ČTĚME DĚTEM 20 MINUT DENNĚ. KAŽDÝ DEN!. „Bez ohledu na to, kolik máš práce, ta nejdůležitější věc, kterou můžeš učinit pro budoucnost svého dítěte, je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
1.1 Hygienické návyky při psaní a čtení
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Technika,tak jak ji vidím já…
Poslání, principy a metoda skautingu
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Slovníček pojmů Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství
(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9 MOST MEZI ŠKOLKOU A ŠKOLOU.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Proč je důležité studovat Principy
IveHale s.r.o..
PSYCHICKÉ PROCESY A STAVY
Konference Jihlava mluví o vzd ě lávání a Montessori pedagogice 2014 Montessori na 1. stupni ZŠ – zkušenosti z praxe.
Režim dne.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM.
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
Vývoj člověka Ontogeneze.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
… ale taky protivný nepřítel … ROLE ICT VE VZDĚLÁVÁNÍ Počítač může být kamarádRadek Maca Co chceme? Chceme být zdraví a silní. Chceme být vzdělaní a.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Komunikace mezi generacemi
Zdravá škola.
Jessica COX.
Darwin a divoši Evoluční psychologie
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Naším cílem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině a podporovat širší přístup dětí a mládeže ke kulturním statkům. Předčítání.
Proč a jak učit psát cizince analfabety a poloanalfabety
Vendula Slámová Markéta Otáhalová Jitka Wagenknechtová
České děti jako čtenáři v roce 2013/2014 Praha UISK Vít Richter Národní knihovna ČR
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Tlumočník očima neslyšícího dítěte Lucie Břinková, Josefina Kalousová, Markéta Spilková.
Rodičovství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Rodičovství.
Změny v životě člověka – puberta, dospívání
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
ČÍM CHCI BÝT AŽ VYROSTU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZŠ Malá Losenice dne Mgr. Marie Linhartová
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní informace Škola: Gymnázium a SOŠ Jaroměř, P12
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Čtenářsky podnětné prostředí
Vývoj člověka Ontogeneze.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
S knížkou do života – BOOKSTART
Význam sociálních podnětů pro rozvoj empatie a mentalizace aneb dívej se mi do očí Schopnost orientace v pocitech jiného člověka má neurobiologický základ,
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
S knížkou do života – BOOKSTART
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
České děti a mládež jako čtenáři 2017
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

ČTĚME DĚTEM 20 MINUT DENNĚ. KAŽDÝ DEN!

„Bez ohledu na to, kolik máš práce, ta nejdůležitější věc, kterou můžeš učinit pro budoucnost svého dítěte, je kromě projevů lásky, objímání, také každodenní hlasité čtení a radikální omezení televize“. Jim Trelease, autor „The Read-Aloud Handbook“ (Učebnice hlasitého čtení)

Celé Česko čte dětem ® Cílem projektu je podpora emocionálního (psychického, myšlenkového a morálního) zdraví dětí a mládeže pomocí osvětové, výchovné, organizační a promoční činnosti. Emma Srncová

Projekt Celé Česko čte dětem ® vznikl proto, aby si společnost uvědomila, jak ohromný význam má hlasité čtení dítěti pro jeho emocionální vývoj a pro formování návyku číst si v dospělosti. Emma Srncová Jablkový klaun

Vědci a praktikové shodně tvrdí, že pravidelné hlasité předčítání učí dítě jazyku a myšlení, rozvíjí jeho paměť a obrazotvornost, obohacuje ho o vědomosti a vzorce morálního chování, posiluje jeho sebevědomí. Emma Srncová Jablkový klaun

Jde o moudrý a přirozený kontakt s dítětem, o neocenitelný vklad do mladého člověka. Prohlubují se vzájemné vazby, roste důvěra v rodiče, dítě se cítí v bezpečí, důležité a milované. Emma Srncová Barevný svět

Proč číst dětem? Aby měly svět rády. Aby se jim v něm líbilo. Aby věděly, že je větší než to, co vidí jenom očima. Aby mu věřily. A aby věřily nám, co jim čteme. Luděk Richter dramaturg, režisér a herec Divadelní společnosti Kejklíř Emma Srncová Hon motýlů

Není lepší investice, než ta do vzdělání. Michal Horáček textař a publicista Investujme tedy po těch několik let vyrůstání našich dětí dvacet minut denně do hlasitého čtení - jim a s nimi - a vychovávejme z nich vnímavé čtenáře. Emma Srncová Malý princ

„Tahle kampaň to nebude mít lehké – a proto je tolik potřebná. Sám coby téměř permanentně unavený otec dobře vím, jak těžké bývá najít večer sílu na hlasité předčítání osmistránkové pohádky... Mí rodiče to kdysi dokázali, dodnes si vzpomínám na okouzlený úžas, s nímž jsem jim v dobách své negramotnosti naslouchal. Kdyby mi tenkrát nečetli, možná bych nic nenapsal. Michal Viewegh spisovatel Emma Srncová Moje Verneova krajinaj

Hlasité čtení dítěti:  rozšiřuje znalosti, vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem  podílí se na emočním rozvoji dítěte  učí morálním hodnotám, napomáhá při výchově  rozvíjí jazyk, paměť a představivost, učí myšlení  formuje čtecí návyky a podporuje získávání vědomostí po celý další život  zlepšuje soustředění, usnadňuje učení  je tou nejlepší investicí do úspěšné budoucnosti dítěte Emma Srncová Don Quijot

Přehled nejdůležitějších aktivit „Čteme dětem v nemocnici“ Čtení známých osobností – Michal Viewegh, Richard Krajčo, náměstkyně hejtmana MS kraje J. Wenigerová Čtecí maratón v Prachaticích – Saša Rašilov, Vanda Hybnerová Celostátní výtvarné soutěže pro děti „Z mé nejoblíbenější dětské knížky“ – čtení známých osobností v Pražské křižovatce „Létající konference“ v různých městech České republiky Spolupráce se školami a knihovnami

VŠICHNI CHCEME, ABY Z NAŠICH DĚTÍ VYROSTLI MOUDŘÍ, DOBŘÍ A ŠŤASTNÍ LIDÉ. JAK TOHO DOSÁHNOUT? ČTĚME DĚTEM! ČTĚME DĚTEM 20 MINUT DENNĚ. KAŽDÝ DEN!

Celé Česko čte dětem ® Celé Česko čte dětem ® o.p.s. Poděbradova 2738/ Ostrava Česká republika Tel.: Mobil: Projektu,,Celé Česko čte dětem“ byla udělena záštita Ministerstva kultury České republiky. Projektu,,Celé Česko čte dětem“ byla udělena záštita UNICEF. Projektu,,Celé Česko čte dětem“ byla udělena osobní záštita pana Václava Havla.