ZÁVĚREČNÁ PRÁCE: SBĚRACÍ LISY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doprava Ivan Gros
Advertisements

Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
DPH Vypočítej sazbu DPH.
CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY
Projekt: Učíme se podnikat - rozvoj kompetencí k podnikání u žáků v počátečním vzdělávání, reg.č.: CZ.1.07/1.1.38/ Modul: Účetnictví a daně Téma:
, Chrudim Anna Chvátalová
Příklady způsobu stanovení ceny
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
_________________________________________
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Velikost výrobní dávky
Radializace Nový Smokovec, září 2011.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_05.
Finanční řízení podniku
Daňové odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Ing. Jiří Štochl, technický ředitel, TEDOM-VKS s.r.o
Slovní úloha – procenta Běloun 33/36
Prezentace produktu Microsoft Excel. ČAS Vrátí číslo, které představuje určitý čas. Toto číslo vrácené funkcí ČAS je desetinné číslo v rozmezí od 0 do.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
4.Kalkulace nákladů.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Snímání informací ze stroje o průběhu zpracování zakázky prostřednictvím externí snímací karty.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
Řízení nákladů a ceny stavby
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účetní odpisy Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE2.OA
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Tato prezentace byla vytvořena
Cestovní náhrady podnikatelů
MĚŘENÍ VÝSLEDKU HOSPODAŘENÍ
Účetní odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Hofmanová Dagmar Kučerová Eva GardenServices 1.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Systémy hromadné obsluhy
Autor: Ing.Holenda Jiří
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
9 Hodnocení udržovatelnosti strojů a zařízení
Česká pošta a využití CNG
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1181 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Kalkulační metody. Prosté dělení Jméno autora:Ing.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Základy úrokového počtu.
Naklady a jejich členění
Název předmětu : Rozpočtování staveb Identifikace předmětu : Bc./Oceňování majetku - PRA_OMP, PRA_OMK Cíle předmětu: Základní teorie a praktické postupy.
Kalkulace - učitel.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
Pracovní list Kalkulace neúplných nákladů. Příklad 1: Firma vyrábí kabelky –spotřeba materiálu je 415 Kč/ks, mzdy 275 Kč/ks, ostatní variabilní náklady.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Zdanění provozu motorových vozidel v České republice
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Výrobní faktory organizace
STROJÍRENSKÝ DĚLNÍK na lisovně
Návrh kvalifikačního standardu Září 2010
Systémy hromadné obsluhy
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základy ekonomie Seminář 11..
Cestovní náklady podnikatele
Fakulta dopravní ČVUT v Praze konference IDS, Žďár nad Sázavou
Taxi SLUŽBA „Gofaster!“
Transkript prezentace:

ZÁVĚREČNÁ PRÁCE: SBĚRACÍ LISY Použitá literatura: Mechanizace v zemědělství, Výzkumný ústav zemědělské techniky v.v.i Praha Cígler Václav 4. MS 1

Obecné informace

Rozdělení

Sběrací lisy na klasické hranolové balíky

Sběrací lisy na hranolové velkoobjemové balíky

Protlačovací lis 1 2 1) – 2) Protlačovací lis 6

Pěchovací lis 1 2 3 Vysvětlivky: 1 – vkládač, 2 – pěchovací deska, 3 – vázací ústrojí, 4 – sběrač, 5 – jehla, 6 – lisovací komora, 7 – odklopná zadní stěna Ližiny a vyprazdňování balíku z lisovací komory Řezací ústrojí sběracího lisu 7

Svinovací lisy

Sběrací lisy na válcové velkoobjemové balíky

Lisovací ústrojí s proměnlivou velikostí lisovací ústrojí

Lisovací ústrojí se stálou velikostí lisovací komory

Výrobci

ž

Provozní náklady

Provozní náklady 19

Lisování – válcové balíky

Lisování – hranolovité balíky

Náklady na provoz strojů byly vypočteny pro následující podmínky:

Kalkulace

Kalkulace – vázací materiál

Kalkulace - konečná 1 1 2 2 3 3 Obsahuje : náklady na odpisy, silniční daň, náklady na uskladnění stroje, náklady na pohonné hmoty opravy a udržování stroje, osobní náklady obsluhy strojů (náklady vychází ze sazby – 130 Kč/h pro řidiče,  100 Kč/h pro ostatní obsluhu a manuální pracovníky) Cena balícího materiálu Konečná cena 25