Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

Dostihová stáj Aleny a Milana Brynychových. D ovolte, abychom Vám představili dostihovou stáj klusáckých koní manželů Aleny a Milana Brynychových z dostihového.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
KINETICKÁ TEORIE STAVBY LÁTEK.
Hynek Moliš Králík domácí
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika III
DORPER plemeno s budoucností
METABOLICKÁ ADAPTACE NA TRÉNINK
Výlet po řeckých ostrovech Připravte se právě začínáme …
Jezevčíci Alice Žáčková.
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Rovnoměrně zrychlený pohyb – test 2
HHistorie SSoučasnost OOpakované vítězství.
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
Mechanické vlastnosti kapalin Co už víme o kapalinách
MECHANIKA.
Kondice je současný výživný stav zvířete;
Německý ovčák LORD.
Má žák ZŠ dostatek informací pro volbu technického vzdělávání ? Miroslav Strouhal ZŠ Velké Němčice.
Přednáška Psychologie I. Povinnost k sobě. Stabilní vůdce = stabilní děti i oddíl Naší životním cílem by měla být práce na své osobnosti Snaha o sebezdokonalování.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
LYŽOVÁNÍ.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Westernové ježdění Vendula Černochová, 1.B, 2009.
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Rovnoměrný pohyb – test 1
Velššpringršpaněl.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
ŠANCE PRO VAŠI ŠŤASTNĚJŠÍ I ZDRAVĚJŠÍ BUDOUCNOST.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Jack russel teriér.
Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého.
Velká pardubická Obsah.  Historie Historie  Současnost Současnost  Závěr Závěr.
Florence Nightingalová a první grafické zobrazení
Vývoj koně Vliv arabského, berberského a andaluského koně.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
SKATEBOARDING a SNOWBOARDING.
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
HIPOTERAPIE A CANISTERAPIE
Presentation by © Kristýnka
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
2. Turnus (18.7. – ). TAK TO JSME MY KONĚ ARON valach slezského norika, narozený v roce 2001 Aron má vynikající charakter, i přes svou nelehkou.
Základní informace: Punk je hudební a životní styl. V angličtině slovo,,Punk‘‘ znamená výtržník. Punk jako hnutí vznikal v druhé polovině sedmdesátých.
Jezdecké potřeby Bolero. Historie naší firmy ● Naše firma vznikla v roce Cílem založení této firmy je zpříjemnění životů jak Vašich, tak životů.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Aspergerův syndrom Eliška Neumanová C3A. Co je Aspergerův syndrom? Druh autismu Postižení ovlivňující způsob dorozumívání Menší potíže s řečí než osoby.
 narodil se ve Shrewsbury v Anglii 1809  přírodovědec a zakladatel evoluční biologie  vystudoval teologii na University of Cambridge  plánoval navštívit.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U O s o b n o s t Mgr. Marie Mikulcová.
Koně Arabský plnokrevník
HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU
Prezentace Michutová Adéla
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Oddíl juda pořádá nábor
OSOBNOST SPOTŘEBITELE - 2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
JUMPING Natálie Gajdošová 5.B Hluchák.
OSOBNOST sportovce Seminář.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Anglický plnokrevník

Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy. Během posledních dvou století po celém světě rostla obliba dostihů plnokrevníků a plemeno se rázem stalo nejvýznamnějším z celé světové populace koní. Přispělo ke zlepšení vzhledu a pohybu, ale především ke zvýšení rychlosti, bojovnosti a psychické odolnosti mnoha plemen. Tyto vlastnosti jsou důsledkem upevněné dědičnosti, dosažené pečlivým výběrem v chovu.

Charakteristika Každý anglický plnokrevník je osobnost. Utváří si své názory, za kterými si pevně stojí. Když se mu něco nezdá, velice snadno znervózní. Proto není vhodným koněm pro začátečníky, netrpělivé a nervózní jezdce. Na druhou stranu je anglický plnokrevník jedno z nejchytřejších plemen na světě. Lze z něho (i po dostihové kariéře) vychovat klidného, citlivého a spolehlivého koně, na kterém můžete jezdit jen na ohlávce nebo i bez ní. Chce to jen dostatek času, lásky a trpělivosti. Rozhodně to stojí za vyzkoušení, protože anglický plnokrevník umí dát najevo svou vděčnost..

Využití a sport Anglický plnokrevník byl vyšlechtěn výhradně pro dostihy, kde může uplatnit svoji rychlost. Díky využití v dostihovém sportu se toto plemeno zachovalo až do dnes. Bohužel každoročně zemře na dráze mnoho koní. Koně, kteří se dočkají konce své dostihové kariéry, bývají často fyzicky i psychicky odrovnáni. Anglický plnokrevník se využívá i v ostatních sportech (většinou nižší úrovně), na rekreaci nebo horsemanship (ve kterém může uplatnit svoji inteligenci).

Fotogalerie