Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Austrálie-doprava autem vlakem

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Austrálie-doprava autem vlakem"— Transkript prezentace:

1 Austrálie-doprava autem vlakem
silniční vlaky - jsou to náklaďáky, které bývají až 50 metrů dlouhé.  Námořní s hlavními přístavy v Sydney, Melbourne a Newcastle. Letecká s hustou sítí vnitřních linek a hlavními letišti v Melbourne a Sydney.

2 Autem Stuartova silnice je pojmenována po badateli Johnu McDougallu Stuartovi, který v roce přešel jako první běloch australský kontinent a vrátil se zpět živý. Silnice křižuje "Červené srdce" země a vede starou neuvěřitelně drsnou krajinou.

3 Vlakem Indický Pacifik je mnohem více než jen dopravní prostředek. Je to dobrodružné putování po stopách osídlování kontinentu. Indickotichomořský vlak jezdí mezi Perthem a Sydney po celý rok třikrát týdně v obou směrech. Cesta dlouhá km trvá 68 hodin, takže se cestou 3x nocuje.

4 Silniční vlaky tzv.“road trains“
Jsou asi 50m dlouhé náklaďáky které slouží hlavně k nákladní dopravě. Na silnici je lepší se jim vzhýbat kvůli vydušným vakům.

5 Cestovní ruch Turistická centra: Sydney, Canberra, korálové ostrovy v Queensland

6 Turistická lákadla V Austrálii je přes 440 letišť, 52 lodí registrovaných V Austrálii a přes 60 mimo Australian Open, krásné pláže, korálové útesy, klokani, koaly, deštné pralesy, rugby


Stáhnout ppt "Austrálie-doprava autem vlakem"

Podobné prezentace


Reklamy Google