FRANCIE Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura. Proč si zvolit Francii? Kvalita a otevřenost jejího vysokoškolského systému Rozmanitosti studijních programů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Násobení a dělení čísel 10, 100 a jejich násobků
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Státní maturita otázky a odpovědi.
Maturita 2015.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
k přijímacímu řízení pro školní rok
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
FRANCIE Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura
FRANCIE Jazykové Pobyty | Workcampy | Letní brigády.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Přijímací řízení na SŠ -žáci si podávají 2 přihlášky -pro tento školní rok je předepsán nový tiskopis přihlášky, uchazeč zde uvádí obě vybrané střední.
FRANCIE Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
2.prosince :00 Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Fakulta zdravotnických studií
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona
Transkript prezentace:

FRANCIE Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Proč si zvolit Francii? Kvalita a otevřenost jejího vysokoškolského systému Rozmanitosti studijních programů Kvalitu kulturního, ekonomického a sociálního modelu Možnost být v srdci Evropy Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Systém vysokého školství Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Systém „LMD“ Maturita (Zakončení střední školy) –„Baccalauréat“ je ve Francii státním diplomem a umožnuje vstup na univerzitu L icence (bakalář) : 3 roky studia M aster (magistr) : 5 let studia D oktorát : 8 let studia Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

A jak na to? Dostupné možnosti: Výměny mezi univerzitami: pobyt ve Francii během studia – Několik českých univerzit má smlouvy s francouzskými univerzitami a součástí jejich studijních programů je i jeden nebo několik semestrů studia ve Francii. Možnost využít stipendium Erasmus – Maximální délka 1 rok, bez poplatků za zápis. – Informujte se na odboru pro zahraniční styky vaší univerzity. Další možnosti: – Hned po maturitě odjet na celé studium do Francie – Vycestovat po dokončení určitého stupně studia (Bakalář nebo Magistr)‏ – Se souhlasem vaší školy vycestovat v průběhu studia Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Podmínky pro přijetí na studia ve Francii Každá univerzita/vysoká škola má vlastní kritéria pro přijímání studentů: Je zapotřebí informovat se přímo na vysoké škole /univerzitě, na které chcete studovat, jaké jsou její podmínky pro přijetí ke studiu. Na francouzských univerzitách nejsou přijímací zkoušky –Přihlášky včetně veškerých požadovaných dokumentů se obvykle podávají v období únor - červen –Uznávání diplomů je záležitostí každé jednotlivé univerzity. Pro přijetí na některé studijní programy je zapotřebí projít výběrovým řízením. Může se jednat o pohovor či o písemný test. Rozhodně však budete muset předložit dosažené diplomy a výsledky z předchozích studií Doporučená úroveň francouzštiny: –B2 nebo C1 úroveň SERRJ (může být požadován certifikát DELF či DALF)‏ Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Jak zjistit svou jazykovou úroveň? Francouzské vysoké školy uznávají následující diplomy a jazykové testy: DELF A1 / A2 / B1 / B2 DALF C1 / C2 TCF (Test de Connaissance du Français)‏ TEF (Test d’Evaluation de Français)‏ Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

DELF a DALF DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) DALF (Diplôme Approfondi de Langue Française) – Certifikáty vydané francouzským Ministerstvem školství, které potvrzují jazykové schopnosti a dovednosti nefrankofonních uchazečů ve francouzském jazyce. – skládají se z 6 nezávislých diplomů, které odpovídají šesti úrovním Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (SERRJ). Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Můžete se zapsat na zkoušku dle svého výběru, aniž byste museli skládat zkoušku nižší úrovně. Pro každou úroveň jsou ohodnoceny 4 jazykové dovednosti: - porozumění ústnímu projevu (nahrávky) - samostatný ústní projev - porozumění písemnému projevu - samostatný písemný projev DELF a DALF Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Kdy? Termíny zkoušek DELF a DALF v roce 2011 Únor 2011: od 14. do 18. února 2011 Duben 2011 (DELF Junior): od 28. do 31. dubna 2011 Červen 2011: od 20. do 24. června 2011 Kde? V jednom z 9 zkouškových center v České republice: Praha, Brno, Plzeň, Ostrava, Olomouc, Liberec, České Budějovice, Pardubice, Zlín. DELF a DALF Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Přípravné kurzy na zkoušky DELF/DALF DELF B1, DELF B2 a DALF C1 –v Alliance française Ostrava, Na Hradbách 12, Ostrava 1 –zahájení kurzů vždy září a únor příslušného školního roku –v ostatních krajích ČR: kurzy se konají v příslušných Alliance française (Brno, Plzeň, Liberec, České Budějovice a Pardubice) nebo ve Francouzském institutu v Praze DELF a DALF Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

