PEXESO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pojem FUNKCE v matematice
Advertisements

Do hry Do hry Do hry Do hry Pravidla
* Lineární funkce Matematika – 9. ročník *
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Cyklista projížděl při závodě trať dlouhou 210 km rychlostí 35 km za hodinu. Napište rovnici funkce vyjadřující závislost vzdálenosti s od cíle na čase.
Základy infinitezimálního počtu
KVADRATICKÁ FUNKCE.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
Použití derivací. a f(a) T t 1) Tečna ke grafu funkce
Funkce.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Hra – riskuj – Objem a povrch krychle a kvádru – 2
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_04_09 Zpracovala:RNDr. Lucie Cabicarová.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Exponenciální funkce Körtvelyová Adéla G8..
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_89.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Průsečík grafu s osou x a y
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Exponenciální a logaritmické funkce a rovnice
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Návod Pro ovládání prezentace používejte pouze označena tlačítka. Jinak opakování ztrácí evaluační smysl. Otázky jsou označeny otazníkem. Při odpovědi.
Lineární funkce Mo no tón nost. Rozhodujeme o monotónnosti funkce, to znamená, zda je lineární funkce rostoucí, klesající nebo konstantní… 1)z hodnot.
Rostoucí , klesající a konstantní fce
Aritmetická posloupnost (Orientační test ) VY_32_INOVACE_22-12  Test obsahuje pět úloh.  U každé úlohy je aspoň jedna odpověď správná.  Na každou úlohu.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radomír Macháň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Čihák Plzeň 2013, 2014 Funkce 10 Kvadratická funkce 2.
Graf nepřímé úměrnosti
Graf funkce Graf = množina bodů, jejichž souřadnice splňují předpis dané fce. Př.: Leží bod A[-2;7] na grafu fce dané rovnicí y=6x +19 ? Řešení: y=6x.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
 př. 2 Jsou dány vektory u=(4;-1;2), v=(0;5;6), w=(s;t;5). Určete souřadnice s, t vektoru w, jestliže víte, že vektor w je kolmý k vektoru u i k vektoru.
Gymnázium, Brno-Řečkovice, Terezy Novákové 2
PYRAMIDA Celá čísla.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Repetitorium z matematiky Podzim 2012 Ivana Medková
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí: Funkce - lineární Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 2.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 1.
AZ KVÍZ Dělitelnost Spustit hru Pravidla hry
Funkce Lineární funkce a její vlastnosti 2. Funkce − definice Funkce je předpis, který každému číslu z definičního oboru, který je podmnožinou množiny.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo Test k ověření znalostí Funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radomír.
FUNKCE TANGENS A KOTANGENS. Definice funkcí tangens a kotangens Funkce tangens a kotangens 2 Funkcí tangens nazýváme funkci, která je dána rovnicí Funkcí.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Cvičení V této kapitole můžete procvičit probrané téma. Jednotlivá cvičení obsahují správné řešení s postupem. Po zobrazení zadání se dalším(dalšími) kliknutím(kliknutími)
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Pravidla… Kartičky odebírte po jedné z vrchu zamíchaného balíčku, takto vyložte obrázkem vzhůru 12 karet. Kdo z hráčů najde ve vyložených kartách kdekoli.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
VY_32_INOVACE_RONE_05 Rovnice a nerovnice Soustavy nerovnic.
PEXESO.
Rovnice a graf přímé úměrnosti.
LINEÁRNÍ FUNKCE II. Prvních pět úloh zpracovány v programu GeoGebra:
Lineární funkce a její vlastnosti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Vy_32_Inovace_44_Zlomky Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Alena Machová.
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
Hra k zopakování či procvičení učiva:
Analytický geometrie kvadratických útvarů
FUNKCE ROSTOUCÍ A KLESAJÍCÍ
Lineární funkce 2 šestiminutovka
Lineární funkce 3 desetiminutovka
Transkript prezentace:

PEXESO

A B C D E 1 2 3 4 1 2 3 4 A B C D E

graf funkce f má s osou x společné tři body funkce f je zdola ohraničená

2 1 -1 1 2 3 4 5 -1

1 -1 1 2 3 4 -1 -2

rovnice f (x) = 0 má kořeny x1 = -1 a x2 = 5

2 1 -1 1 2 3 4 5 -1

Pro funkci f platí: - f (1) = 0 - funkce nabývá svého minima v x = 3

Pro funkci f platí: - f (1) = 0 - na intervalu je rostoucí

funkce f je na intervalu klesající funkce má definiční obor

Pro funkci f platí: - f (1) = 0 - f (0) = 5

Info Při otvírání prezentace se objeví varování, že budou používána makra. Je možné makra zakázat, prezentace bude fungovat správně. Tlačítka (kartičky pexesa) provádějí odskok na následující stránky. V nich mohou být jakkoli umístěné dvojice. Zamíchání kartiček se provádí záměnou umístění jednotlivých tlačítek na úvodní stránce. Pak je třeba jednou prezentaci spustit a přepsat v levém horním rohu umístění každé kartičky – textové pole – klepneme na pole myší a přeznačíme. Každé tlačítko je opatřeno textovým polem, do kterého je možno v průběhu hry zapisovat, komu je přiděleno (klepneme na něj myší a pomocí klávesnice zapíšeme značku). Hru ukončíme stiskem klávesy <ESC>. RNDr. Peter Krupka, Ph.D. Gymnázium, Terezy Novákové 2 621 00 Brno-Řečkovice krupka@gyrec.cz

Stručná pravidla hry Odzkoušená je tato verze hry: Žáci se rozdělí do skupin – nejlepší počet jsou 3 skupinky, proto je hra vhodná pro půlenou hodinu. Poté žáci postupně losují kartičky – mluvčí skupinky vždy určí jednu kartičku, ta se kliknutím „obrátí“, po vhodně dlouhé době ji obrátíme zpět, mluvčí skupinky určí souřadnice druhé kartičky. Jestliže skupinka považuje vybranou dvojici kartiček za dvojici ve smyslu hry pexeso, mluvčí skupinky řekne, že dvojici chtějí. Své rozhodnutí zdůvodní. Kartičky skupince přidělíme zápisem do textového pole. Ze zkušeností vyplývá, že oproti běžným pravidlům je lepší, když po úspěšně vybrané dvojici kartiček pokračuje další skupinka (dvojic je jen 10). Žáci nepoužívají psací potřeby, aby si nemohli poznamenat, kde se nachází která kartička. Úlohy řeší zpaměti – mohou si rozdělit úlohy ve skupince. RNDr. Peter Krupka, Ph.D. Gymnázium, Terezy Novákové 2 621 00 Brno-Řečkovice krupka@gyrec.cz