Interní tok komunikace je omezený/hierarchický

Stejná vize? Vrcholový management –politici komunikace /PR odbor IT oddělení Lidské zdroje/odbor vzdělávání Oddělení služeb

Obecné poznámky 2 Vůdcovství a klíčové oblasti RLZ Chybí srozumitelné informace Nejasnost/defenzivní přístup k zákonu 106

Postřehy týkající se ICT/e-governmentu 1. Slabá spolupráce mezi jednotlivými národními aktéry Nekoordinované projekty pro zlepšení situace Přístup k registrům prostřednictvím e-governmenu 2. Problém s přístupem k Internetu.”Monopol” Českého Telecomu 3. Žádné pobídky pro vyšší využití domácích počítačů. 4. Některé legislativní nedostatky; např. z Nejasná odpovědnost za aktualizaci dat v systému 6. Status Státní informační politiky 7. Zaměření na infrastrukturu, technický přístup místo na lidský faktor a perspektivu životní situace

Lidský faktor Vzdělávání Nehybnost Nejistá odpovědnost Komunikace Vůdcovství Problém-řešení

Životní situace Chybí vize a strategie Uživatelská perspektiva - subjekt-objekt Aplikace služeb v souladu s perspektivou uživatele

Strategické komunikační cíle Příklad cíle 1: Občané budou úřadu důvěřovat a pociťovat, že je s nimi zacházeno spravedlivě a profesionálně, s otevřeností a korektností. provedení, image, vnímání Příklad cíle 1: Občané budou úřadu důvěřovat a pociťovat, že je s nimi zacházeno spravedlivě a profesionálně, s otevřeností a korektností. provedení, image, vnímání

Doporučení.. národní strategie e-governmentu..aby samosprávné orgány definovaly vize a strategické cíle Více zaměření na lidský faktor než na infrastrukturu a techniky v oblasti internetu/e-governmentu..maximální otevřenost – z. 106 Použijte dokument Komunikační strategie