TCF TCF (Test de connaissance du français) – test z francouzského jazyka ustanovený francouzským Ministerstvem školství, vysokého školství a výzkumu. TCF se skládá ze: – tří povinných zkoušek (porozumění ústnímu projevu, samostatný ústní projev a ovládání struktur jazyka) – dvou volitelných zkoušek (samostatný písemný projev a porozumění písemnému projevu) Vydaný certifikát je platný 2 roky. Zájemci mohou tento jazykový test skládat opakovaně. Kde? v jednom ze 2 zkouškových center v České republice: –Praha a Pardubice Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

TEF TEF (Test d’évaluation de français) je sestavován Pařížskou obchodní a průmyslovou komorou – umožní Vám otestovat Vaše jazykové schopnosti, dovednosti a znalosti všeobecné francouzštiny (porozumění a samostatné vyjadřování). TEF se skládá ze: – tří povinných zkoušek (porozumění písemnému a ústnímu projevu, slovní zásoba a struktura jazyka) – dvou volitelných zkoušek (samostatný písemný a ústní projev) Vydaný certifikát je platný jeden rok. Zájemci mohou tento jazykový test skládat opakovaně. Zkoušky jsou pořádány pouze v Praze a to celoročně, na základě předložených žádostí. Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Testy a diplomy z francouzského jazyka Jazykové úrovně SERRJ DELF a DALFTCFTEF C2DALF C2Úroveň 6 (600 až 699 bodů) Úroveň 6 (834 až 900 bodů)‏ C1DALF C1Úroveň 5 (500 až 599 bodů) Úroveň 5 (699 až 833 bodů)‏ B2DELF B2Úroveň 4 (400 až 499 bodů)‏ Úroveň 4 (541 až 698 bodů)‏ B1DELF B1Úroveň 3 (300 až 399 bodů)‏ Úroveň 3 (361 až 540 bodů)‏ A2DELF A2Úroveň 2 (200 až 299 bodů)‏ Úroveň 2 (204 až 360 bodů)‏ A1DELF A1Úroveň 1 (100 až 199 bodů)‏ Úroveň 1 (69 až 203 bodů)‏ Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Alliance française Ostrava JEDINÁ FRANKOFONNÍ INSTITUCE V SEVEROMORAVSKÉM KRAJI Kurzy francouzštiny a zkoušky z francouzštiny – obecná francouzština (úroveň A1 až C1), profesní francouzština, přípravné kurzy na certifikáty DELF a DALF, konverzace, kurzy pro děti a mládež (od 4 let), příprava na maturitu, obchodní a právní francouzština, francouzské regiony – individuální výuka, firemní kurzy francouzštiny a francouzština pro zaměstnance státní správy – zimní a letní stáže na horách s výukou francouzštiny Mediatéka – dokumentů všech možných typů (knihy, CD, DVD, časopisy). – služby poskytované na dálku: katalogy, databáze (online časopisy, materiály ke stažení, atd.) Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Kulturní činnost Alliance française Ostrava –Pořádání koncertů, výstav, divadelních představení, přednášek, festivalů frankofonních kultur, atd. –Filmový klub francouzských a frankofonních filmů Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura

Kontakty Alliance française Ostrava Na Hradbách 12 – Ostrava 1 Tel. : (+420) CampusFrance Česká republika Štěpánská Praha 1 Tel. : (+420) Po-Čt: 14h h30 Je nutné domluvit si schůzku předem Studium | Kurzy a zkoušky | Kultura