Jak se vaří knížka Určeno pro 1.stupeň ZŠ (po úpravě možno i 2.stupeň ZŠ)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
Advertisements

Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Přechody a animace Tomáš Prejzek
KNIHA „Moc slova je velká. Kniha je pro duši něčím, čím je pro tělo chléb a víno. Je to vzácný předmět, který můžeme mít doma na dosah ruky.“Ladislav.
Právní aspekty užívání software
Počítačová grafika - úvod
Knihtisk Johannes Gutenberg Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
OBLAST PUBLIKAČNÍ TVORBY Slezská církev evangelická a.v. SCEAV vydává v měsíčních intervalech časopis Přítel a ročenku Evangelický kalendář.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
E-knihy v Nakladatelství Academia. Obecný úvod Počátek e-knih v Nakl. Academia - 2. pol – založena pracovní skupina zabývající se e-knihami - Listopad.
Na internetu: Karel Šimek říjen 2006.
Informace kolem nás Jak vyhledávat informace (nejen v knihovně)
„EU peníze středním školám“
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Známe to všichni. Něco, nějaký nápad se nám líbí, chceme se připojit… … a ono nic! Chybí příležitost, motivace… … ono pověstné: Budu lepší, něco udělám,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_590_ Svět středověkého hradu AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?
 Narozen 31. března 1962  Matka právnička, otec inženýr chemie  Spisovatel, publicista a nejprodávanější romanopisec.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_16 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
PŘEDMĚT Digitální fotografie ROČNÍK2. stupeň ZŠ TÉMASelektivní barevnost VYBAVENÍ Osobní PC nebo notebook, sw Zoner Photo Studio 12, interaktivní tabule,
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Výměnný pobyt Proces přípravy Výpočetní technika.
Co nám kniha prozradí Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
Jak vzniká kniha?.
Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Rozfoukané pohádky Určeno pro MŠ a 1.tř. ZŠ Beseda s převážně praktickou částí (celkově tvořena ze 2 částí) Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.3.7.
Jak nám to jde hezky česky… Hry a soutěže z českého jazyka Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tvorba dokumentů.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Řešíme rovnice v oboru čísel x = x = x + 3 = = x 543 Klikni na pejska – objeví se příklad. Vyber správný výsledek.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Uspořádání informačních zdrojů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
DŮM PLNÝ KNIH Určeno pro 2.tř. ZŠ. KNIHOVNA A KNIHKUPECTVÍ Knihovna (budova s odděleními) Knihovna (police nebo skříňka s knížkami) Knihkupectví (obchod,
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
Výuka základů algoritmického myšlení na prvním stupni základních škol
Z latinského „informatio“ = vtištění formy či tvaru, utváření. Informace = srozumitelná a pochopitelná část údajů Metainformace = informace o informaci.
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 2 Cesta mezi ostrovy Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Světový den výživy – 16. říjen
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
DUM Č.1 DUM Č.1 VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB Název školy: ZŠ Salvátor, Valašské Meziříčí Název školy:
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_04 ORGANIZACE DAT V PC Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV AUTOR: MGR. ADELHEIDA RYCKOVÁ NÁZEV:VY_32_INOVACE_08_PRVOUKA 3.R. TEMA: KRAJINA KOLEM NÁS ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
Ukázka zpracování referátu.
Barevné prostory v Adobe Photoshop
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Zpracování plechu II Podstavec pod hrnec
Slabiky PA, PE, PI, PO, PU VY_32_INOVACE_XV-C-04.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Transkript prezentace:

Jak se vaří knížka Určeno pro 1.stupeň ZŠ (po úpravě možno i 2.stupeň ZŠ)

Recept na knihu Všechna písmenka abecedy Nakrájený papír Nějaký ten obrázek Hrnec ……………DĚLÁM SI LEGRACI………….

SPISOVATEL Dobrý námět Nápad Rukopis Cesta do nakladatelství

NAKLADATEL Nakladatelství – místo, kde pracují lidé, kteří zařizují vydání knížky. Četba rukopisu a posouzení. Po přijetí = ke zpracování.

REDAKTOR Nedostatky Úpravy Pravopisné chyby

SAZEČ Tzv. sazárna Stroj napojený na PC Sazeč „vysází“ text

TISKAŘ Z tiskárny PC vychází první verze vysazeného rukopisu.

KOREKTOR Korektor – oprávce chyb, většinou tiskařských První verzi si znovu přečte korektor nakladatelství společně s autorem.

VÝTVARNÝ REDAKTOR Ilustrace Fotografie Mapy

ZRCADLO Tvoří se z opraveného textu Obráceně po obou stranách

MAKETA KNIHY Maketa – model výrobku v podobě, která umožní posoudit jeho konečný vzhled. Tvůrce makety určuje co je třeba zmenšit, zvětšit, změnit.

SKLAD => KNIHKUPECTVÍ Z tiskárny putují knihy do nakladatelova skladu. Za několik dnů se novinka objeví na pultech knihovnictví, které si knížku objednali.

AUTOGRAMIÁDA Nakladatel někdy organizuje ve vybraném knihkupectví setkání autora se čtenáři = tzv. autogramiádu Autor podepisuje knihu

ČTENÁŘ Kniha do správných rukou Knihkupectví nebo knihovna

TAK JEN DO TOHO… ČTĚTE !!! Děkuji za pozornost Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková