VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ. MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nová pravidla silničního provozu
Advertisements

Česká parkovací asociace a její role při řešení dopravy v klidu
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Technika,tak jak ji vidím já…
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_04.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
Studijní obory a jejich uplatnění.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Řízení motorových vozidel
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Projeďme se spolu kanály v holandském Amsterdamu.
Austrálie-doprava autem vlakem
Volitelné SPZ – návrh Prahy
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pravidla provozu vozidel na pozemních komunikacích platná od
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
Kdo jsme..? -jsme československý vodní institut, který zkoumá vodu doslova do kapičky a snaží se tak pomoct celému světu…,který je už tak moc nečištěný.
DOPRAVA Nenahraditelná složka hospodářství každé země – brzdí nebo urychluje ekonomický rozvoj. Poloha uprostřed Evropy – ČR je křižovatkou transevropských.
Moravskoslezský kraj Michal Freisler.
Prezentace podnikatelských ploch pro investory 1 Prezentace průmyslových ploch pro investory STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Propojení dálnice D1 a propojení Přerova.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry : Naše obec.
Poměr Prvouka 2. ročník ZŠ
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
3. – Moller Ladislav Podlešák Karel
Auta na elektriku  2011.
Grand Theft Auto IV* Filip Bořil 2009 *Screenshoty vlastní.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Proč nezatracovat železniční dopravní prostředky?
Dopravní průzkum Petr Chocholouš.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
Veronika Kurečková Centrum dopravního výzkumu, Brno Rehabilitační programy pro řidiče.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK LEDNA 2011 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní cesta Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy Ing. František Lachnit,
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: Z 8/19 Předmět: Zeměpis Ročník: 8. ročník Jméno.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Posilujeme hodnotu rodiny
Infrastruktura ve Středočeském kraji
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Koněspřežná dráha České Budějovice - Linec (česká část)
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
ŠERM By:Anna Zemanová.
Smrt Pohřbívání – zvyky dříve a dnes Sebevražda
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2012
Bezpečné cesty do školy
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Společnost Tesla Motors a autonomní řízení elektromobilů
Transkript prezentace:

VÝZKUMNÝ PROJEKT ZIPOVÁNÍ

MÍSTO, KDE ŽIJEME  Žijeme spolu s vámi na planetě Zemi.  V srdci Evropy, sice v malé, ale krásné České republice, v největším městě Severomoravského kraje - Olomouci.

Kousek historie  Olomouc byla kupeckou cestou již od dávna. Už v 10. století zde byla tržní osada u Dómského návrší, byla spojována s Jantarovou stezkou.

OLOMOUC A DOPRAVA  Spousta lidí sem jezdí za prací, do škol, ale i turisté z celého světa.  K přenosu informací zde slouží hlavně internet a Česká pošta.  Věci se dopravují nákladními auty, vlaky a i přes kurýry.

Kruhový objezd  My jsme se zaměřili na automobilovou dopravu.  Kruhový objezd u nákupního centra Globus ulice Pražská. olomouc křelov globus dálnic e

VLASTNÍ VÝZKUM  Napočítali jsme, že z města ke kruhovému objezdu v pátek přijede za jednu hodinu přes tisíc aut. Z toho rovně na Křelov pokračuje zhruba čtyři sta osmdesát. Do Globusu jich odjede čtyři sta, zbytek zamíří na dálnici.

Příčiny kolon  Kolony se nejvíce tvoří v odpoledních hodinách, v době dopravní špičky na výjezdu z Olomouce, kdy se většina lidí vrací domů.  Většina řidičů nedodržuje zipování (střídavé řazení), nevyužívají druhý jízdní pruh.

Anketa - Co je to zipování?  Zeptali jsme se 62 řidičů na to, jestli ví, co je to zipování. Potvrdilo se, že více než 1/3 řidičů neví, co to je. Potvrdilo se, že více než 1/3 řidičů neví, co to je.

Něco o zipování V praxi by mělo zipování vypadat tak, že každý v tom pruhu který není uzavřen má před sebe pustit jednoho z toho pruhu, který zde končí. V praxi by mělo zipování vypadat tak, že každý v tom pruhu který není uzavřen má před sebe pustit jednoho z toho pruhu, který zde končí. (361/2000 Sb, paragraf 12 odst. 5.) (361/2000 Sb, paragraf 12 odst. 5.) IP29 Střídavé řazení

Napadlo nás  Umístit na výjezdu z Olomouce dopravní značku střídavé řazení.  Oddělit by-passy travnatými ostrůvky. DÁLNICE olomouc křelov globus dálnice By-passy

Návštěva na dopravním inspektorátu  Střídavé řazení je součástí zákona 361 o pravidlech silničního provozu.  Řidiči se musí sami vzdělávat.  Dnešní bodový systém nenutí řidiče jít po určitém počtu přestupků na přezkoušení, tak jako tomu bylo dříve (řidičské průkazy s kupónem).  Značka by informovanost zlepšila, ale z finančních důvodů by tento návrh u dopravních inženýrů asi neprošel.

Poděkování  Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na našem projektu.  Majoru Ing. Oldřichu Novotnému z Dopravního inspektorátu PČR.  RNDr. Jiřímu Diamantovi za počítačové zpracování návrhu triček.  Firmě MICOS za tisk triček.  Všem, kteří byli ochotni odpovídat na naši anketu.