POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 2. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
RODINA A FINANČNÍ KRIZE
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Organizace sociální správy
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
Nástroje makroekonomické politiky státu VY_32_INOVACE_
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Prostupné zaměstnávání Praha , Gabriela Melková.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Studijní obor: Sociální činnost
Teorie a politika pracovního trhu
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Závěrečná konference projektu
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
Ing. Stanislava Správková
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům Willy de Boer 12.září 2008

OBSAH – ISD – Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování ve vztahu k reintegraci nezaměstnaných – Poskytování služeb zaměstnavatelům

CO JE ISD? – ISD = Meziokresní sociální odbor – 800 nezaměstnaných – 50 zaměstnanců – Spolupráce se 3 okresy (Noordenveld, Leek en Marum)‏ – Spolupráce s úřadem práce a správou pojištění zaměstnanců a zaměstnavatelů

PODPORA V NEZAMĚSTNANOSTI VE VZTAHU K REINTEGRACI NEZAMĚSTNANÝCH

ZÁMĚR –Městské úřady (sociální odbory) ↓ –Vykonavatelé → zákona o práci a podpory v nezaměstnanosti: –poskytování dávek v nezaměstnanosti –reintegrace nezaměstnaných –trajecty vedoucí k získání práce –podpora v nezaměstnanosti: –(např. náklady na léčení)‏

SYMPTOMY –Dluhy →překážka reintegrace: –psychické problémy → stres –myšlenka, že pracovat se nevyplatí → část příjmů odchází k věřitelům Následky: –nouze přetrvává –sociální vyloučení

INOVAČNÍ PROJEKT Projekt: Do práce bez dluhů Zúčastnění: –Krediet banka v Assenu –8 okresů, včetně 3 ISD-okresů –Cíle projektu: –Prolomení začarovaného kruhu –Uchopení problému a řešení dluhů –Reintegrace

COACHING Pohovory: –První rok 1 x měsíčně –Druhý rok 1 x za 3 měsíce –Třetí rok - půlročně Pohovory s klientem: –pracovník úvěrové banky –pracovník sociálného odboru Obsah pohovoru: –stanovení výdajů a způsobu lepšího hospodaření s penězi –doprovod při reintegraci

POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ZAMĚSTNVATELŮM 12. září 2008

CO JE NAŠÍM CÍLEM? – Všechny nabídky volných míst,stáží a míst na zaučení soustředit do jednoho centrálního místa - Zvýšení počtu klientů získajících trvalý pracovní poměr ; – Zlepšit sladění poptávky a nabídky; – Utvoření kladného náhledu zaměstnavatelů; – Efektivní činnost na místním trhu práce.

MĚŘITELNÉ ÚČINKY A VÝSLEDKY – Jedno kontaktní místo pro zaměstnavatele; – Sladění poskytování služeb po dohodě se zaměstnavateli – Pro – aktivní postoj k zapojení zaměstnavatelů; – Na všech úrovních se přiblížit zaměstnavateli – Více pracovních míst

RÁMCOVÉ PODMÍNKY – Sladění s řízeními na poli :  Ekonomických věcí  Školství  Sociálně pracovního zabezpečení

AKTIVITY – Předávání zkušeností a inventarizace; – Inventarizace potřeb zaměstnavatelů; – Rozvoj koncepce poskytování služeb: Jedno kontaktní místo pro zaměstnavatele Včlenit stávající produkty a služby všech spolupracujících článků Pracovní proces

NÁSLEDUJÍCÍ AKTIVITY – Podpůrné nástroje : - Webové stránky - match.noordenkwartier.nl - Telefonní linky Informační noviny (v nákladu ks‏) - Akviziční plán - Elektronická podoba nabídky a poptávky pracovních míst (propojení a nástroje zprostředkování)

SPOLUPRÁCE REGIONÁLNÍ / MEZINÁRODNÍ –Spolupráce mezi městskými úřady v regionu: sladění nabídky a poptávky –Nabídka volných míst a údaje o uchazečích o zaměstnání budou elektronicky zpracovány. –Na tomto poli hledáme také mezinárodní spolupráci. –Pan Stienstra tuto část dále rozvede ve svém příspěvku.